reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Ja też mialam toxo, HIV, itp., ale widzę w karcie ciąży że np. HIV robi się dwa razy (lub w dwóch terminach). Jestem ciekawa czy mi zleci.

Moim zdaniem ten mocz powinno się robić co miesiąc chociaż ,w końcu tak łatwo przeoczyć początki infekcji a to bardzo niebezpieczne..

Ja serio, tylko raz miałam. Zobaczymy, może mi teraz da. Wizytę mam 5 września. Tak czy inaczej po tej wizycie już do tej przychodni nie pójdę. Jutro dzwonię i się przepisuje do innej przychodni,ale słyszałam, że tam się długo czeka na pierwszą wizytę więc dlatego jeszcze raz pójdę do starej. Aczkolwiek z racji, że 22 byłam na połówkowych to głowę daje, że USG nie zrobi ale chociaż może skierowania da.
Masz założoną książeczkę ciążową, ginekolog to specjalista a więc powinno być 7 dni i łaski nie robią czy wpiszą - tak na logikę :/ . Ew możesz powiedzieć że nie musi być w ciągu 7 dni ale na przykład w ciągu 3 tygodni. Mi mówili też jak dzwoniłam że za 3 tygodnie wizyta ale jak przyszłam i pokazałam potwierdzenie ciąży to miałam w ciągu 7 dni wizytę

Też to miałam. Ja nie zmieniam go dlatego, że raz mi morfologię zlecił. Gdybyście nie pisały, że miałyście już parę razy to bym nawet nie widziała nic złego w tym że na razie miałam jedną. To taki dodatkowy szczegół. Decyzje o zmianie podjęłam już wcześniej, bo po prostu mu nie ufam. Na wizytach prawie nic nie mówi, w ogóle mnie nie kojarzy. Wizyta trwa doslownie chwilę moment. A to nie o to chodzi by wychodzić z wizyty nie zadowolenonym. Skoro mam możliwość to zmieniam. Jeszcze prawie połowa ciąży przede mną.

@Anga79 nie wiem czy kojarzysz ale kiedyś był taki program mama i ja i ja do niego należałam i wtedy na NFZ wręcz obowiązkowe były badania co miesiąc ,w ogóle jak patrzyłam w stare karty ciąży to dużo tego było ..teraz tyle nie ma , prywatnie nie trzeba było chodzić wcale .

reklama
Ja serio, tylko raz miałam. Zobaczymy, może mi teraz da. Wizytę mam 5 września. Tak czy inaczej po tej wizycie już do tej przychodni nie pójdę. Jutro dzwonię i się przepisuje do innej przychodni,ale słyszałam, że tam się długo czeka na pierwszą wizytę więc dlatego jeszcze raz pójdę do starej. Aczkolwiek z racji, że 22 byłam na połówkowych to głowę daje, że USG nie zrobi ale chociaż może skierowania da.
Ja się przenosiłam z przychodni do przychodni na NFZ i czekałam tydzień na wizytę .

Do góry