reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia

mamolka współczuje choróbska Mikiego:( zdrówko dla malucha:*** !!!!
A na wypadające włosy polecam Belisse, mi naprawdę kiedys pomogła:tak:

Hannah fiuu ale figurka, marzę o takiej:-p no ale otrząsam się i chce przynajmniej taką jak na pierwszej twojej fotce:zawstydzona/y:;-)

reklama
hannah- fajnie schudłaś. A skąd efekt jojo - nie stosowałaś się do 4. fazy?? Pytam, bo mnie też się kilka razy udało coś tam zrzucić, ale powrót do "normalności" wiązał się niestety z powrotem do utraconych kg:dry:

No niestety. Tak się przebiałkowałam, że do tej pory nie mogę patrzeć na produkty które spożywałam podczas diety.
jakiś czas przestrzegałam proteinowego czwartku, ale szybko o nim zapomniałam. Jednak nie zyskałam tylu kilogramów co zgubiłam. Wróciłam do wagi którą zawsze miałam tzn sprzed ciązy, a dietę zaczynałam od troszkę wyższej niż przed ciążą, także nie byłam aż tak zawiedziona.

Do zestawu ćwiczeń na hula hop i szósteccze Weidera, dołonczyłam dzisiaj ABS.

I KONIEC ZE SŁODYCZAMI!!!!!

Ostatnia edycja:
Hannah - rozumiem. I trochę się też obawiam, że jak przyjdzie 4. faza to się rzucę na pizzę i słodycze, hehe. Postaram się podejść racjonalnie;-)
Hannah, skoro już przez to przechodziłaś, to dziel się dobrymi radami, może masz jakieś fajne przepisy albo patenty:sorry:
Ja dziś zrobiłam sernik, ale bardziej przypomina suflet i nie smakuje mi, więc muszę go zmodyfikować, albo zrobić dukanową wersję MOJEGO sernika, który wszystkich zachwyca (z sekretnym składnikiem, ofkors:tak:).

ja nie diecie dukana, ale dzisiaj widziałam jak w telewizji robią niskokaloryczny sernik i to było tak 400 twrożku, 4 białka, 4 łyżki cukru, wanilia białka ubijamy mieszamy serek z cukrem i tymi białkami i waniliąi do piekarnika na 20 minut przy temp 180 st. Wyglądało super chociaż nie wiem czy nie smakuje jak omlet... i było polane musem owocowym i jedna porcja miała 113 kcal

Myślę, że smakuje jak suflet :-D
JA dziś robiłam podobny (bez cukru oczywiście) i na 400g sera dałam 3 jaja i skrobię, a mimo to wyszedł mi suflet:confused2: Następnym razem dam 1 białko zamiast 3.

ja nie wiem kiedy Wy macie czas na cwiczenia ... jak jestem z Alicja, to nie ma szans, bo ona drzemie po 30-40 min i wtedy biore sie za rzeczy niezbedne typu obiad. potem wraca Nina i poswiecam jej czas. a jak wszystko juz jest zrobione wieczorem i male spia, to jest 22 i ja juz nie mam na nic sily :((((((

jeju dziewczyny mam w końcu spadek wagi już1kg w ciągu 2dni! ale muszę przejść z fazy 1 na 3 bo ja jeszcze karmię, a przeczytałam że tylko ta faza 3 jest wtedy dopuszczalna:zawstydzona/y:
ale postanowiłam że będę powoli wzmacniać mięśnie brzucha ćwiczeniami wg wskazań TamiLee (płytę kupiłam razem z herbatką odchudzającą 2 lata temu w biedronce) - przed tą ciążą stosowałam i sprawdziły się, a czasu na nie nie trzeba wiele - 15 min dziennie już daje efekty, a tyle to mi dziecko nawet na macie obok poleży

gufi
świetnie cię rozumiem. Moja drzemie po 20 min i to daje w sumie ok 3 drzemki dziennie. Godzina, półtorej i już się wysypia w dzień. Za to idzie spać o 18:00 bez żadnego ale. Jest jeszcze Hania która jest wulkanem energii. Nie śpi w dzień od kiedy skończyła roczek, ale też odzie spać o 19:00, także mam długie wieczory. Siedzimy w trójeczkę w domu i mam z nimi zajęcie na okrągło.

reklama
Hej.
U mnie też kolejny 1kg na minusie:-)
Znalazłam angielskojęzyczną wersję strony Dukana, więc jak nie chce się męczyć z tłumaczeniem fr., to podaję link: Reserved access
Pytania są takie same. Na tej stronie podajecie nazwę użytkownika i pożądaną wagę, tylko najpierw trzeba zmienić jedn. na kg. i GO.

Do góry