reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia

mississ no to pieknie ci ta waga leci:) czasem tak jest że jak juz ruszy to z górki;)

Ja od 1 marca dołanczam do Was:) napiszcie w co się zaopatrzyć jeśli chodzi o Ducana! że w dobra patelnie juz wiem no i ta maizenia czy jak tam;) macie jakiegoś sprzedawcę godnego polecenia?
Planuje sie też trochę w najbliższej przyszłości zrujnować finansowo i strzelić sobie takie coś GRILL ELEKTRYCZNY TEFAL GC 6000 ** NOWOŚĆ ** (1453953350) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy od dawna to za mną chodzi:-p super sprawa przy dietowaniu!

reklama
sarka no leci nigdy tak nie leciala az w szoku jestem :szok;

a chipsy marchewkowe bede robila sama :) w vpiekarniku :) za tydzien bede w domu u rodzicow i bede robila:) juz sie doczekac nie moge :)

hej dziewczyny - widzę ze nas więcej niedługo się zrobi- fajnie :)
Mississ, cristalrose- gratuluję zrzuconych kg :)
U mnie waga też spada- niestety nie jest to zasługa diety a gorączki. Olek już powoli wychodzi z choróbska a mnie wczoraj rozłożyło, poniżej 38 temp nie spada- zero apetytu, nawet po wodzie mnie mdli
Jak trochę się podkuruję to od razu tu się melduje .
Cristalrose jaki wybierasz system na 2 fazie?

Missiiss - czas suwaczek zaktualizować - to Ci jeszcze bardziej poprawi humor;-)
Sarka - grill fajny i przyda się na pewno. Ja poprzestanę na razie na mojej super patelni z ikei - mam ją już pół roku i ani ryski:-) Co do produktów, to ja się zaopatrywałam u tego kolesia, co mamolka - Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro ceny ma znośne;-)
Na pewno będziesz potrzebować maizeny/mazeiny jak zwał tak zwał, czyli skrobi kukurydzianej, otrąb (owsianych albo pszennych) - to są te dozwolone węglowodany ale z umiarem. Ja jeszcze sobie kupiłam pakę papryczek chili, bezcukrowe galaretki i budyń z maizeną, do ciast się przyda;-) Acha no i słodzik do pieczenia, tylko bez aspartamu np. huxol w płynie. Wiem, że od słodkiego też trzeba się odzwyczajać, ale przecież czasem jakiś deserek nam się należy;-) Zwłaszcza przy niedzieli:tak:
Ja na niedzielny deser zrobiłam ptasie mleczko...
SG208554a.jpg
...a i obiad był wypasiony po to dzień PW:-)
SG208551a.jpg

Pierwszy raz nie czuję, że jestem na diecie:-)

Mamolka - będę stosować głównie system 1:1, myślę, że to najzdrowsza i najmniej nużąca opcja;-)

hej, ja też myślę o jakiejs dietce, bo MUSZĘ schudnąć:tak: ale ja jeszcze nigdy sie nie odchudzałam, po prostu zawsze byłam raczej szczupła. A teraz się popsułam, hehe.

ale coś kiedyś było pisane o tym że dieta dukana może rozwalić wątrobę?? czy może coś mi się pomyliło?

Asjaa - to jest dieta proteinowa, a białko jest ciężkostrawne, ale poza tym jest dużo warzyw, brak alkoholu, tłuszczów i węglowodanów prostych. Myślę, że dla wątroby nie jest bardziej obciążająca niż tłusta i zakrapiana kuchnia polska czy fast food:no: Na pewno wątroby nie rozwali, może być jednak uciążliwa dla osób mających problemy z wątrobą i nerkami. Ale takie osoby z reguły są na lekkostrawnej diecie.
Ja ma na to taki patent, że do mięs dodaję sporo majeranku, poza tym piję dużo wody;-)

Asjaa - to jest dieta proteinowa, a białko jest ciężkostrawne, ale poza tym jest dużo warzyw, brak alkoholu, tłuszczów i węglowodanów prostych. Myślę, że dla wątroby nie jest bardziej obciążająca niż tłusta i zakrapiana kuchnia polska czy fast food:no: Na pewno wątroby nie rozwali, może być jednak uciążliwa dla osób mających problemy z wątrobą i nerkami. Ale takie osoby z reguły są na lekkostrawnej diecie.
Ja ma na to taki patent, że do mięs dodaję sporo majeranku, poza tym piję dużo wody;-)
zgadzam się z Toba w 100%:tak:
To co wyczyniasz w kuchni to jakies cuda:-p normalnie nie moge sie doczekać diety:-D dzięki za wskazówki;-)
A z tym desrkiem to że nam sie nalezy "przy niedizieli" to oczy wybauszyłam bo przeczytałam "przy nadziei":-D:-D

dziękuję bardzo cristalrose za odpowiedź:-)
muszę wczytać się w zasady tej diety, bo na razie przejrzałam po łebkach i nie wszystko jeszcze jest dla mnie jasne:tak:
a poza tym...chyba brak mi silnej woli. Myśl o diecie i spadku wagi jest fajna, ale tylko w fazie planowania. jak przychodzi co do czego, to klops:-p
a i popieram słowa sarki - cristalrose, smakowicie wyglądają Twoje dania:-D

reklama
Do góry