reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Ale są jeszcze akie nakładki na sutki do karmienia nie? Moja przyjaciółka używała bo jej synek nie chciał ssać gołej piersi, a jej nie stawału sutki i nie umiał złapać. i to się tak przyssiewało do sutka i ona jadł jak z butelki. To chyba też chroni przed gryzieniem co?
Ja stosowalam wlasnie takie nakladki, bo mialam poranione sutki. Jeszcze jak bylam w szpitalu to maz do apteko po nie biegal :-) Polozna mowila, zeby nie kupowac tych najmniejszych. Bardzo mi to pomoglo. Do tego masc medela. Mozna smarowac podczas karmienia i nie trzeba zmywac. Dziecko moze ja, ze tak powiem zjesc :-) Piersi szybko sie przyzwyczajaja i pozniej nic nie boli podczas karmienia. Moj synek mial tak twarde dziasla i mocno sie zasysal, ze zaciskalam zeby jak mnie lapal. Ale cieszylam sie mimo wszystko, gorzej by bylo jakby nie pitrafil ssac.

reklama
No mnie ta sesja noworodkowa to też mega kusi :)

Też myślałam o sesji brzuszkowej i noworodkowej. Czytałam, że w niektórych studiach można wziąć w pakiecie. Musze sie blizej przyjrzeć poszczególnym ofertom, bedzie to fajna pamiątka. Takie zdjęcia robi się koło 8 miesiaca. Także trzeba się wcześniej zapisać, bo to akutat bedzie okres świąteczny

Ciekawe czy one są tylko takie super dla środowiska, czy dla dziecka są dobre ..w sensie czy są chłonne itp.
Z tego co wiem dużo osób je poleca ,więc coś muszą mieć [emoji6]Teraz ogólnie dużo osób poleca eco produkty nie tylko pieluszki ale np też kosmetyki ,być może większość patrzy na te pieluszki pod tym względem ,tego niewiem.Wiem tylko że jest na nie bum i podobno są wyprzedawane,nawet na stronie Rossmana ...

Ja urodziłam pod koniec 2016 roku wiec stosunkowo nie tak dawno. Pępek kazali przemywac tylko octaniseptem, a potem wycierac do sucha. Odpadł już trzeciego dnia, wiec super. W szpitalach juz nie chcą kąpać, podobno ta maź na dziecku chroni je przez zarazkami czy coś. My lezelismy 6 dni, bo Syn miał zoltaczke i musiał pod lampą leżeć. Piątego dnia dopiero położna mi go wykąpała, w zlewie, jak kurczaka jakiegoś go trzymała. Wyglądało to średnio ale on nie płakał ani nic, więc dobrze.
A pampersy testowałam chyba już wszystkir możliwe (o takich standardowych mówię,nie np o bambusowych) i DADA dla mnie wygrywają.

Ja moczyłam w spirytusie i pępki i ładnie odpadały. Co do siusiakow u pierwszego syna nie ruszałam nic i potem były problemy Właśnie i bujalisny się po urologach, przy drugim postawiłam na swoim i od początku powoli ściągaliśmy mu skórkę i do roku wszystko ładnie mu się odkleiło . Wiem ,że różne są szkoły ,ale ja się przekonalam na własnej skórze ..

Boże, czarna magia [emoji1]dobrze, że trzecia córka w drodze [emoji1]

Hehe ja przy córcia kupiłam 56 właśnie wszystkie, i okazały się dużo za duże bo córcia urodziła się drobniutka wszystko na niej wisiało, miała 49cm i ważyła niecałe 2800
To tak samo jak moja chrześnica,też była taka drobniutka i maleńka .Wszsytko na niej wisiało ,ale pamiętam też że szybko nadrobiła i moment te ubranka 56 były na nią dobre [emoji16]

reklama
Dziewczyny A teraz z innej beczki o ubrankach było to teraz o sesji fotograficznej bd chciały zrobią sobie sesję ciążowa albo sesję dla noworodkow? I co o tym myślicie?

Ale dziś się rozpisalam:)

Brzuszkową na pewno będę robiła :-)

Moje dzisiejsze łupy :)

Śliczne :)

to i ja wstawię swój aktualny wielki brzuchol :D
39913950_1957347167895846_4018816584087764992_n.jpg

Piękny brzuszek [emoji7]

Kolejny piękny domek[emoji7]

Mam takie tylko a teraz nie mam jak zrobić[emoji6]Zobacz załącznik 890607

Piękny domek [emoji7]

ogólnie to się zestresowałam, że ten wymiar BPD jest dosyć niski a FL wysoki, ale lekarz nic nie mówił, więc oby wszystko było dalej dobrze. Nie mam ładnego zdjęcia dziecka, bo lekarz robił w sumie tylko zdjęcia poszczególnych kończyn, części ciała, które mierzył. Mam jedno, gdzie wygląda na kosmitę totalnego :D
39777379_1809906892397596_8371262302128701440_n.jpg

Cudna buźka [emoji7]

Dziewczyny jestem po połówkowych badaniach. Na 100% chłopak :D Będzie Tadzio albo Felek :)
Lekarz pogratulował, mówił, że zdrowo się rozwija, jednak ja się zestresowałam jak już wyszłam, bo jeden wymiar odbiega od normy, wiem przesadzam, ale taka już ze mnie panikara.
39786293_1552684388169430_3720305241640402944_n.jpg

Gratuluję synka [emoji170] i dobrych wieści. Tym jednym parametrem się nie martw :*

Patrzcie, ja to jak ubiore luzna bluzke to totalnie nic nie widać [emoji14] komunikacja rzadko jezdze, a jak juz na na szczescie zawsze jest miejsce, ale szczerze to nawet nie licze ze ktokolwiek by ustapił. Jakbym sie źle czuła to myślę, że bym poprosiła jakiegoś faceta bo kobieta by pewnie z łaską zeszła [emoji14]Zobacz załącznik 890533Zobacz załącznik 890535

Piękny brzuszek [emoji7]

Do góry