reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia

a czy mogę ducana zacząć od fazy naprzemiennej....jeszcze karmię co prawda tylko w nocy ale jednak i nie chciałabym małej zaszkodzić...nie wiem jaki miałaby wpływ dieta przy takiej częstotliwości karmienia???
strasznie strasznie juz bym chciała....

reklama
hej:-)
ja od dziś na diecie. Ale jednak na razie nie dukan, tylko dieta oparta na braku słodyczy, regularnych niedużych posiłkach, pieczywie żytnim chrupkim w malej ilości, duzo warzyw i chudy nabiał. Czyli po prostu zdrowe odżywianie :tak:
Jeśli nic nie zejdę z wagi- wtedy dukan:-)
Dostałam wczoraj patelnie grillowa, wiec dziś grillowana rybka i surówka z kiszonej kapusty i marchewki. Dla męża dodatkowo ziemniaczki:-D, ja sobie daruje.

Asjaa - powodzenia!!! Myślę, że na takiej diecie też schudniesz :tak:
Sarka - może na początek zrób właśnie jak asjaa - rezygnacja z węglowodanów prostych i tłuszczów nasyconych też daje niezłe efekty. Zreszta, na tym się dieta dukana opiera, tylko jest bardziej restrykcyjna:-) Albo zrób sobie fazę naprzemienną tak, że np 2 dni warzywne - 1 dzień proteinowy.

A u mnie kolejny kg spadł:happy2: i mimo, że nie ćwiczę, to zaczęły mi mięśnie wyglądać spod zmniejszającej się (!) warstwy tłuszczu :surprised::-D

no dziewczynki to do roboty i chwalić się każdym 100 g na minusie :)

ja dziś wracam do gry tylko cel sobie zmieniam na 61 kg ( przedciążowy :) ).
Musze tylko jeszcze raz zrobić test dukana ;/

cristal to już widzisz 7 z przodu, czy jeszcze chwila?

dziękuję za przepis, niedługo pewnie zagości u mnie na stole ten serniczek :)

Twardzielki... ja mam słabą silną wolę, więc żadne diety nie wchodzą w grę, ale w związku z tym, że mróz odpuścił trochę ostawiłam samochód :) i chodzę wszędzie pieszo i z wózkiem. Może pomoże, bo ja tam mogę ważyć nawet 150 kg byle tylko nie mieć tej miękkiej warstwy na wierzchu, tylko mięśnie.

Mamolka - jeszcze chwila;-) Dla pewności zainwestuję w dobrą wagę elektroniczną, bo ta moja czasem dziwne rzeczy pokazuje, zwłaszcza jak się ważę z Małym na ręku:-D

cristal masz rację, zastosuję sie po części - w tym tyg po prostu zero słodyczy i węglowodanów:) jutro wypłata więc zajmę sie jescze kupnem dobrych patelni teflonowych i tego mojego grilla oraz tej mazeiny i od przyszłego tyg, już ruszę konkretnie z Ducanem:tak:

Twardzielki... ja mam słabą silną wolę, więc żadne diety nie wchodzą w grę, ale w związku z tym, że mróz odpuścił trochę ostawiłam samochód :) i chodzę wszędzie pieszo i z wózkiem. Może pomoże, bo ja tam mogę ważyć nawet 150 kg byle tylko nie mieć tej miękkiej warstwy na wierzchu, tylko mięśnie.

ja to tez mam na bakier z silna wola ale lubię kontrolować- a że mąż się nie daje to przynajmniej na wadze próbuje moje zdolności manipulatorskie rozwijać :)

do 3 marca I faza ...
a do 18.04 61,5 kg powinnam zobaczyć :)

reklama
Do góry