reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gry i zabawy czyli czas wolny naszych dzieci

Dobrusi nawet nawet z naszą pomocą idzie ale musi być maksymalnie skoncentrowana a to nie jest długi stan u niej.
Ona bardzo puchatkowa i misiowa jest. Dlatego to zagadka z tymi "Autkami", czemu je tak lubu?

reklama
Dziewczyny czy wasze dzieci potrafią się skupić na oglądaniu 90 minutowych bajek i filmów? (Dobrusia właśnie porzuciła Króla Lwa na rzecz Piotrusia Pana i zaczyna fantazjować że do niej przychodzi). U nas obie dziewczyny szybko to zaczeły robić ale dzieci kolegów z pracy tylko takie krótkie baki oglądały w tym wieku.

U mnie Oli potrafi :) no ale ja raczej mu włączam telewizję dziecięcą czyt. jim jam albo disney junior i tutaj są krotsze bajeczki wiec łatwiej mi po skonczonej wyłączyc tv :)

Olisiek juz od dawna bardzo lubi film Psy i koty cz I to normalny film fabularny dla dzieci ale aktorami głownie sa psiaki, kocha ten film i moze oglądac w całosci :)
Jest wiele takich filmów ze zwierzętami m. in. swiąteczne psiaki itd i tez je lubi no moze nie tak bardzo jak Psy i Koty :)

Dziewczyny czy wasze dzieci potrafią się skupić na oglądaniu 90 minutowych bajek i filmów? (Dobrusia właśnie porzuciła Króla Lwa na rzecz Piotrusia Pana i zaczyna fantazjować że do niej przychodzi). U nas obie dziewczyny szybko to zaczeły robić ale dzieci kolegów z pracy tylko takie krótkie baki oglądały w tym wieku.
mój z tyłeczkiem 5 min nie usiedzi, ale ostatnio ogląda bajkę o Noddym całe 20 minut :) znaczy łaził po pokoju przy okazji, ale widać było, że ogląda

Julek od kilku tygodni wytrzymuje prawie całą bajkę typu Peppa, Strażak Sam, Elmo, Bob czyli góra 10 minut. I to tylko jak mu się wyjątkowo spodoba. Czasem robimy sobie wieczór bajkowy z Zuzią i oglądamy długą bajkę ale Julek nawet się 5 minut taką bajką nie zaintersuje. Zuzia za to wcześnie oglądała długie bajki, jeszcze w ciąży byłam z Julkiem jak Panią Pajączkową oglądała prawie godzinę, także 2 lat jeszcze nie miała.

niestety tak i to od dawna ale tylko pod warunkiem że sa to auta albo auta2. na szczęście przy innyc troche poogląda a potem idzie się bawić. Jemu nie puszczam takich długich bajek, tylko króciutkie w nagrode za zjedzony posiłek i w zupełności mu wystarcza. Ale Kuba już chce więcej, no z resztą troszke na bieżąco chłopak musi być ze światem bajkowym a Michal przy tym korzysta. Kuba z restzą takie długie bajki też od niedawna ogląda, wczesniej nawet nie wiedzial, ze cos takiego jest :-)

reklama
Jacku moj nie wysiedzi tyle czasu przed bajkami:no:
czasami jest tak, ze chce bajki więc właczam ale bawi sie np. autkami czy klockami i co chwile zerka na tv:tak: ale zeby caly czas to nie ma szans:-)

Do góry