reklama
Tak na wynik pappa się czeka około 10dni.Ja tak miałam.Nie jestem pewna, ale chyba nie. Jedni mają tylko usg, a drugi dodatkowo test pappa, ktory ocenia ryzyko z krwi. I na pappe na bank trzeba czekac, nie jest od reki.
alla31
Fanka BB :)
Ja pappa nie robiłam ,ponieważ jeszcze się nie łapie na refundacje, w połączeniu z USG wyszedł by mnie koszt 700 zł , a że wiem ,że ten test to w zasadzie statystyka i często widzę że jest powodem niepotrzebnych nerwów ,to sobie darowalam ..stwierdziłam że jak wyjdzie coś nie tak na USG to wolę wtedy już wydać kasę na NIFTY.
Właśnie się dziwię, bo ja płacę 320 zł za to prenatalne i w tym krew mi pobierają.. Hm może tam zadzwonię i się dowiem co i jakJa pappa nie robiłam ,ponieważ jeszcze się nie łapie na refundacje, w połączeniu z USG wyszedł by mnie koszt 700 zł , a że wiem ,że ten test to w zasadzie statystyka i często widzę że jest powodem niepotrzebnych nerwów ,to sobie darowalam ..stwierdziłam że jak wyjdzie coś nie tak na USG to wolę wtedy już wydać kasę na NIFTY.
Tu masz rację z tą statystyka. Ja miałam wysokie ryzyko 3 trisomii po usg po pappe trochę lepsze ale i tak amniopunkcja mnie nie ominęła że względu na wiek.Ja pappa nie robiłam ,ponieważ jeszcze się nie łapie na refundacje, w połączeniu z USG wyszedł by mnie koszt 700 zł , a że wiem ,że ten test to w zasadzie statystyka i często widzę że jest powodem niepotrzebnych nerwów ,to sobie darowalam ..stwierdziłam że jak wyjdzie coś nie tak na USG to wolę wtedy już wydać kasę na NIFTY.
alla31
No to nie wiem ..u mnie 300 zł USG + 400 zł test pappa [emoji58] rozbój w biały dzień.Właśnie się dziwię, bo ja płacę 320 zł za to prenatalne i w tym krew mi pobierają.. Hm może tam zadzwonię i się dowiem co i jak
alla31
I wszystko skończyło się dobrze ? Córka mojej szefowej ,miała mieć zd, z USG wyszedł brak kości nosowej ,pappa też jakos kiepsko ..w tej chwili dziewczyna ma 5 lat i jest zdrowa jak ryba, rzeczywiście ma maly i zadarty nosek po mamie [emoji6]Tu masz rację z tą statystyka. Ja miałam wysokie ryzyko 3 trisomii po usg po pappe trochę lepsze ale i tak amniopunkcja mnie nie ominęła że względu na wiek.
Tak wszystko skończyło się dobrze. Mała właśnie dzisiaj skończyła pół roczkuI wszystko skończyło się dobrze ? Córka mojej szefowej ,miała mieć zd, z USG wyszedł brak kości nosowej ,pappa też jakos kiepsko ..w tej chwili dziewczyna ma 5 lat i jest zdrowa jak ryba, rzeczywiście ma maly i zadarty nosek po mamie [emoji6]
reklama
Przecież część z nas robi też test pappa i wyniku nie ma od razu.Od razu. To jest zwykle USG tylko mierzy się w trakcie długości. Chociaż jak czytam co tu niektóre dziewczyny piszą to już nic mnie nie zdziwi. Myślę że lekarze na NFZ to się mineli z powołaniem i to smutne. Czemu miałoby tych wynikow nie być? Lekarz musiałby jeszcze raz oglaoglac to samo po to tylko żeby spisać wymiary które sam wcześniej ustslil.