reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

To ja tak w przerwie meczu szybko relacja z wizyty u gina. Zatem- PORAŻKA nr 2. Koleś zasugerował mi, że wizyty nfz powinny się teraz bardziej przeplatac z wizytami prywatnymi w jego gabinecie. Usg mi nie zrobił, żeby sprawdzic jak stan odklejajacej się kosmowki. Dał mi skierowania do endo i ortopedy, ale ze stanowcza sugestia, żeby korzystac z jego gabinetu.

A mecz aż ciężko oglądać...
Mi gin z mojej przychodni na NFZ na pierwszej wizycie wyciągnął swoją wizytówkę z adresem i telefonem prywatnego gabinetu z tekstem że zaprasza jakby mnie coś nie pokoilo :-):-) jeszcze wtedy ze mną rozmawiał ,na drugiej wizycie już nie był rozmowny , generalnie porażka jakbym miała chodzić tylko do niego na NFZ to musiałabym mieć chyba wszystko w D...wizyta trwa 3 minuty i nic z niej nie wynika. A prywatnie chodzę do jego kumpla z tego samego szpitala :-D

reklama
Wszystkie moje koleżanki takie młode jak ja [emoji6]po prenatalnych znały płeć, więc liczę na to samo [emoji846]a jak będzie, to się okaże.
Ale to chyba bardziej z USG ..hmm no pierwsze słyszę że z Pappa wychodzi płeć..no ciekawa jestem :-) mi brakuje roku kalendarzowego więc się nie łapie ..ale za to funduje sobie dobre USG prywatnie , będzie też w 4 d więc może uda się coś dostrzec ..

A jeszcze chciałam napisać że piszecie o tych terminach z USG ..mi się nigdy żaden nie sprawdził ,nawet ten z pierwszego..;-) mi zawsze wychodziła nawet ciąża młodsza trochę niż z OM, a dwukrotnie urodziłam 10 dni przed terminem z OM i dzieci donoszone - 3,5 kg ( pierwszy ) , 4 kg ( drugi ) . Teraz mi na pierwszym USG mówili że ciąża młodszą o tydzień, a już na kolejnych idealnie zgadza się z OM..wiec ja już w ogóle nie biorę tego pod uwagę ;-) ja to mówię tylko że nie chce urodzić 31 grudnia haha , 1 stycznia też marna data bo potem co urodziny ciągle z nowym rokiem ..? ;-)

Ciąża powinna zakończyć się w 40 tygodniu, ale dwa tyg wstecz jest donoszona. Ja obie córki idealnie w terminie wyznaczonym.
Lekarz mi mówił, ze najdokładniej wyznacza to pierwsze usg, żadne inne pózniej nie jest już miarodajne, bo potem się rożnie dzieciaczki rozwijają, w rożnym tempie. Ale skoro synów rodziłaś przed terminem, to i teraz trzeba tak założyć.

Pewnie to głupie, ale może ktos sie jeszczs boryka z tym problemem. Mam ostatnio... Syndrom wędrujacych... nóg. Jak wracam do domu, siadam wygodnie na kanapie i czuje jak mnie nigi całe tak.m bolą? Denerwuja? Nie wiem jak to opisac, ale nie umiem ich utrzymac w jednym miejscu, najchetniej bym poszła pobiegać [emoji23] okropnie głupie uczucie..

Miałam tak, po intensywnych treningach biegowych, z przeciążenia. To nie był ból, tylko takie zniecierpliwienie? Trudno to nazwać, ale bardzo dokuczliwe to było. Kilka razy mi się to przytrafiło. I samo przeszło.

Miałam tak, po intensywnych treningach biegowych, z przeciążenia. To nie był ból, tylko takie zniecierpliwienie? Trudno to nazwać, ale bardzo dokuczliwe to było. Kilka razy mi się to przytrafiło. I samo przeszło.
Idealne słowo [emoji16] Zniecierpliwienie nóg. Ciekawe z czego to wynika.

Ale przeraża mnie to co mówicie o lekarzach na nfz. Takie złotówy z nich? Przeciez nie kazdego stać na wizyty prywatne.. Serio takim bym zaraz zabierała uprawnienia. Jak jeszcze sie starałam i chodziłam do mojego ginka czasami prywatnie jak nie było terminu, a chciałam coś na szybko to wręcz mnie wysyłał do przychodni i kazał się powołać na niego, ze sie zgodził bo mowil ze po co mam płacic za wizyty i badania przedewszystkim.

My po wizycie. Pestka ma się dobrze i rośnie. Ma 1.62cm więc bydlak. Czas określił jako 8 +0 mówiac że to 8 tydz a nie 9?? Dalej leżeć ale można trochę delikatnie zacząć spacerować. Dalej w to nie wierzę.
Kawał dzidziola [emoji1] super że wszystko dobrze [emoji2] mój gin też tak liczy tygodnie ciąży. Tłumaczył mi że dla nich się liczą skończone tygodnie maluszka a nie rozpoczęte

Hihi no to ja na 12 stycznia;-) a syna mam z 14 stycznia - z nim termin porodu miałam na 24 stycznia :-) powiem ci że ja teraz obstawiam też około 2- 3 stycznia .
Dziewczyny z waszych wyliczeń wynika że urodzę jeszcze w tym roku. I sama też mam takie przeczucie [emoji1] termin mam na 6.01 [emoji6]

reklama
Ale to chyba bardziej z USG ..hmm no pierwsze słyszę że z Pappa wychodzi płeć..no ciekawa jestem :-) mi brakuje roku kalendarzowego więc się nie łapie ..ale za to funduje sobie dobre USG prywatnie , będzie też w 4 d więc może uda się coś dostrzec ..

Nigdzie nie napisałam, że z Pappa, a jedynie że z prenatalnych które będę miała, rownież z krwi, podobno już widać.

Do góry