reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia

Dzięki dziewczyny;-) I całkiem nieźle smakują, poza tym zapychają tak, że się nie chodzi głodnym:tak:
Asjaa - zacznij od opracowania planu diety na stronie Dukana (kilka postów wcześniej jest link i tłumaczenie). Mnie właśnie to dało takiego kopa - jak zobaczyłam od kiedy do kiedy daną fazę stosować i ile w tym czasie schudnę :-D świadomość, że do wakacji mogę być lżejsza o 15 kg podziałała baaardzo mobilizująco:tak:

reklama
W końcu jestem po chrzcinach i zabieram się za siebie. Co prawda póki co nie za żadną restrykcyjną dietę, rok temu byłam na diecie ulożonej przez detetyka, jadlam smacznie i chudłam 5kg miesięcznie i planuję do niej wrócić a jak nie pomoże to zabiorę się za dukana. Startuję z wagą 79 kg... 3mac kciuki :))

wiolcia kciuki &&& :)

ja wczoraj poleglam i to na wieczor :/ paczek, batonik czekolada bbbrrrr a zaczelo sie od odwiedzin kolezanki ktora procz pampersow przyniosła czekolade .... no ale dzisiaj jedziemy dalej, przetrwam dzisiejszy dzien to juz z gorki bedzie bo czuje ze po wczorajszym mi sie słodkiego chce....

Oj dopiero teraz zauważyłam ten wątek.
Byłam na diecie Dukana w 2009 roku. Zrzuciłam w 2 miesiące 8 kg.:-)
piersi z 98 cm na 89 cm
talia z 80 cm na 72 cm
biodra z 100 cm na 95 cm

img0037aol.jpg

ssa40039e.jpg

Byłam specjalistką w tej diecie i wszyscy otwierali oczy jak wyglądałam po tym czasie.
Teraz też się zastanawiam czy nie przejść na dietę, ale boję się jojo.
Niestety powróciłam do dawnych nawyków i wtedy jojo jest nieuniknione.
Narazie więc stawiam na ćwiczenia. Hula hop i 6 Weidera. Od wczoraj wziełam się ostro do roboty, żeby latem pochwalić się płaskim brzuszkiem.

Edit:
przypomniało mi się że na tej diecie uaktywniło mi się AZS. Za dużo białka i efekt, czerwone, szorskie plamy na zgięciach. Więc chyba jednak nie dam rady znowu białkować.

Ostatnia edycja:
hannah- super rezultaty- ale była z ciebie chudzinka! z tym azs dało mi coś do myślenia (choć atopowcem nie jestem) bo jak najem się serków wiejskich ( teraz kojarzą trochę faktów) to mi na rękach robi się sucha skóra i pęka skóra na zgięciach... myślałam że to może od jakiegoś wybielacza ....a to może to ...hmm :?

u mnie po chwilowej temp. utrzymującej się na poziomie 38 st dopadły mnie tamtej nocy dreszcze i temp po 40 st, dziś już lepiej bo w nocy tak się spociłam że z bluzki mogłam wodę wyciskać ;/
Mikołaj ma zapalenie krtani i tchawicy- ma 10 zastrzyków w pupkę+ inhalacje strasznie kaszle+ oczywiście katar.
Olek odseparowany u babci od kilku dni. Mąż też chory.

Przez ostatnie 4 dni zjadłam może z 500kcal i to wepchane na siłę, bardzo się odwodniłam - tak że któregoś razu waga pokazała 68.1 kg, ale ogólnie nic nie schudłam

piję bardzo dużo wody i dziś już coś w końcu zjadłam :)
niestety włosy zaczęły mi wypadać na potęgę!!!- czuję że będę miała powtórkę z rozrywki i stracę 1/4 włosów a potem będę miała dwie grzywki:confused2:

Ostatnia edycja:
Hannah jaki ladny brzusio :O mysle ze bez cwiczen z najlepsza dieta takiego sie nie osiagnie..
ja tam mam gdzies diety :) zostalo mi 6,5 kg i grube lapy z cellulitem ale jezdze sobie tylko na tych rolkach narazie i stawiam na zumbe :) po 3 marca moze wejdziemy w basen ale moja kuzynka ma bogate doswiadczenie z dieta i wyglada suuuuuuuuuper,po ciazy cwiczyla 3 razy dziennie i zrezygnowala z cukrow oraz nie laczyla tego czego laczyc wedle pewnych zasad nie powinna. Skonczylo sie tym ze nie schudla nic i namowilam ja by poszla do dietetyczki, tam po zrobieniu badan i przeprowadzeniu kilku analiz otrzymala diete dla siebie, rezultaty sa oszalamiajace, poniewaz kuzynka jest tu a dietetyk w szczecinie utrzymuja kontakt online :) i w ten sposob zmieniaja diete i jadlospis co jakis czas. Tak wiec polecam dietetyczke bo chudnie sie jak Wiolcia napisala a przy tym je sie pysznie i zdrowo:)

Salomi
to cię zaskoczę, nic a nic nie ćwiczyłam, bo w tej diecie nie wolno ćwiczyć!!
Tak własnie spala się tłuszczyk na tej diecie. Białko buduje mięśnie i stąd ten efekt.

hannah- fajnie schudłaś. A skąd efekt jojo - nie stosowałaś się do 4. fazy?? Pytam, bo mnie też się kilka razy udało coś tam zrzucić, ale powrót do "normalności" wiązał się niestety z powrotem do utraconych kg:dry:
mamolka - dobrze, że już Ci lepiej, buziaczki dla Mikiego, biedny misiaczek:-( A jak on to złapał??
A co do włosów, to ja walczę już ponad miesiąc, na razie bez efektów:dry:

reklama
Do góry