reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

Ja 25[emoji3]i wtedy kolejna wizyta też tak macie że dopiero za 4 tyg?

Tak, ja mam wizytę 26 :)
Chyba, że na diecie cukry będą za wysokie to prędzej

Dostałaś skierowanie do diabetologa? Zwykle przy poradni diabetologicznej jest dietetyk. Podstawowa zasada to jedzenie często ale mało. Śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja, II kolacja inprzekaska przed snem. Poszukaj tabeli z indeksem glikemicznym i używaj raczej tych produktów o niskim. Biały chleb trzeba zastąpić ciemnym (sprawdź skład żeby nie był dosladzany). Dostałaś zalecenia co do pomiarów cukru? Na czczo i godzinę po głównych posiłkach to tako standard przy cukrzycy ciążowej. To tak z grubsza na już ale najlepiej jednak udać się do specjalisty.

Tak właśnie lekarz mi powiedział, miałam z nim konsultacje telefoniczną. Muszę się udać do jakiegoś dietetyka, ale nie wiem jeszcze do kogo..
Dziękuję :*

Uffff dziewczyny u mnie wszystko dobrze kruszonka ma 1,6cm swrducho bije ciałko żółte dobre. Jestem przeszczęśliwa aż łzy radości uroniłam jak to ujrzałam
Zaraz zrobię fotkę to wam przedstawię moje maleństwo aaa i mała poprawka z usg na 10.01 a nie na 07.01[emoji16][emoji8][emoji8]

Gratuluję :)

reklama
Ja to nie mam praktycznie żadnych objawów, ani brzuch nje boli ani mdłości, ani sisiu cześciej, apetyt nornalny, juz sama nie wiem czy sie cieszyć czy niepokoić. Jednie jak wstaje to mam ciemno przed oczami przez chwilę i mega sucha skórę na ciele.

Ja to nie mam praktycznie żadnych objawów, ani brzuch nje boli ani mdłości, ani sisiu cześciej, apetyt nornalny, juz sama nie wiem czy sie cieszyć czy niepokoić. Jednie jak wstaje to mam ciemno przed oczami przez chwilę i mega sucha skórę na ciele.
Każda ciąża jest inna[emoji3]podobno pierwsza doskwiera najgorzej.wiem że nie ma reguly,u mnie ze wszystkich dolegliwości tylko brzuch nie boli.

Mi pierwsza akurat doskwierała najmniej [emoji16] z tego co pamiętam jedynym objawem był rosnący brzuch ,do końca byłam bardzo aktywna, nawet rodzić poszlam na piechotę bo chciałam się przejść [emoji23]

Mi pierwsza akurat doskwierała najmniej [emoji16] z tego co pamiętam jedynym objawem był rosnący brzuch ,do końca byłam bardzo aktywna, nawet rodzić poszlam na piechotę bo chciałam się przejść [emoji23]
Ja też pierwszą najlepiej wspominam. Teraz jestem.mega zmęczona, ciągle posypiam o mam straszne zawroty głowy-Dziś bałam się wyjść z domu bp miałam wrażenie, że zaraz stracę przytomność. Na wieczór jest mi zdecydowanie lepiej. .oze to te upały? Sama nie wiem.

Dziewczyny opuszczam Was.
Tabelkę usunę, nie chce przetrzymywać waszych danych.
W tej chwili już poszło wszystko wiec uciekam do wanny.

Życzę wam spokojnych ciąż i ślicznych maluszków [emoji8][emoji8]

reklama
Do góry