Kokoszka356
Fanka BB :)
W 5t+5d już biłoKiedy juz slyszalas serduszko w ktorym tygodbiu?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W 5t+5d już biłoKiedy juz slyszalas serduszko w ktorym tygodbiu?
Ojjjej to ja mam jutro dokładnie 5t5d i wizyte! Może też usłysze, juz mi sie chce ryczeć [emoji23]W 5t+5d już biło
tylko czym innym jest zwolnienie kogoś a czymś innym nie przedłużenie umowy.A mi ulżyło dziewczynki.. Bo ogolnie to zmieniłam prace bo w poprzedniej nie miałam umowy i własnje bałam sie o ewentualna ciaze i znalazlam taka fajna prace z umowa i dzisiaj mi szef przyniosl umowe a tam, ze na trzy miesiace na okrws próbnyni juz stres. Ale jak poszedl to na spokojnie poczytałam, ze nie moze mnie zwolnic jezeli bede moala skonczony trzeci miesiac, a umowe mam na razie do 20 sierpnia i juz bede wtedy w piatym miesiacu, wiec jestem chroniona. Ufff. A tez myslalam dlugo nie mowic , jak bedzie wszystko ok to mysle ze w lipcu dopiero wspomne
Musi mi przedluzyc do dnia porodu. I nalezy mi sie urlop pozniej nornalnie.tylko czym innym jest zwolnienie kogoś a czymś innym nie przedłużenie umowy.
Będzie musiał przedłużyć do dnia porodu. Z tego co pamiętam to chyba powyżej 3 miesiąca jesteś chroniona już przed zwolnieniem.tylko czym innym jest zwolnienie kogoś a czymś innym nie przedłużenie umowy.
Ale zle to napisalam fakt. Nie, ze nie moze zwolnic tylko ma obowiazek przedluzyc.tylko czym innym jest zwolnienie kogoś a czymś innym nie przedłużenie umowy.
właśnie doczytałam, że w przypadku 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia musi przedłuzyć, w przypadku miesięcznej umowy nie musiałby ( bez wzgledu na to w którym miesiącu jest pracownica). No to chociaż mam spokojną o to głowęAle zle to napisalam fakt. Nie, ze nie moze zwolnic tylko ma obowiazek przedluzyc.
Szczescie, ze dał na trzy miesiace pierwsza umowe a nie na miesiac. Tzn ja i tak chce pracowac bo mam lekka prace i premie od sprzedazy, a pozatym nie usiedze w domu tyle czasu, ale mam spokojna głowie "w razie w"właśnie doczytałam, że w przypadku 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia musi przedłuzyć, w przypadku miesięcznej umowy nie musiałby ( bez wzgledu na to w którym miesiącu jest pracownica). No to chociaż mam spokojną o to głowę
przed zwolnieniem jesteś chroniona od momentu gdy poinformujesz pracodawcę, Nawet jesli dostałabys wypowiedzenie i okazało się że jesteś w ciąży to wypowiedzenie musi być cofnięte ( mowa oczywiście o zwykłym wypowiedzeniu umowy a nie z paragrafu )Będzie musiał przedłużyć do dnia porodu. Z tego co pamiętam to chyba powyżej 3 miesiąca jesteś chroniona już przed zwolnieniem.