reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry, zabawy, zabawki ... czyli jak i czym najchetniej bawia sie nasze malenstwa.

I jak spodobała się bajka Sarce?
Ja wczoraj zaryzykowałam i kupiłam małej maskotkę (te co ma leżą nie ruszone:sorry:).... teletubisia, no i latała z nią jak opętana było tylko "laala, laala" przytulała, całowała, woziła w jeździku:eek::shocked2:Jestem w głębokim szoku:laugh2: ale w końcu to nie zwykła maskotka to TELETUBIŚ:-p;-)

My Pszczole chcemy kupic na "zajaczka" teletubisia:tak: Pszczola wszystkie je rozpoznaje:szok:, a najbardziej lubi laa-lee (tego zoltego) i nawet piosenke teletubisiowa "spiewa":-D

Pszczola dostala od nas z okazji ukonczenia 1,5 roku serwis sniadaniowy dla lalek (za 11 zł) i komplet plastikowych warzyw (za 17zl) i to jest szal:szok: Urzadza "herbatki" dla lal i misiow, a z warzyw "gotuje" rozne potrawy. Popisowe danie - dinia i ogónki (dynia i ogórki; co prawda to nie ogorki, a bakłazany:-D). "Je" gandzia:-p;-):-D

reklama
my na potygodniowe przywitanie tez sprawiliśmy Ami serwis kawowy, jest zachwycona podobnie jak Pszczoła:tak: wszystkie misie piją herbatkę , ja i K. również:-D
dostała też wywrotke , ładuje do niej wszystko i zapindziela po całej chałupie:-p

znacie jakieś zabawy które zajmują dziecko ponad 15min??
u nas rysowanie trwa ok. 10 póxniej jest twórcze rozrzucanie kredek:baffled: budowanie z klocków równiez kończy sie po ok. 15min. a późnej twórcze rozwalanie ich po podłodze:eek: czesanie które podkradlam od Siluni też do 15 min. poźniej jak przystało na Ami twórcze rozrzucanie spinek po pokoju:confused2:
juz mi pomysłów brak:no:

Mada, u Was to i tak dobrze, skoro Ami wytrzymuje po 10-15 minut przy jednej czynnosci :tak::-)
U nas jedyny dluzszy czas spokoju jest w kapieli ;-):-) (ok. 15-20 minut, bo woda robi sie chlodna, a moglaby i usiedziec godzine) i jak oglada bajke :-p (tu tez nawet godzine wysiedzi).
Tak to max. 5 minut i koniec.
Kredki nudza ja po minucie, wozenie lalki w wozku po 2 min., ukladanie puzzli po 5 i zaczyna wszystko rozwalac :-p, budowanie wiezy z klockow - hmmm, roznie od 1 min. w porywach do 10 :-p
Tez nie mam pomyslow...:baffled:

Pszczoła jest zabójcza:-):-):-)
Alka dostała na gwiazdkę od dziadków kuchnię, jak na razie skuteczni ją rozpirza:-p ale potrafi też "gotować" i karmić wszystkich tym co ugotowała, raczej potrafi się na dłużej zająć jakąś zabawą, np. rzucanie i kopanie piłką, czytanie bajek, oglądanie też;-) a już oglądanie zdjęć na kompie z muzyczką w tle... uwielbia:tak:, klocki (potrafi zbudować autko z duplo), sortery czy kostki edukacyjne, no i coś co można rozsypywać i zbierać na okrągło, mada nie wiem co Ci doradzić, huśtać też się lubi:-p

K. wymyslił Ami nowa zabawe...dał jej statyw i stara cyfrówke:wściekła/y:(aparat jeszcze sprawny no ale dla córuni wszystko:dry:)
a oto mała pani fotograf w akcji...najbardziej sie cieszy jak flesz błysnie bo wtedy na bank wie ze fotke strzeliła a my po drugiej stronie obiektywu pozujemy:-p

Mada czyzby Ami miala zostac artysta-fotografem? Super zdjecia!

U nas rzadzi rowerek (dostala go od mojego taty), a wyglada on tak: ROWEREK TRÓJKOŁOWY z POZYTYWKĄ + DASZEK ! (308304733) - Aukcje internetowe Allegro
Uwielbia w nim jezdzic-godz z zycia wyjeta :-D
Naprawde polecam! Rodzic ma sterowanie z tylu (tym kijem-jest polaczony z kierownica)

Po za tym furrore robi czerwony Teletubis (Po) i skarbonka w ksztalcie swini...30 min zabawy przez wkladanie do srodka pieniazkow :-)

reklama
nocka- mamy podobny rowerek:tak: i jucia bardzo lubi nim jeździć:-)

a moja córcia zrobiła dzis sobie pierwszy makijaż:-D dorwała tusz mojej siostry i pomalowała nim sobie rzęsy:szok: autentycznie, skubana wiedziała do czego on służy:-D:-D oczywiście oprócz rzęs, całe oczy dookoła również były czarne:-D:-D szkoda, że jej zdjęcia nie zrobiłam...

Do góry