reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry i zabawy czyli czas wolny naszych dzieci

W ciągu ostatniego roku przetestowaliśmy na Dobrusi kilka gier planszowych.
Wyliczę tylko te które zadziałały. Pierwsza była "Nogi stonogi" -Egmontu
Ponat rok temu i trochę potrwało zanim Dobrusia załapała w ogóle na czym polegają gry planszowe. Teraz po roku to jej ulubiona gra. Jest naprawdę prosta i krótka. Potem były "Miś, pszczoły i miód"(Granna) - trochę za długa/monotonna ale fajna graficznie. "Wielka przygoda Tomka" (Trefl) - fajna graficznie taki rozbudowany odpowiednik grzybobrania. Tęcza (Granna) - trzeba było trochę zmodyfikować zasady.
Lody (Trefl) - prawdziwy hicior! Podejrzewam, że "Pizza" jest na tych samych zasadach. Lody naprawdę Dobrusia lubi to jej numer 2 po Stonodze. Ostatnio dostała "Gąsienica Paula" (Trefl) - fajna nietypowa gra. Trochę zmodyfikowaliśmy zasady.
Mała marzy o "Ataku rekina"(Hasbro) - mamy ją schowaną czeka na 1 czerwca. Udało sie kupić tanio na allegro.

reklama
Gry planszowe to świetna sprawa - integrują rodzinę. Jeśli jednak dziecko woli komputer to zawsze można mu polecić np. gry na stronce typu: MY VITAL HARMONY. Od jakiegoś czasu gram w nie ja po pracy i mój syn. Bardzo mnie odstresowują i poprawiają nastrój.

Trudno to nazwać nawet kryptoreklamą. Gdyby to jednak była prawda to jeszcze będziesz przeklinać dzień w którym posadziłaś dziecko przed komputerem.

Część. Będę jednak kontra,:-) choć naszą młodszą już sadzam. To prawda co piszesz o walorach edukacyjnych i moja starsza była tego doskonałym przykładem. Ale z obserwacji świata (a jestem informatykiem więc mam kiedy) wiem że dedukcyjność komputerów to taka marycha (lekki narkotyk , wstęp do cięższych)
. Dzieci z wiekiem będą wykazywały coraz większe zainteresowanie komputerem i my jako rodzice możemy tylko odpowiednio to ukierunkować. Całe życie przecież nie będziemy w stanie izolować ich od gier.
A ja Ci na to powiem że całe życie przecież nie będziemy w stanie odpowiednio tego ukierunkowywać. I w końcu sama zaobserwujesz że twoje "dzieci nie korzystają z internetu ale go zamieszkują." :-)
Niestety od tej reguły nie ma już wyjątków pow. 15 roku życia. Facebook ukradł nam nasze dzieci...:szok::-(
Zapewne nie zgodzisz się ze mną teraz ale za lat 10 piętnaście wystawisz mi pomnik w swoich myślach.:-D

Cyfrowy detoks. Czy można dzisiaj żyć bez internetu, telefonu i telewizji? - Książki - WP.PL

Ja osobiście jestem zdania że dzieci powinny spędzać jak najwięcej czasu na dworze i tam sie bawić na świeżym powietrzu, lecz sam widzę jak moje dzieciaki grają na komputerze. Synek po prostu kochać strażaka sama i grywa w tego typu gierki Link do: Gry strażak Sam dla dzieci myślicie że to sa odpowiednie gry dla niego bo spędza przy nich kilka godzin dziennie ?

reklama
Jeśli tak bardzo chcesz grać w gry komputerowe, spróbuj zarejestrować się na stronie Steam i zobaczyć zniżki na różne gry. Bardzo często zdarza się, że gry są rozdawane za bardzo małą kwotę. Jeśli w ogóle nie chcesz wydawać pieniędzy na gry, spróbuj CS GO. Istnieje wiele fajnych dodatków, w postaci podobnych stron *spam* w których można kupić różne skórki. I inne. Gra jest fajna.

Do góry