reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

U mnie dziś zakupy. Na jutro planujemy spacer i obiad na mieście. Bobo kopie sobie od czasu do czasu, a jak słyszy policję na sygnale to bryka. :)

Do wizyt zostało parę dni. Może poznam płeć. Brzuch spory, ale jeszcze niegodny miejsca w autobusie. :D Poza tym trochę nudy - biorę się zaraz za projekt sypialni.

reklama
U nas dziś dość chłodno, ale ja się bardzo cieszę, bo w te upały brakowało mi sił na cokolwiek. Wczoraj byliśmy na działce u mojej mamy i w końcu mąż skończył "demontaż" starego skalniaka. Mnie za to chociaż praktycznie nic nie robiłam strasznie rozbolał brzuch i zrobił się twardy, nigdy czegoś takiego nie miałam i trochę się przestaraszylam, ale położyłam i jakoś samo minęło. Może to jakieś skurcze. W domu wzielam magnez. Na szczęście teraz już jest dobrze, co jakiś czas czuje kopnianiaki więc wydaje się że z dzidzia wszystko ok. W czwartek mam wizytę, już się nie mogę doczekać.

U nas dziś dość chłodno, ale ja się bardzo cieszę, bo w te upały brakowało mi sił na cokolwiek. Wczoraj byliśmy na działce u mojej mamy i w końcu mąż skończył "demontaż" starego skalniaka. Mnie za to chociaż praktycznie nic nie robiłam strasznie rozbolał brzuch i zrobił się twardy, nigdy czegoś takiego nie miałam i trochę się przestaraszylam, ale położyłam i jakoś samo minęło. Może to jakieś skurcze. W domu wzielam magnez. Na szczęście teraz już jest dobrze, co jakiś czas czuje kopnianiaki więc wydaje się że z dzidzia wszystko ok. W czwartek mam wizytę, już się nie mogę doczekać.
Dobrze że minęło spokojnie i wizyta już niedlugo☺️ twardnienie i ból brzucha niekoniecznie musi oznaczac coś złego bo to w końcu ciąża ale wiadomo że każda z nas troszkę się niepokoi i denerwuje jak coś tam zaboli czy kłuje ☺️ pocieszenie takie że jeszcze tylko 4mies chociaż i potem jak maleństwo jest z nami to też stresy czasem bywają ☺️takie życie , grunt to dobre nastawienie

Mnie dziś na spacerze brzuch trochę się napiął. Usiadłam i przeszło. Widać to dosyć częste na tym etapie ciąży. Też lepiej się czuję, gdy jest chłodniej. Przynejmniej jest czym oddychać. Małe kopie - coraz wyraźniej czuć.

Cześć [emoji4] jak tu cicho po weekendzie [emoji4] ja spędziłam weekend z najbliższymi, a dzisiaj od rana sobie sprzatalam i planuje powoli jak przemeblować pokój tak żeby weszło do nas łóżeczko a później do syna do pokoju [emoji6] dobrze że jeszcze jest czas ale już mierze, liczę... co gdzie mogę przestawić żeby zrobić miejsce [emoji4]
A co u was? [emoji4]

Cześć [emoji4] jak tu cicho po weekendzie [emoji4] ja spędziłam weekend z najbliższymi, a dzisiaj od rana sobie sprzatalam i planuje powoli jak przemeblować pokój tak żeby weszło do nas łóżeczko a później do syna do pokoju [emoji6] dobrze że jeszcze jest czas ale już mierze, liczę... co gdzie mogę przestawić żeby zrobić miejsce [emoji4]
A co u was? [emoji4]
Hehe fajnie ☺️jej kurcze ja to przez tą szyjkę w pierwszej ciąży i teraz też dość mocno twardniejący brzuszek boję się cokwiek nanazie robić, planować ;) siostra mieszkająca w Niemczech była dzisiaj na zakupach i wysłała mi zdjęcie ślicznego kombinezonu takiego na wyjscie ze szpitala czy na spacer potem i mówi że bardzo chętnie by kupiła dla dzidzi ,zwłaszcza że niedrogie i ładne , no ale oczywiście ja stwierdziłam że to za wcześnie ,że się jeszcze boję kupować itp:confused: a śliczny kombinezon był , może bliżej grudnia siostrze nie przejdą chęci na zakupy i prezenty:)

Hehe fajnie [emoji5]jej kurcze ja to przez tą szyjkę w pierwszej ciąży i teraz też dość mocno twardniejący brzuszek boję się cokwiek nanazie robić, planować ;) siostra mieszkająca w Niemczech była dzisiaj na zakupach i wysłała mi zdjęcie ślicznego kombinezonu takiego na wyjscie ze szpitala czy na spacer potem i mówi że bardzo chętnie by kupiła dla dzidzi ,zwłaszcza że niedrogie i ładne , no ale oczywiście ja stwierdziłam że to za wcześnie ,że się jeszcze boję kupować itp:confused: a śliczny kombinezon był , może bliżej grudnia siostrze nie przejdą chęci na zakupy i prezenty:)
Uwierz mi że ja też nie spieszę się do kupowania czego kolwiek. W pierwszej ciąży też bardzo późno co kolwiek kupiłam bo się bałam i teraz też tak mam a nawet bardziej bo tą ciążę przechodzę od początku z przebojami i myślę że dopiero w grudniu zdecyduje się coś kupić albo na początku stycznia a przez kręgosłup wiem ze będę miała cesarke to będę znała datę i będzie można wtedy działać. Od sierpnia odpukać nie mam już plamień ale za to co dwa tygodnie jakaś infekcja zewnętrzna mnie łapie ale mam clotrimazolum kupiony i jak piecze to smaruje. W środę mam wizytę połówkową u swojej pani ginekolog i zobaczymy co ona powie czy mogę w końcu odstawić duphaston bo biorę go od 6 tc a jestem juz w 21 tc. Mam nadzieję dostać jakieś fotki synka i oczywiście nie zdradzę jej że byłam prywatnie na połówkowym bo chce zeby się przełożyła do badania [emoji6]

Kurcze tak przepatrzylam listę w dziale przyszłych mam i ten styczeń tylko tak milczy, wszedzie ktoś coś piszę u Nas nic ☺️chyba że korzystacie z pogody bo umnie to ślicznie jest, jesień jaką uwielbiam :)

reklama
Do góry