reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Dziewczyny ale wy się meczycie biedne ja jestem w drugiej ciąży i nic mi nie dokucza, jedynie świadczy o ciąży brak okresu i dwie kreski na teście. W pierwszej miałam identycznie, także dziękować tylko Bogu a wam życzę dużo zdrówka i jak najmniej ciążowych dolegliwości. Dzisiaj pierwsza wizyta u lekarza także się okaże co tam u dzidzi, pozdrawiam

A mi ulżyło dziewczynki.. Bo ogolnie to zmieniłam prace bo w poprzedniej nie miałam umowy i własnje bałam sie o ewentualna ciaze i znalazlam taka fajna prace z umowa i dzisiaj mi szef przyniosl umowe a tam, ze na trzy miesiace na okrws próbnyni juz stres. Ale jak poszedl to na spokojnie poczytałam, ze nie moze mnie zwolnic jezeli bede moala skonczony trzeci miesiac, a umowe mam na razie do 20 sierpnia i juz bede wtedy w piatym miesiacu, wiec jestem chroniona. Ufff. A tez myslalam dlugo nie mowic , jak bedzie wszystko ok to mysle ze w lipcu dopiero wspomne
tylko czym innym jest zwolnienie kogoś a czymś innym nie przedłużenie umowy.

Ale zle to napisalam fakt. Nie, ze nie moze zwolnic tylko ma obowiazek przedluzyc.
właśnie doczytałam, że w przypadku 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia musi przedłuzyć, w przypadku miesięcznej umowy nie musiałby ( bez wzgledu na to w którym miesiącu jest pracownica). No to chociaż mam spokojną o to głowę :)

właśnie doczytałam, że w przypadku 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia musi przedłuzyć, w przypadku miesięcznej umowy nie musiałby ( bez wzgledu na to w którym miesiącu jest pracownica). No to chociaż mam spokojną o to głowę :)
Szczescie, ze dał na trzy miesiace pierwsza umowe a nie na miesiac. Tzn ja i tak chce pracowac bo mam lekka prace i premie od sprzedazy, a pozatym nie usiedze w domu tyle czasu, ale mam spokojna głowie "w razie w"

reklama
Będzie musiał przedłużyć do dnia porodu. Z tego co pamiętam to chyba powyżej 3 miesiąca jesteś chroniona już przed zwolnieniem.
przed zwolnieniem jesteś chroniona od momentu gdy poinformujesz pracodawcę, Nawet jesli dostałabys wypowiedzenie i okazało się że jesteś w ciąży to wypowiedzenie musi być cofnięte ( mowa oczywiście o zwykłym wypowiedzeniu umowy a nie z paragrafu ;) )
Link do: Ciąża pracownicy zatrudnionej na okresie próbnym

Do góry