reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Dostałam premie od szefa 420zl hehe. Zeby on wiedział, ze za kilka dni/tyg (zobaczymy) usłyszy nowine [emoji23]

O, to pewnie znasz się też na paznokciach - ja ni w ząb. [emoji85][emoji23] Zawsze chodzę w "gołych", strasznie szybko mi rosną i co pomaluję, to już wielki odrost. [emoji28]
Hehe no ja mam hopla na punkcie paznocki, co tydzien zmieniam bo mi sie nudza. Ale taka praca to tez jak sie w tym siedzi to inaczej. Jeszcze znizki mam. Wlasnie biore sobie super lampke ze wystarczy pare sekund i utwardzone.

Kiedy masz prenatalne? Ja 7 lipca. :) Też wcześniej myślałam, że nie będzie potrzeby USG na drugiej wizycie, ale przez te plamienia, które miałam, może jednak być - zobaczymy, co powie lekarz. Patrzyłam na www.burze.dzis.net i chyba do nas nie dojdzie. :D
Ja pójdę jakoś między 25 a 30 czerwca bo to 12 tydzień będzie. Lekarz mi mówił że nie trzeba się umawiać tylko przyjść rano, a taka przyjemność 400 zl kosztuje ;-) ;)

A to prawda ze prenatalne sa teraz darmowe na wszystkich jak masz skierowanie?
Nie jestem pewna czy coś się nie zmieniło ostatnio ale słyszałam że prenatalne są darmowe dla kobiet po 35 roku życia, jeśli wcześniejsze dzieci miały wady genetyczne oraz jeśli jest ryzyko wystąpienia choroby czy jakoś tak

U mnie 350 złotych, ale zdrowie maluszka najważniejsze. :)
A pewnie ze tak :) nawet nie ma o czym mówić. ;) Ale ten miesiąc szarpie po kieszeni. Jutro planuje zrobic w końcu badania, w tym czasie co prenatalne jeszcze jakoś do mojego gina muszę się umówić a jakby było mało to pod koniec miesiąca wesele mamy. Muszę właśnie za jakąś kiecką się rozejrzeć ale jakoś weny nie mam. :huh:

U mnie 350 złotych, ale zdrowie maluszka najważniejsze. :)
No pewnie, że tak. Ale jak można zrobić za darmo to tą kase można na coś innego przeznaczyć. Ja tak miała z badaniami kariotypów. Mieliśmy zrobić i to był koszt 720zł, a ja pogrzebałam i znalazłam miejsce gdzie to robią na NFZ i poszłam po skierowanie do internisty, mąż też i pyk za darmo. 720 zl piechotą nie chodzi.
Jak byłam u takiego lekarza ściągać szwy po laparoskopii w zeszłym roku w sierpniu to właśnie mówił, że jak uda mi się zajść w ciąże to zaprasza na darmowe badania prenatalne. Wtedy jedym uchem wpadło, drugim wypadło, ale teraz tak myśle o tym. To x3 to juz jest fajny wózek dla dziecka..

reklama
Ja właśnie z ciekawości spojrzałam na cennik laboratorium, bo też na tę wizytę 12 czerwca muszę zrobić sporo badań i... [emoji85][emoji23] O, wesele, jak fajnie! Nas czeka dopiero w sierpniu 2019, a już nie mogę się doczekać, bo dawno nie byłam. Kiedyś co chwilę czyjeś, a teraz nic... Jakiego typu sukienki szukasz? :) Czy totalny spontan, co wpadnie w oczy, to będzie? :D
Ja miałam nie tak dawno bo w lutym ostatnie weselicho ;) do końca to nie wiem bo podobają mi się takie dopasowane a jednak chyba muszę szukać czegoś luźniejszego bo brzuszek troszkę odstaje a jakby jeszcze wzdęcia się trafiły to będę wygladac na 6 miesiąc a nie chce wzbudzać sensacji :p lubię koronki i mysle że czegoś z koronek będę szukać ;)

Do góry