reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia

sunflower no to 5 dniowka niezla.... ja dzisiaj poczytalam o dukaniew i sie boje o watrobe swoja musze to dobrze przemyslec moze tylko bede poprostu w 2 fazie ciagle narazie z moja mi idzie niezle wiec moze zostane przy swojej i nie obciaze tak watroby a co do jajek... ja mam wysoki cholesterol wiec nie moge ich duzo jesc no ale ba wyczytalam ze czerwona herbata obniza go wiec zaczelam jej wiecej pi ciekawe czy podziaa no i ponoc przyspiesza spalanie tk. tluszczowej sie zobaczy......

reklama
a co do jajek... ja mam wysoki cholesterol wiec nie moge ich duzo jesc no ale ba wyczytalam ze czerwona herbata obniza go wiec zaczelam jej wiecej pi ciekawe czy podziaa no i ponoc przyspiesza spalanie tk. tluszczowej sie zobaczy......
Pewnie Cię to zdziwi, ale jajko ma bardzo dużo "dobrego" cholesterolu (HDL) i nienasyconych kwasów tłuszczowych, więc nie tylko nie podnosi poziomu złego (LDL) ale obniża go, więc działa antymiażdżycowo. NIestety zły mit od lat krąży i ma się dobrze - ludzie jaja nie tkną - bo cholesterol, ale obżerają się pieczoną skórką z kurczaka:szok:
Więc jaja jedz na zdrowie;-)
Dieta faktycznie nieco obciąża wątrobę i nerki, trzeba więc pić sporo wody. A w dni PW jeść dużo warzyw.

Sun - po II fazie możesz jesc truskawki - dozwolona jest 1 porcja owoców dziennie:tak:

missiiss widzę że masz wątpliwości co do tej diety- tak sobie myślę że jak nie jesteś do końca do niej przekonana to sobie ją odpuść. Jak we wszystkim - aby coś zadziałało trzeba w to mocno wierzyć :) Ja znam efekty tej diety i tego się trzymam. Zrobiłam sobie kilka celów do których dążę a między nimi pozwalam sobie na małe grzeszki :)

u mnie widze spadek na wadze- ale nie wiem czy to efekt diety czy zmęczenia- starszak pierwszy raz w życiu jest na antybiotyku... non stop gorączka pow 38 st , zawalony nos i gardło, nie jadł nic przez 3 dni bo co zjadł to zaraz zwymiotował ;/ w nocy wstawałam do niego średnio co 1-2 h + Miki w między czasie. Pierwszy raz dzwoniłam do mamy by do mnie przyjechała na kilka godzin bo nie dawałam sobie z nim rady ... no wyczerpały mnie te dni trochę

na wadze -1,1 kg

aha robiłam sałatkę z kurczaka z tej strony http://dukan.blox.pl/2010/09/Salatka-z-kurczaka.html tylko z mniejszych proporcjach - mi smakowała :) tylko ten jogurt grecki mnhie zastanowił- ma 7,5 g tł na 100g

oczywiście serki wiejskie, polędwica sopocka ( 3,6tł), lub pieczona indycza pierś w ziołach i 1,5l to norma w między czasie

dziś na śniadanie jajecznica na sopockiej z 1 korniszonem :) z teflonu :)

Ostatnia edycja:
A ja dziś zrobiłam zmodyfikowane racuszki z sera, jajek, jogurtu tylko dałam mniej otrąb, żeby było można więcej zjeść;-). Do tego ukręciłam twarożek z cynamonem i słodzikiem, bo mnie na słodkie wzięło ;-) Było pycha, miałam nawet zrobic zdjęcie, ale nie zdążyłam:-D Mąż pozazdrościł i tak dietujemy razem - mamy większe szanse;-)

Wskazówka dla początkujących: w tej diecie dobra patelnia teflonowa jest niezbędna:tak:

Mamolka - czy maizenę można bez ograniczeń i czy w dni P, czy tylko w PW??

ale tępy jan ze mnie- polędwica jest przecież ze świni :( buu musze pozostać przy indyczym piersiątku :(

cristal- chyba 1 łyżka dziennie, niezaleznie od fazy- raczej jako zagęszczacz

i teraz sobie myślę po co jej tyle zamówiłam :):):)

ale tępy jan ze mnie- polędwica jest przecież ze świni :( buu musze pozostać przy indyczym piersiątku :(

cristal- chyba 1 łyżka dziennie, niezaleznie od fazy- raczej jako zagęszczacz

i teraz sobie myślę po co jej tyle zamówiłam :):):)
Dodasz do serniczka;-)

No właśnie - w produktach zakazanych jest wieprzowina a w dozwolonych jest szynka:confused:

Super że jest ten wateczek założony:p ja na ta dietkę przechodzę od marca - to juz postanowione, nawet jak jeszcze bede karmić, nie moge wiecznie wyglądać jak potwór;) nie moge się doczekac.... :)
cristal cenna ta rada na poczatek bo własnie wszystkie teflony juz mam nieteflonowe;pp
Mi bardzo odpowiada ta dieta, to co mozna w niej jeść, jest zbliżona do SB a ta bardzo mi pasowała:tak:
No i nie znam osoby co byłaby z niej niezadowolona;-)

reklama
Do góry