reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

My po wizycie. Pestka ma się dobrze i rośnie. Ma 1.62cm więc bydlak. Czas określił jako 8 +0 mówiac że to 8 tydz a nie 9?? Dalej leżeć ale można trochę delikatnie zacząć spacerować. Dalej w to nie wierzę.
Zobacz załącznik 868983

Ja również jestem już po dzisiejszej wizycie. Fasolka ma 2,5 cm i serduszko ładnie bije :) dziwne tylko trochę, że jest głową w dół, ale lekarz powiedział, że wszystko ok.
Gratulacje dziewczyny! [emoji7] juz nie moge się doczekac mojej wizyty [emoji7]

reklama
To już powazny człowiek jest ;-). Z Pappa będziesz znała płeć? Serio ? Moja przyjaciółka miała niedawno i dostała tylko wyniki tej statystki a o płci nic tak nie było ...
Chyba nie chodziło o określenie na podstawie krwi tylko że na USG prenatalnym często już dobrze widać płeć- przynajmniej ja tak zrozumiałam

A jeszcze chciałam napisać że piszecie o tych terminach z USG ..mi się nigdy żaden nie sprawdził ,nawet ten z pierwszego..;-) mi zawsze wychodziła nawet ciąża młodsza trochę niż z OM, a dwukrotnie urodziłam 10 dni przed terminem z OM i dzieci donoszone - 3,5 kg ( pierwszy ) , 4 kg ( drugi ) . Teraz mi na pierwszym USG mówili że ciąża młodszą o tydzień, a już na kolejnych idealnie zgadza się z OM..wiec ja już w ogóle nie biorę tego pod uwagę ;-) ja to mówię tylko że nie chce urodzić 31 grudnia haha , 1 stycznia też marna data bo potem co urodziny ciągle z nowym rokiem ..? ;-)

A jeszcze chciałam napisać że piszecie o tych terminach z USG ..mi się nigdy żaden nie sprawdził ,nawet ten z pierwszego..;-) mi zawsze wychodziła nawet ciąża młodsza trochę niż z OM, a dwukrotnie urodziłam 10 dni przed terminem z OM i dzieci donoszone - 3,5 kg ( pierwszy ) , 4 kg ( drugi ) . Teraz mi na pierwszym USG mówili że ciąża młodszą o tydzień, a już na kolejnych idealnie zgadza się z OM..wiec ja już w ogóle nie biorę tego pod uwagę ;-) ja to mówię tylko że nie chce urodzić 31 grudnia haha , 1 stycznia też marna data bo potem co urodziny ciągle z nowym rokiem ..? ;-)
Ja obie córki rodzilam 2 tygodnie przed czasem, teraz mam termin na 14 stycznia więc widmo porodu w Sylwetra wisi nade mną [emoji23] ale po cichutku liczę na 3 stycznia

Pewnie to głupie, ale może ktos sie jeszczs boryka z tym problemem. Mam ostatnio... Syndrom wędrujacych... nóg. Jak wracam do domu, siadam wygodnie na kanapie i czuje jak mnie nigi całe tak.m bolą? Denerwuja? Nie wiem jak to opisac, ale nie umiem ich utrzymac w jednym miejscu, najchetniej bym poszła pobiegać [emoji23] okropnie głupie uczucie..

Ja obie córki rodzilam 2 tygodnie przed czasem, teraz mam termin na 14 stycznia więc widmo porodu w Sylwetra wisi nade mną [emoji23] ale po cichutku liczę na 3 stycznia
Hihi no to ja na 12 stycznia;-) a syna mam z 14 stycznia - z nim termin porodu miałam na 24 stycznia :-) powiem ci że ja teraz obstawiam też około 2- 3 stycznia .

Pewnie to głupie, ale może ktos sie jeszczs boryka z tym problemem. Mam ostatnio... Syndrom wędrujacych... nóg. Jak wracam do domu, siadam wygodnie na kanapie i czuje jak mnie nigi całe tak.m bolą? Denerwuja? Nie wiem jak to opisac, ale nie umiem ich utrzymac w jednym miejscu, najchetniej bym poszła pobiegać [emoji23] okropnie głupie uczucie..
Mam też od pewnego czasu. To taka pilna potrzeba poruszenia nogami- zwykle wieczorem u mnie

To już powazny człowiek jest ;-). Z Pappa będziesz znała płeć? Serio ? Moja przyjaciółka miała niedawno i dostała tylko wyniki tej statystki a o płci nic tak nie było ...

Wszystkie moje koleżanki takie młode jak ja [emoji6]po prenatalnych znały płeć, więc liczę na to samo [emoji846]a jak będzie, to się okaże.

reklama
Do góry