reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Uff udało mi się w końcu was nadrobić. Staraliśmy się z mężem na tym krótkim urlopie jak najmniej używać telefonów i internetu, żeby spędzić jak najwięcej czasu z synem. Wczoraj wieczorem wróciliśmy i to z przygodami, bo mąż zostawił w hotelu obrączkę i musieliśmy się po nią wrócić. Mąż w ogóle był bardzo zdumiony bo nie zrobilam mu z tego powodu awantury. Udalo mi się utrzymać nerwy na wodzy i sama jestem z siebie dumna:) Może to dzięki tej melisie i mięcie bo zaczęłam je od 3 dni pić, bo już totalnie nie sądziłam sobie z emocjami. Wy pijecie jakieś zioła w ciąży?

Nie. Ale są też z adwokatem to są te alkoholowe[emoji16]ja jadam śmietankowe [emoji6]
@reqiem masz rację one mają alkohol!!!!!zaraz sobie w łeb strzelę. Ale co prawda zjadłam dziś tylko jednego myślicie że wszystko będzie ok?ku....wa!
Co do tego typu słodyczy to bym się nie przejmował, bo ilość alkoholu jest w nich na prawdę bardzo mała i więcej może być np. w kefirze albo po zjedzeniu jabłek, które fermentuja w brzuchu. Ja jak miałam 12 lat to próbowałem upić się cukierkami z alkoholem i chociaż zjadłam bardzo dużo nie udało mi się;) Z resztą jak byłam małym dzieckiem to rodzice kupowali mi Pawełki jak i batoniki szkolne. Ale dla naszego spokoju lepiej te Pawełki już sobie odpuśćmy.

A ja mam pytanie odnośnie farbowania włosów. Bo mam już spore odrosty i chciałabym pofarbować włosy tylko czy już można? ?? Farbowała któraś z was w II trymestrze ???
Farbować można, mamaginekolog pozwala.

Co do gotowania to powiem wam że ja powoli mam dosyć kiedyś lubiłam a teraz na pytanie co ugotować mąż jak większość facetów odpowiada co zrobisz to zjem.... A ja muszę główkować co tu ugotować....a trzeba bo syn przecież też musi zjeść coś ciepłego w domu ale pomysły i zapał się kończą. Kiedyś bardziej mnie do kuchni ciągnęło teraz do najchętniej gotowalabym tylko zupy bo osobiście bardzo lubię [emoji6]
U mnie to samo. Pytam się Ci mam ugotować, i zawsze słyszę "co chcesz, ja zjem wszystko". Mega to denerwujące i odbiera chęci do gotowania.

Co do gotowania to powiem wam że ja powoli mam dosyć kiedyś lubiłam a teraz na pytanie co ugotować mąż jak większość facetów odpowiada co zrobisz to zjem.... A ja muszę główkować co tu ugotować....a trzeba bo syn przecież też musi zjeść coś ciepłego w domu ale pomysły i zapał się kończą. Kiedyś bardziej mnie do kuchni ciągnęło teraz do najchętniej gotowalabym tylko zupy bo osobiście bardzo lubię [emoji6]
Mi też zbrzydło[emoji52]a jeść trzeba i zdrowo. U mnie znowu jak zupa to by się 2 przydało bo mąż się nie na je a tu weź nad 2 glowkuj.ogolnie się leniwa zrobiłam,tyle co sprzątam i całymi dniami się obijam [emoji16]

Uff udało mi się w końcu was nadrobić. Staraliśmy się z mężem na tym krótkim urlopie jak najmniej używać telefonów i internetu, żeby spędzić jak najwięcej czasu z synem. Wczoraj wieczorem wróciliśmy i to z przygodami, bo mąż zostawił w hotelu obrączkę i musieliśmy się po nią wrócić. Mąż w ogóle był bardzo zdumiony bo nie zrobilam mu z tego powodu awantury. Udalo mi się utrzymać nerwy na wodzy i sama jestem z siebie dumna:) Może to dzięki tej melisie i mięcie bo zaczęłam je od 3 dni pić, bo już totalnie nie sądziłam sobie z emocjami. Wy pijecie jakieś zioła w ciąży?

Co do tego typu słodyczy to bym się nie przejmował, bo ilość alkoholu jest w nich na prawdę bardzo mała i więcej może być np. w kefirze albo po zjedzeniu jabłek, które fermentuja w brzuchu. Ja jak miałam 12 lat to próbowałem upić się cukierkami z alkoholem i chociaż zjadłam bardzo dużo nie udało mi się;) Z resztą jak byłam małym dzieckiem to rodzice kupowali mi Pawełki jak i batoniki szkolne.

Farbować można, mamaginekolog pozwala.

U mnie to samo. Pytam się Ci mam ugotować, i zawsze słyszę "co chcesz, ja zjem wszystko". Mega to denerwujące i odbiera chęci do gotowania.
Ja jedynie pije pokrzywę,miętę też lubię ale mam po niej niesmak w ustach więc odstawiłam [emoji6]

Ide farbowac 8.09 mozna jak najbardziej. Jak @reqiem pisze bez amoniaku farba,ale teraz wiekszosc chyba jest takich. Nie mozna robić trwaly/czy tam trwalej,ale chyba nie bedziesz :D i keratynowego prostowania ;) newsy od mamy ginekolog
Właśnie dziś idę, rozmawiałam z fryzjerka, jak nie mają amoniaku to mają MEA czy jakoś tak i też jest niepolecane, zdecydowałam się na baleyage bo nie ma kontaktu że skóra. Sama miałam dylemat bo są dwa głosy odnośnie farbowanie, ale dziewczyny farbuja a ja już mam taki odrost że ide.
Ja maluje na czarno to odrost mam taki mysi że szok i już w czasie ciąży 3 razy farbowalam.

Mi też zbrzydło[emoji52]a jeść trzeba i zdrowo. U mnie znowu jak zupa to by się 2 przydało bo mąż się nie na je a tu weź nad 2 glowkuj.ogolnie się leniwa zrobiłam,tyle co sprzątam i całymi dniami się obijam [emoji16]
U mnie to samo ,mąż zupami się nie naje ,on to wogóle nie lubi wymyślnych dań tylko standardowo mielone ,schabowe... Mnie już zbrzydło ,ciągle jedno i to samo [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry