reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Dziewczyny ale wy się meczycie biedne ja jestem w drugiej ciąży i nic mi nie dokucza, jedynie świadczy o ciąży brak okresu i dwie kreski na teście. W pierwszej miałam identycznie, także dziękować tylko Bogu a wam życzę dużo zdrówka i jak najmniej ciążowych dolegliwości. Dzisiaj pierwsza wizyta u lekarza także się okaże co tam u dzidzi, pozdrawiam

A mi ulżyło dziewczynki.. Bo ogolnie to zmieniłam prace bo w poprzedniej nie miałam umowy i własnje bałam sie o ewentualna ciaze i znalazlam taka fajna prace z umowa i dzisiaj mi szef przyniosl umowe a tam, ze na trzy miesiace na okrws próbnyni juz stres. Ale jak poszedl to na spokojnie poczytałam, ze nie moze mnie zwolnic jezeli bede moala skonczony trzeci miesiac, a umowe mam na razie do 20 sierpnia i juz bede wtedy w piatym miesiacu, wiec jestem chroniona. Ufff. A tez myslalam dlugo nie mowic , jak bedzie wszystko ok to mysle ze w lipcu dopiero wspomne
tylko czym innym jest zwolnienie kogoś a czymś innym nie przedłużenie umowy.

Ale zle to napisalam fakt. Nie, ze nie moze zwolnic tylko ma obowiazek przedluzyc.
właśnie doczytałam, że w przypadku 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia musi przedłuzyć, w przypadku miesięcznej umowy nie musiałby ( bez wzgledu na to w którym miesiącu jest pracownica). No to chociaż mam spokojną o to głowę :)

właśnie doczytałam, że w przypadku 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia musi przedłuzyć, w przypadku miesięcznej umowy nie musiałby ( bez wzgledu na to w którym miesiącu jest pracownica). No to chociaż mam spokojną o to głowę :)
Szczescie, ze dał na trzy miesiace pierwsza umowe a nie na miesiac. Tzn ja i tak chce pracowac bo mam lekka prace i premie od sprzedazy, a pozatym nie usiedze w domu tyle czasu, ale mam spokojna głowie "w razie w"

reklama
Będzie musiał przedłużyć do dnia porodu. Z tego co pamiętam to chyba powyżej 3 miesiąca jesteś chroniona już przed zwolnieniem.
przed zwolnieniem jesteś chroniona od momentu gdy poinformujesz pracodawcę, Nawet jesli dostałabys wypowiedzenie i okazało się że jesteś w ciąży to wypowiedzenie musi być cofnięte ( mowa oczywiście o zwykłym wypowiedzeniu umowy a nie z paragrafu ;) )
Link do: Ciąża pracownicy zatrudnionej na okresie próbnym

Do góry