U mnie najgorsza szyja i linia szczęki. Duże, bolące, ropiejace guzy. Wrrr... Ale co począć?No ja też policzki najgorzej [emoji853] wczoraj nawet przyjaciółka pytała czy mam jakies uczulenie bo tak mnie wysypało. Alee tak jak mowicie, dla dzidzi wszystko [emoji4]
reklama
Jedz więcej węglowodanów. To tak zwane ketony głodowe. Jedzenie drugiej kolacji zwykle załatwia sprawę ( tylko nie warzywka a np kanapkę)dzień dobry mamusie milusiego dnia życzę
właśnie sprawdziłam swoje badanie moczu i mam do Was pytanie bo wszystko jest oki ale pojawily mi sięe w moczu jakieś ciała ketonowe 5mg/dl czy też coś takiego mialyscie. ... czy to groźne dla maluszka ??
Dokładnie. Przy kwasicy ketonowej ciała ketonowe są również w krwi. I jest to stan bardzo nieprzyjemny, odczuwalny... wymioty, odwodnienie i takie tam. Raczej zdarza się to tylko przy cukrzycy i to insulinozaleznej.Niekoniecznie od cukrzycy. Może być zupełnie zdrowa. To kwestia diety. Nasza dieta bazuje na gluzkozie, bo jest ona podstawowym paliwem. Kiedy glukozy dostarczamy mniej, a tłuszczu więcej - organizm produkuje ketony. Często produkcja ketonów zachodzi podczas snu, ponieważ to moment, kiedy nieco dłużej występuje niski poziom insuliny. Intensywny zapach moczu po nocy u niektorych, wynika z wydalania ciał ketonowych.
5 ciał ketonowych to zupełny brak podstaw do obaw. Lekarz zapewne to zignoruje i nawet nie skomentuje.
Sytuacja groźna jest wtedy, kiedy mamy bardzo wysoki poziom glukozy oraz bardzo wysoką ilośc ciał ketonowych. Taki stan jest diabelnie groźny dla życia i jest to kwasica ketonowa. Ale to są dosłownie ogromnie wywindowane wartości OBU WSKAŹNIKÓW JEDNOCZEŚNIE.
Tylko zjedz tym razem coś przed snemDziękuję za wyczerpujaca odp juz się uspokoiłam powtorze badanie w poniedziałek
reqiem
Fanka BB :)
na tą chwilę do wątku zamkniętego mam:
@Seite
@Kuskus
@Kinia_K
@Margot86
@madzialeenka84
@sweetdream09
@Ilona80
@Cleopatra_83
@Seite
@Kuskus
@Kinia_K
@Margot86
@madzialeenka84
@sweetdream09
@Ilona80
@Cleopatra_83
paulenka91
Fanka BB :)
To u mnie czoło [emoji23]mąż mówi że mam cerę jak ogórek gruntowy[emoji23]U mnie najgorsza szyja i linia szczęki. Duże, bolące, ropiejace guzy. Wrrr... Ale co począć?
Ciebie też ZUS doprowadza do szału? Dla mnie ostatnio tydzien bez ZUSu to tydzień straconyJa poproszę o wpisanie.Tez ostatnio za dużo nie pisałam bo mnie Zus wytrącił z równowagi i jakoś nastroju nie było .Kinia skąd jesteś dokładnie?Ja Sanok.
A mogę spytać dlaczego amniopunkcje robiłaś? Ja miałam proponowaną ze względu na wiek ale odmówiłamU mnie na 1 badaniach lekarz powiedział, że na 80 % dziewczynka a wczoraj potwierdziło się, że będzie dziewczynka na 100%, bo odebrałam wyniki amniopunkcji...
Nie ważne czy syn czy córka, ważne żeby dzieciątko było zdrowe
Już doczytałam odpowiedźNiestetey źle wyszły 1 badania prenatalne. Przezierniść karku wyszła 2.9 mm. Trisomia 21 1:15, a trisiomie 13 i 18 były też poniżej 90.
reklama
I mnie wg testów to był cykl bezowulacyjny więc chyba obojnoak będzie, hihihioj ja to się nigdy chyba nie dowiem kiedy czy przed czy po, bo owu niby miałam mieć w sobote, ale czułam ją w poniedziałek. przytulanki były w niedziele i w poniedziałek wieczorem. Więc cholera wie z której partii był ten wojownik