reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gry i zabawy czyli czas wolny naszych dzieci

reklama
Jasiek 20 min na ciekawski georgu siedzi i patrzy, a tak jak ma włączone to chodzi, bawi się i raz na jakiś czas zerknie. Jak mu się wyłączy to nawet nie zauważy.

Tomek tez czasem ogladnie Georga, albo Stacyjkowo, a tak to grunt zeby było cos włączone. U nas w domu czesto działa tv "w tle" - ale glownie MTV albo cos innego z muzyka, nie znosimy ciszy... ale siedzenie i ogladanie jakos go nie pociaga, pewnie do czasu...

u Nas z rana zawsze karmienie ptaków.tzn ja wywalam chleb,bułki coś czerswtego na dwór...Igi staje na parapecie ( ja trzymam oczywiście;-)) i oglądamy:-)ostatnio wywaliłam starego paczka i wrona podleciała całego w dziób i fruuu:-Dśmiesznie to wyglądało.

a bajki to oglada całe np pat i mat i gorga lubi

ok idziemy budować domek z klocków bo już lataja po domu:-D

przyszła paczka.

Igi zachwycony układa obrazki.daje mu po 4 sztuki bo na raz się gubi i niezle mu idzie:-)

ps.listonosz po alko jak cholera:sorry2:

edit:poszłam do kuchni robic obiad dałam mu wszystkie 12 obrazków...bez problemu układa i jaki cierpliwy :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Długo się zabierałam do napisania tej wiadomości;-) Za Agrafka polecam książeczkę o miasteczku Mamoko. Jest to u nas hit od ponad 2 tygodni. Wciąż odkrywamy coś nowego , opowiadamy inne historie . Postaci są niestandardowe , nieszablonowe i uważam , że wyjatkowo stymulują wyobrażnię malucha;-)

Dziś dałam dziewczynom wolną rękę, najpierw malowały, potem bawiły się ciastoliną.
Oczywiście Asia musi od razu myć ręce jak tylko troszeńkę je pobrudzi więc latały do łazienki. Jak weszłam tam to sie przeżegnałam lewą ręką:-D wszystko było w pięknym czarnym kolorze:-):cool::wściekła/y: wzięłam głęboki wdech i posprzątałam, niech mają święto lasu;-)

Jaki macie jeszcze pomysł na zabawę? Bo mi się kończą...widzę że jutro już nudno będzie.

Dziunka młodemu ostatnio się spodobało jak zrobiłam mu z foteli i koca namiot. Naznosił tam sobie garnki , patelnie i makaron - bardzo mu się podobało;-)

Jak już moje dostają na maxa głupawkę to ... wychodzimy na klatkę i schodami wchodzimy na 7 piętro, czasami robimy rundkę wokół windy i zjeżdżamy :-D:-D

reklama
Dobrusia ostatnio pozwala sobie czytać bajki a nawet (jak wczoraj) sama prosi. Niestety Jagoda ma na to monopol. Ja i Miriam nie mamy szans, nie wiem dlaczego. Hiciory ostatnich dni to Piotruś Pan i Piękna i Bestia (te od filmów) i Żwirek i Muchomorem (Bajki z mchu i paproci). Wczoraj to nawet komicznie wyglądało bo Jagoda czytała wersję polską a Dobrusia „czytała” słowacką (Kremienok a Chocholúšik) Zewnętrznie są identyczne. :-)

Do góry