paulenka91
Fanka BB :)
#Eulalia83 czekamy!![emoji39]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo się cieszę że tym razem wszystko już było jak trzeba i dzidzia śliczna się pokazała gratulujęNo to i ja się chwalę dziewczynki :-) po różnych ciężkich przejściach i głupich lekarzach, wreszcie trafiłam na mega dobrego lekarzadzidzia ma idealne wymiary z OM, 7t6d termin 12.01 czyli jak z OM. Serce wali jak dzwonMamusia też zdrowa i ma idealne wyniki badań
No ja od zawsze mam co 28 dni,ale ostatnie poronienie w październiku i trochę namieszalo i zaczęły mi się wydłużać ,a co ciekawe spowodowało że w ogóle nie miałam PMS, co też miałam od zawsze i cały cykl czułam się tak samo , przestałam zupełnie rozumieć swój organizm. Ale i tak jest nieźle , mam Hashimoto od 2 lat i część kobiet z tym ma problem z cyklami,płodnością ,starają się latami ..u mnie jakoś naszczescie chyba bardzo Łagoda wersja . A lekarz dziś powiedział że mam lepsze wyniki tarczycowe niż nie jedna zdrowa pacjentkaU mnie też na to wygląda ze owulacja była około środy a przytulanie w niedzielę[emoji3] zazdroszczę cykli książkowych[emoji3]nigdy takich nie miałam[emoji3]
To i tak że byłaś zdiagnozowana[emoji3]u mnie do tej pory nie wiem skąd długie cykle, snuje domysly tylko[emoji3]No ja od zawsze mam co 28 dni,ale ostatnie poronienie w październiku i trochę namieszalo i zaczęły mi się wydłużać ,a co ciekawe spowodowało że w ogóle nie miałam PMS, co też miałam od zawsze i cały cykl czułam się tak samo , przestałam zupełnie rozumieć swój organizm. Ale i tak jest nieźle , mam Hashimoto od 2 lat i część kobiet z tym ma problem z cyklami,płodnością ,starają się latami ..u mnie jakoś naszczescie chyba bardzo Łagoda wersja . A lekarz dziś powiedział że mam lepsze wyniki tarczycowe niż nie jedna zdrowa pacjentka
Dostałaś skierowanie do diabetologa? Zwykle przy poradni diabetologicznej jest dietetyk. Podstawowa zasada to jedzenie często ale mało. Śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja, II kolacja inprzekaska przed snem. Poszukaj tabeli z indeksem glikemicznym i używaj raczej tych produktów o niskim. Biały chleb trzeba zastąpić ciemnym (sprawdź skład żeby nie był dosladzany). Dostałaś zalecenia co do pomiarów cukru? Na czczo i godzinę po głównych posiłkach to tako standard przy cukrzycy ciążowej. To tak z grubsza na już ale najlepiej jednak udać się do specjalisty.Gratuluję :-)
Bardzo mi przykro kochana[emoji17] trzymaj się
A ja muszę przejść na dietę, mam cukrzycę ciążową miałam nadzieję, że ta wątpliwa przyjemność mnie ominie. Muszę znaleźć jakiegoś dietetyka bo nie wiem jak się mam za to zabrać :/
Ja już czuje różnice choć na wadze jeszcze nie....ale albo brzuszek rośnie albo to póki co wzdęcia których nigdy nie miałam wiec nie potrafię odróżnićWidzicie już jakaś różnicę na brzuszku? Ja od kilku dni chodzę jakbym miała jakieś wzdęcia i mam wrażenie, że brzuszek zaczyna się powiększać.
Bardzo mi przykro...wiem że słowa nic nie zmienia....w październiku przeszłam to samo.....żałobe trzeba przeżyć,nawet po tak małej istotce.jestem z tobą myślamy i pamietaj ze jak sie poczujesz gotowa to pojawi sie dzidziolek.Dziewczyny właśnie zaczęłam plamić i mam skurcze macicy. Już po ptokach....
Super!!![emoji8]wygląda na to że będziemy razem rodzić [emoji3]Uffff dziewczyny u mnie wszystko dobrze kruszonka ma 1,6cm swrducho bije ciałko żółte dobre. Jestem przeszczęśliwa aż łzy radości uroniłam jak to ujrzałam
Zaraz zrobię fotkę to wam przedstawię moje maleństwo aaa i mała poprawka z usg na 10.01 a nie na 07.01[emoji16][emoji8][emoji8]
Moja kruszynka kochanaUffff dziewczyny u mnie wszystko dobrze kruszonka ma 1,6cm swrducho bije ciałko żółte dobre. Jestem przeszczęśliwa aż łzy radości uroniłam jak to ujrzałam
Zaraz zrobię fotkę to wam przedstawię moje maleństwo aaa i mała poprawka z usg na 10.01 a nie na 07.01[emoji16][emoji8][emoji8]