reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

hej dziewczyny :) jestem w 12 tygodniu ciąży i chciałam Was zapytać czy też macie takie straszne wzdęcia , A jeśli tak to jak sobie z nimi radzicie ? to moja druga ciąża i pamiętam w poprzedniej ciąży wzdęcia i zaparcia męczyły mnie pod koniec, A w tej ciąży już od samego początku...

reklama
hej dziewczyny :) jestem w 12 tygodniu ciąży i chciałam Was zapytać czy też macie takie straszne wzdęcia , A jeśli tak to jak sobie z nimi radzicie ? to moja druga ciąża i pamiętam w poprzedniej ciąży wzdęcia i zaparcia męczyły mnie pod koniec, A w tej ciąży już od samego początku...
Ja miewam.. i do tego zaparcia. W ogole sobie nie radzę[emoji3]

Wzdęcia i rozwolnienie to w zasadzie jedyna moja dolegliwość ciążowa. Aktualnie jestem w 13 tyg i nie miałam ani razu mdłości ani w zasadzie żadnych innycj dolegliwości, no może takie czasem spadku energii. Na dolegliwości żołądkowe niestety jedyne co wymyśliłam to ograniczenie mięsa i tłuszczu do minimum. Poza tym trzeba jeść małe porcje żeby organizm że spowolniona perystaltyką jelit jakoś dał radę. Dla mnie to dramatem są rodzinne imprezy z siedzeniem za stołem kilka godzin, nie da się potem zyc. Poza tym dobrze działa ruch, najlepiej na powietrzu (to nikomu nie będzie przeszkadzać jak się organizm naturalnie wzdęć pozbywa;). Wydaje mi się że nie można nic z tym farmakologicznie zrobić.

1529852515353-1138925283.jpg

Taki obiad. Ser biały prosto z papierka. Trzeci posilek dzis po serze z rana i kisielu.

Załączniki

• 1529852515353-1138925283.jpg
    1529852515353-1138925283.jpg
    978,6 KB · Wyświetleń: 349
Kurczę u nas plaga szpitalna trwa [emoji853] najpier mój tato, później mąż. A dzisiaj mój brat trafił z zawałem [emoji853] właśnie ma operacje na bajpasy.

Zobacz załącznik 870573
Taki obiad. Ser biały prosto z papierka. Trzeci posilek dzis po serze z rana i kisielu.
Ja to mam tak że jak nie dopuszczam do głodu to mdłości nie czuje ale nie mogę tak bo apetytu nie mam. A wymioty po śniadaniu i potem już mogę jeść. Czasem po południu zwymiotuje. Dziś mnie okropnie głowa boli ciśnienie 112/70 puls 90.kawe wypiłam i sikam jak opetana

reklama
Do góry