reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Hej dziewczyny, miło mi się z Wami tu przywitać i mam nadzieję zagościć na dłużej :)

17 kwietnia to data OM, chociaż późna owulacja, najprawdopodobniej 4 maj, więc termin na około 24 styczeń. U lekarza jeszcze nie byłam, wizyta dopiero we wtorek, już nie mogę się doczekać :) póki co ciąża potwierdzona trzema testami i betą (11 dpo – 30, 13 dpo 90), więcej razy nie sprawdzałam, żeby się niepotrzebnie nie stresować, aczkolwiek i tak się denerwuję, ale wierzę, że będzie ok.

Póki co córka sprzedała mi zapalenie zatok, z którym jak na razie walczę naturalnie, ale ciężko wytrzymać z zapchanym nosem, a podobno kropli nie wolno, jak nie przejdzie samo to skoczę do internisty, bo długo tak nie wytrzymam, może coś jednak będę mogła wziąć :)

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

reklama
Hej U mnie sprawa wyglada tak: dokładnie wiem kiedy miałam zaplodnienie (tj.20.04) We wtorek 22.05 byłam u ginekologa i pęcherzyk wyszedł 2,3cm ale zarodka jeszcze nie było widać. Według USG pęcherzyk wskazywał na 6t4d a wiec idealnie od dnia zapłodnienia. Wtedy na wizycie miałam wysokie cisnienie i doktor skierowala mnie do szpitala na kontrolę. ( Już wszystko w normie z ciśnieniem) ale przejde do rzeczy..dziś przed wypisem zrobiono mi USG i zarodek juz jest! Z bijącym serduszkiem[emoji173] Ma 3,8mm co wychodzi na 6t1d. Ale licząc od 20.04 powinnam dziś zacząć 7tc. Czy uwazacie,ze te 5dni różnicy mogą być niepokojące?
Pozdrawiam wszystkie Przyszłe Mamusie

6 tyg skończonych plus jeden dzień to nic innego jak zaczęty siódmy tydzień.

Hej dziewczyny, miło mi się z Wami tu przywitać i mam nadzieję zagościć na dłużej :)

17 kwietnia to data OM, chociaż późna owulacja, najprawdopodobniej 4 maj, więc termin na około 24 styczeń. U lekarza jeszcze nie byłam, wizyta dopiero we wtorek, już nie mogę się doczekać :) póki co ciąża potwierdzona trzema testami i betą (11 dpo – 30, 13 dpo 90), więcej razy nie sprawdzałam, żeby się niepotrzebnie nie stresować, aczkolwiek i tak się denerwuję, ale wierzę, że będzie ok.

Póki co córka sprzedała mi zapalenie zatok, z którym jak na razie walczę naturalnie, ale ciężko wytrzymać z zapchanym nosem, a podobno kropli nie wolno, jak nie przejdzie samo to skoczę do internisty, bo długo tak nie wytrzymam, może coś jednak będę mogła wziąć :)

Woda morska lub krople *spam*. Są fajne na zapchany nos

Cześć :) witaj :) No już kiedy się wydaje, że to koniec, zawsze ktoś dołączy :)

Dziewczyny byłam u innego gin bo nie wytrzymałam i wg jej obrazu pęcherzyk ma 1,63 jestem cała głupia przecież niemożliwe żeby się zmniejszył jest pęcherzyk zolktowy i zaczyna się chyba robić zarodek jakiś zarys 0.3 cm. .

Dziewczyny byłam u innego gin bo nie wytrzymałam i wg jej obrazu pęcherzyk ma 1,63 jestem cała głupia przecież niemożliwe żeby się zmniejszył jest pęcherzyk zolktowy i zaczyna się chyba robić zarodek jakiś zarys 0.3 cm. .

To może być zależne od sprzętu i w jaki sposób się mierzy. Czasem lekarze nie klikają w tym samym miejscu żeby zmierzyć. Mi no na różnych sprzętach inne endometrium wychodziło. Pewnie tu chodzi o to samo

A przupomnij jak mialas ostatnio?

reklama
Do góry