reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia

gratuluję kolejnych spadków na wadze! :)
Dziękuję za życzonka- my nadal na antybiotyku- Miki ma jeszcze 2 zastrzyki i jutro zamawiam wizytkę do domu, ale widzę że już lepiej. Cieszę się żę szybko wprowadziliśmy antybiotyki dziecko się nie umęczyło!

no ale ponieważ apetyt mi wrócił to oczywiście szalałam w kuchni- pizza dunkanowska z Pizza - Przepisy w diecie proteinowej - Dukana.-wyszła super! tylko ja robiłam ze świeżych drożdży- dałam ich może z 15g, i już wiem że jak dla mnie trzeba ten placuszek bardzo cieniutko rozsmarować, np wielkości dużego talerza, bo ja zrobiłam wielkości małego talerza i miejscami było czuć otręby, no i dużo dużo warzyw! powstrzymałam się i miałam wczorajszą kolację i dzisiejsze śniadanko :)

dziś zrobiłam sałatkę z pekińskiej z cebulką pomidorkiem ogórkiem i sosem czosnkowym robionym na jogurcie grackim+ dosłownie szczypta przyprawy tzatziki do tego będzie pierś z pieczarkami Piersi pod pieczarkami:)

cristal- u mnie będzie system 5/5 wydaje mi się że na PW trochę odpocznę i podopieszczam moje kubki smakowe a na P będzie mi spadał1-1,5 kg. do 25.04 ( chrzciny) jeszcze 2 miesiące także powinnam wrócić do swojej wagi, albo bardzo się do niej zbilżyć :)

reklama
a ja zawalilam wczoraj wieczorme po klotni z mezem i wlasnie znow zawalam chyba bede startowac znowu od poniedzialku jakos w poniedzialki najlepiej mi sie zaczyna i zmienie suaczek od aktualnej ewagi a nie od tej po ciazy

A u mnie klapa napadłam na tort pozostawiony po chrzcinach:eek: Pogoda tak mnie dołuje że pocieszam się słodyczami a że waga mi padła to nie wiem ile ważę... ale dzisiaj póki co zero słodyczy więc jest nadzieja na lekki spadek wczorajszego szaleństwa:zawstydzona/y:

Wiolcia - my tu czekamy na ciebie;-) Karmisz jeszcze?

Ja dziś zrobiłam placki po węgiersku, bez ziemniaków oczywiście, z pikantnym gulaszem ....mniam:tak:. Tylko zmodyfikowałam przepis, bo jak to placki bez cebuli:confused2: Super jedzonko, na pewno będzie często na naszym stole.
Dziewczyny wyobraźcie sobie, że w ciągu tygodnia mój mąż schudł 5 kg:szok:

cristalrose - te placki to takie z kalafiora? bo tez kiedys takie robilam i byly pycha :))) tylko ja przystosowalam do diety montignaca i jedlismy z sosem czosnkowym i surowka.

zrobilabym, ale nie wiem, czy kalafior nie jest zbyt wzdymajacy ...

Dam wam dobre rady które przyspieszą odchudzanie.
Jedzcie jak najwięcej ryb typu makrela wędzona, tuńczyk w sosie własnym lub ryba smażona na teflonie (może być z panierką z otrębów, rewelka).
Do tego codziennie naprzemienny prysznic raz ciepła, raz zmina woda.
Jedzcie jak najwięcej, nie dopuszczajcie do głodu. Im wiecej zjecie białka tym szybciej schudniecie.

Ostatnia edycja:
Ja muszę przerwać dietę- po co mi dieta kiedy nic nie jem :confused2:
Chróbsko nie chce odpuścić, temperatura znowu mi skacze po 39 st, więc ciągle ją zbijam ;/ Wglądam strasznie, skóra zrobiła się jeszcze bledsza i bardzo sucha.. muszę się podtuczyć- a potem tu wracam :)

Gufi - placki są z kalafiora, pychota;-)
Mamolka, no to kuruj się. Dużo zdrówka i wracaj czym prędzej do nas:tak:
Hannah - dzięki za rady. Ja na tej diecie jakoś mniej jem, bo w ogóle głodna nie jestem, co dziwne nie jest - białko przecież jest sycące, a cukrów, powodujących wilczy głód, nie spożywam;-)
Ryby uwielbiam, właśnie dziś będzie sałatka z łososia i jajek;-) Swoją drogą intryguje mnie dlaczego można jeść tłustą makrelę bez ograniczeń, a np groszek zielony nie:confused2:

cristal skąd czerpiesz pomysły na te swoje przepisy?????? podaj linka:)
gratulacje dla M. oni zawsze szybciej z wagi spadają;)
Ja od dziś skończyłąm ze słodyczami a od wtorku dołanczam do Was:)

reklama
Do góry