reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

No wiadoma, a z drugiej strony na samą myśl o jedzeniu czegokolwiek już mnie podnosi :/

W poniedziałek mam wizytę u nowego lekarza, ponoć bardzo dobrego, liczę ze mi coś przepisze, bo się wykoncze.
U mnie lekarz pytał o wymioty i jakbym bardzo to chciał mnie położyć do szpitala bo lekow mówił że woli nie dawać. Ale raz w ciągu dnia to się nie odwodnie.

reklama
U mnie lekarz pytał o wymioty i jakbym bardzo to chciał mnie położyć do szpitala bo lekow mówił że woli nie dawać. Ale raz w ciągu dnia to się nie odwodnie.
O nie, ja do szpitala nie chce. Staram sie pić dużo wody, zeby sie nie odwodnic właśnie. Teraz zjadlam kisielu parę łyżek i już czuję, że zaraz zalicze porcelane...

Dziewczyny, picie dużo wody. Małymi łyczkami, co pół godziny. Na prawdę 2l to minimum w ciąży, a jak wrócą upały to 3l. No i picie dużej ilości wody pomaga na późniejsze ewentualne zatrzymywanie wody w organizmie i puchnięcie nóg, stóp, dłoni.

Ja na mdłości jem migdały. Garść jako przekąska i wszystko mija. :)

Dziewczyny, picie dużo wody. Małymi łyczkami, co pół godziny. Na prawdę 2l to minimum w ciąży, a jak wrócą upały to 3l. No i picie dużej ilości wody pomaga na późniejsze ewentualne zatrzymywanie wody w organizmie i puchnięcie nóg, stóp, dłoni.

Ja na mdłości jem migdały. Garść jako przekąska i wszystko mija. :)
Zakupie migdały[emoji6]a z tą woda to fakt ale znów wieczorem dużo nie wypije bo bym co godzine latała i tak wstaję co2-3 godziny do lazienki

Ja to już nie wiem co bym wolała. Wstaje, rzygam, jem, tabletki, leze żeby choć leki sie wchlonely, wstaje, rzygam, myje zeby, rzygam, leze, wstaje, rzygam, przewijam fb i zobaczę zdjęcie potrawy- rzygam. Już mam tak przelyk zdarty, że masakra. Nie sądziłam, że to az tak będzie wyglądać

Też tak miałam dwa dni, co nie zjadłam to zwróciłam, a w brzuchu burczało:/ te wszystkie domowe sposoby na mnie nie działały, są dla kobiet które mają lekkie mdłości. Mnie mdliło bez przerwy, tylko leżałam, jak wstawałam to mdliło mnie jeszcze bardziej. Mogłabym dać się uśpić i obudzić w drugim trymestrze. Nie byłam w stanie nic robić. Od poniedziałku biorę "Vomex A" rano i wieczorem i odżyłam. Pierwszy raz mogłam wstać z łóżka i coś zrobić. Mdli mnie jeszcze czasem jak jestem głodna ale lekko, do przeżycia. Ginekolog zapewnił mnie, że te leki są zatwierdzone i od lat stosowane przez kobiety w ciąży, całkowicie bezpieczne. Koleżanka z pracy też je brała (tylko czopki w silniejszej dawce), a jej trójka dzieci jest teraz nastolatkami. Babka z recepcji od ginekologa też mówiła, że je brała i wszystko było dobrze.

Mam nadzieję, że Ci przejdzie:(
Pozdrawiam

Dziewczyny chyba coś wczoraj w „powietrzu” było tez się słabo czułam brzuch mnie bolał. Mdłości mam cały czas rano wiec bez zmian ale u mnie 8 tydzień wiec pewnie do 12 tyg mnie potrzyma.

Dziewczyny chyba coś wczoraj w „powietrzu” było tez się słabo czułam brzuch mnie bolał. Mdłości mam cały czas rano wiec bez zmian ale u mnie 8 tydzień wiec pewnie do 12 tyg mnie potrzyma.
U mnie już lepiej dziś ale spać się chce. A ta macica tak ciągnie jak wstanę za szybko i przy niektórych ruchach.

reklama
Do góry