reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

kolejna wizyta 25.06

edit. Nie cierpię imbiru, zdecydowanie wolałabym prevomit lykac..
Chociaż pewnie gdyby bardzo dokuczalo, to zawsze można poprosić lekarza o wypisanie leku torecan, w tabletkach lub czopkach, sa to leki p/wymiotne, spokojnie można w ciąży stosować[emoji5]
Wymiotowałam 3 razy dopiero najgorsze są mdłości cały dzień mnie męczą. Cieszę się jak usypiam bo parę godzin mam spokój [emoji3]

reklama
Też myślałam że to wzdęcia z początku ale wzdęcia przechodzą a brzuch zostaje więc już się nie oszukuje :-D myślę że właśnie o naszą budowę chodzi. Nie dość że nie mam nawet 160 cm wzrostu to jeszcze rozmiar 34 noszę więc trochę brzuszka i jest bardzo widać ;) ale z jednej strony się cieszę bo jak widzę że coś tam jest to się uspokaja :-) :)

Trzymam kciuki zeby herbatka z imbirem pomogła :happy2:
Jutro go dopiero kupię bo dziś z domu się nie ruszam[emoji3]8tydzien a już brzuch ciekawe jak to dalej będzie[emoji3]

Mnie krzyż akurat nie bolał. Ale też mam co chwilę poczucie że jak nie urok to... :rolleyes: bóle brzucha u mnie już prawie ustaly w momencie kiedy zaczął mi wystawiać brzuch. Chyba trochę wcześnie na wystający brzuszek ale taki właśnie już mam... Jak dopasowana bluzkę założę to już się można zorientować że jestem w ciąży a to dopiero 8 tydzień. Aż strach jak będę wyglądać pod koniec ciąży jak tak szybko rosne :p
wow. bardzo szybko

wow. bardzo szybko
Jakoś tak wszystko u mnie szybko jest. Serduszko też szybko zabiło. Jutro na wizycie aż się muszę zapytać czy to aby na pewno 8 tydzień jest. Ale moja siostra też tak miała w obu ciązach. Przy drugiej to wogole się śmiała że zanim się o ciąży dowiedziała to już jej brzuch trochę urósł więc może też takie geny ;)

Ja mam 7.06 , a czy któraś ma bóle krzyża? Bo u mnie jak bóle brzucha trochę się zmniejszyły to id dwóch dni krzyż tak boli, że nie wiadomo jak siedzieć ,a o schylaniu się nie wspomnę .. Jak nie urok to ******* ;p

Ja miałam lekkie tak jak przed @ zwykle, ale generalnie to też jest normalne na początku ciąży i później też.

Mnie krzyż akurat nie bolał. Ale też mam co chwilę poczucie że jak nie urok to... :rolleyes: bóle brzucha u mnie już prawie ustaly w momencie kiedy zaczął mi wystawiać brzuch. Chyba trochę wcześnie na wystający brzuszek ale taki właśnie już mam... Jak dopasowana bluzkę założę to już się można zorientować że jestem w ciąży a to dopiero 8 tydzień. Aż strach jak będę wyglądać pod koniec ciąży jak tak szybko rosne :p

Ja się właśnie boję że zacznie być widać zanim się przyznam i to jeszcze przed pierwszą wizytą. Poprzednio w 10tyg w obcisłej sukience już coś się rysowało. Podobno w kolejnej ciąży widać szybciej, u mnie dopiero połowa 6t a codziennie sprawdzam czy to już[emoji23]

Witam:) ja mam teraz wizytę kolejną 13.06.

Ja korzystam również z aplikacji mam 2 - baby Center i pregnancy +.
U mnie też zaczyna być widoczny brzuch:zawstydzona/y: a chce ukryć jak najdłużej. Najlepiej do końca pierwszego trymestru.

Wow, czyli nie tylko ja jestem już brzuchata. A już myślałam że że mną coś nie tak :-) :)
Witam:) ja mam teraz wizytę kolejną 13.06.

Ja korzystam również z aplikacji mam 2 - baby Center i pregnancy +.
U mnie też zaczyna być widoczny brzuch:zawstydzona/y: a chce ukryć jak najdłużej. Najlepiej do końca pierwszego trymestru.
Chyba najlepszym sposobem będą luźne ubrania. Na szczęście oversize jest w modzie więc głowa do góry ;)

Jakoś tak wszystko u mnie szybko jest. Serduszko też szybko zabiło. Jutro na wizycie aż się muszę zapytać czy to aby na pewno 8 tydzień jest. Ale moja siostra też tak miała w obu ciązach. Przy drugiej to wogole się śmiała że zanim się o ciąży dowiedziała to już jej brzuch trochę urósł więc może też takie geny ;)
Kiedy juz slyszalas serduszko w ktorym tygodbiu?

reklama
A mi ulżyło dziewczynki.. Bo ogolnie to zmieniłam prace bo w poprzedniej nie miałam umowy i własnje bałam sie o ewentualna ciaze i znalazlam taka fajna prace z umowa i dzisiaj mi szef przyniosl umowe a tam, ze na trzy miesiace na okrws próbnyni juz stres. Ale jak poszedl to na spokojnie poczytałam, ze nie moze mnie zwolnic jezeli bede moala skonczony trzeci miesiac, a umowe mam na razie do 20 sierpnia i juz bede wtedy w piatym miesiacu, wiec jestem chroniona. Ufff. A tez myslalam dlugo nie mowic , jak bedzie wszystko ok to mysle ze w lipcu dopiero wspomne

Do góry