reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

przed zwolnieniem jesteś chroniona od momentu gdy poinformujesz pracodawcę, Nawet jesli dostałabys wypowiedzenie i okazało się że jesteś w ciąży to wypowiedzenie musi być cofnięte ( mowa oczywiście o zwykłym wypowiedzeniu umowy a nie z paragrafu ;) )
Link do: Ciąża pracownicy zatrudnionej na okresie próbnym
Tak. Te trzy miesiace sie tyczy w sytuacji gdy np mam umowe na czas probny na 3 miesiace do 20 sierpnia, a ja o ciazy dowiaduje sie 10 sierpnia. Wtedy nie musi mi przedluzac. Na szczescie ja juz wtedy bede w piatym miesiacu (oby [emoji14][emoji14][emoji14])

reklama
przed zwolnieniem jesteś chroniona od momentu gdy poinformujesz pracodawcę, Nawet jesli dostałabys wypowiedzenie i okazało się że jesteś w ciąży to wypowiedzenie musi być cofnięte ( mowa oczywiście o zwykłym wypowiedzeniu umowy a nie z paragrafu ;) )
Link do: Ciąża pracownicy zatrudnionej na okresie próbnym
A to być może tak jest[emoji3]ja mam umowę do października i powinnam dostać na stałe ale przedłuża na bank do porodu tylko.

Jejku dziewczyny, ale się rozkręciłyście;p nie było mnie kilka dni i tyle do nadrobienia:)
Wizytę mam 25.05 i mam nadzieję, że może usłyszę serducho, bo jak byłam 2 tygodnie temu, to nie było widać kompletnie nic;) Dzisiaj jest 6t1d.
Aktualnie męczą mnie mega mdłości przez całyyy dzień ... zaczęło się 3 dni temu, do tego mega zmęczenie, rozkojarzenie i trochę ból głowy - zwłaszcza na wieczór:/ Tak więc chyba nie jestem jedną z tych, które są wprost stworzone do bycia w ciąży :D

Jejku dziewczyny, ale się rozkręciłyście;p nie było mnie kilka dni i tyle do nadrobienia:)
Wizytę mam 25.05 i mam nadzieję, że może usłyszę serducho, bo jak byłam 2 tygodnie temu, to nie było widać kompletnie nic;) Dzisiaj jest 6t1d.
Aktualnie męczą mnie mega mdłości przez całyyy dzień ... zaczęło się 3 dni temu, do tego mega zmęczenie, rozkojarzenie i trochę ból głowy - zwłaszcza na wieczór:/ Tak więc chyba nie jestem jedną z tych, które są wprost stworzone do bycia w ciąży :D
Podłączam się do Ciebie z dolegliwościami [emoji16] mdłości cały dzień[emoji3]

A ja trafiłam znowu do gin ,taki ból mnie złapał ,że ledwo wstałam z krzesła.. . I dalej nic nie wiem pęcherzyk 24 mm i ciałko żółte (tydz temu sam pęcherzyk) ale niestety wydaje mi się ,że przy tej wielkości powinien być już zarodek.. Dostałam przeciwbólowe Niby wcześnie bo 5t4d ale nigdzie nie mogę znaleźć norm pęcherzyka w tym okresie a jak czytam to wszystkie są mniejsze i ze powyżej 20 mm powinien być zarodek ehh , gin mówiła ,że mogę betę zrobić ale nie wiem czy jechać, bo wizyta dopiero 7.06 następna

A ja trafiłam znowu do gin ,taki ból mnie złapał ,że ledwo wstałam z krzesła.. . I dalej nic nie wiem pęcherzyk 24 mm i ciałko żółte (tydz temu sam pęcherzyk) ale niestety wydaje mi się ,że przy tej wielkości powinien być już zarodek.. Dostałam przeciwbólowe Niby wcześnie bo 5t4d ale nigdzie nie mogę znaleźć norm pęcherzyka w tym okresie a jak czytam to wszystkie są mniejsze i ze powyżej 20 mm powinien być zarodek ehh , gin mówiła ,że mogę betę zrobić ale nie wiem czy jechać, bo wizyta dopiero 7.06 następna
Moni znowu Cię uspokoję, ja byłam pierwszy raz w 6t1d i było widać właśnie tyle - pęcherzyk i ciałko żółte. Tylko tyle. Teraz ma prawie 2 lata:D Jeśli znajdę to usg to napiszę Ci wymiary:)

Moni znowu Cię uspokoję, ja byłam pierwszy raz w 6t1d i było widać właśnie tyle - pęcherzyk i ciałko żółte. Tylko tyle. Teraz ma prawie 2 lata:D Jeśli znajdę to usg to napiszę Ci wymiary:)
Byłoby miło, bo właśnie obawiam się, że pęcherzyk jest zbyt duży, że już przy tej wielkości powinno coś być widać

Moni ja też tak mniej więcej byłam może z 3 dni mniej i to samo było widać [emoji3]

reklama
Lekarz mi powiedział że ważne że jest ciałko żółte[emoji3] nie denerwuj się nic może przez to te twoje bóle. Ważne że nie krwawisz

Do góry