reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

To wcale nie jest śmieszne. Ja nie zamierzam farbowac bo czytałam, że to nie jest wskazane. Z racji wieku mam mnóstwo siwych odrostow ale trudno - wolę tak niż potem mieć do siebie pretensje. Dziewczyny miłego dnia życzę. Ja zaraz lecę do pracy. Na zwolnienie idę od 4 czerwca.
Też czytałam artykuł na ten temat, że to wcale nie jest bez znaczenia, to farbowanie. Generalnie im mniej chemii w siebie ładujemy, tym lepiej dla nas i dla dziecka. Dlatego też odpuszczam robienie żeli na paznokciach. I nie chodzi o to, że urodzimy chore dziecko, tylko o to, jakie będzie jego zdrowie w przyszłości.

reklama
Też czytałam artykuł na ten temat, że to wcale nie jest bez znaczenia, to farbowanie. Generalnie im mniej chemii w siebie ładujemy, tym lepiej dla nas i dla dziecka. Dlatego też odpuszczam robienie żeli na paznokciach. I nie chodzi o to, że urodzimy chore dziecko, tylko o to, jakie będzie jego zdrowie w przyszłości.
Tak, żele i hybrydy też nie zamierzam. Zastanawiam się czy zwykle lakiery , takie zmywane zmywaczem też nie powinno się zrezygnować czy może to już przesada? Lubię mieć zadbane paznokcie.

Nie ma czegoś o włosach?ja mam odrost już a szamponetka nie dała rady[emoji52]
ja z farbowanie wstrzeliłam się w sam począteczek ciąży jeszcze nie świadomo, ze wciązy jestem ( 9 maja farbowała a 7 miała termin spodziewanej miesiączki) - mam nadzieję, że nie płynie to na zdrowie malucha.

u nas weekend pełen wrażeń,. Powiedzieliśmy dzieciom i babciom. Starsza córka długo nie mogła uwierzyć, cały czas powtarzała " wkręcacie nas". Chyba uwierzyła dopiero, gdy usłyszała jak teściowej mówimy. Ogólnie dziewczynki bardzo dobrze przyjęły wiadomość, obie się ucieszyły starsza nawet stweirdziła, że chce być chrzestną ;) Jedyny problem miały z tym iż same uznały, że pewnie z powodu narodzin dziecka zmniejszymy im kieszonkowe bo trzeba będzie się podzielić, hahahah...odpowiedziałam żartem, że całkiem zabierzemy bo maluc nie będzie miał na początku więc żeby było sprawiedliwie żadne z dzieci nie będzie miało ;) Mina dziewczynek bezcenna. Potem cały dzień wymyślały imiona dla malucha ( oczywiście wersje żeńskie i męskie)

reklama
u nas weekend pełen wrażeń,. Powiedzieliśmy dzieciom i babciom. Starsza córka długo nie mogła uwierzyć, cały czas powtarzała " wkręcacie nas". Chyba uwierzyła dopiero, gdy usłyszała jak teściowej mówimy. Ogólnie dziewczynki bardzo dobrze przyjęły wiadomość, obie się ucieszyły starsza nawet stweirdziła, że chce być chrzestną ;) Jedyny problem miały z tym iż same uznały, że pewnie z powodu narodzin dziecka zmniejszymy im kieszonkowe bo trzeba będzie się podzielić, hahahah...odpowiedziałam żartem, że całkiem zabierzemy bo maluc nie będzie miał na początku więc żeby było sprawiedliwie żadne z dzieci nie będzie miało ;) Mina dziewczynek bezcenna. Potem cały dzień wymyślały imiona dla malucha ( oczywiście wersje żeńskie i męskie)
Ile najstarsza ma lat ?

Do góry