reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia

trochę przeraża mnie że tam jest napisane że każde odstępstwo od diety kończy się efektem jojo, a jak przyjdą truskawki i czereśnie? I druga rzecz która już zupełnie mnie przeraża to fakt że do usranej (za przeproszeniem) śmierci będę musiała w czwartek jeść tylko otręby... no ale może rzeczywiście warto spróbować...

nie otręby tylko chude mięso i niskotłuszczowy nabiał :) ...ale gdzie to wyczytałaś?

otręby sa tylko po to by móc się za przeproszeniem wykupkać :)

reklama
ja na razie jestem daleka od jakiejkolwiet diety :( postanowilam spozyc zapasy slodyczy i wtedy rozpoczac bardziej racjonalne odzywianie :) jak zobacze, ze waga nie spada, to wtedy pomysle o przejsciu na montignaca. mam juz rozpracowane przepisy i zasady, wiec bedzie mi latwo. do tego moj maz tez jest zawsze chetny, wiec gotuje dla nas to samo.

i powiem szczerze, ze po jakis 2 tygodniach diety montignaca odechciewa mi sie slodyczy :)))

hehehe jak mi z dukanem nie wyjdzie to może o montignaca zahaczę :)

trochę przeraża mnie że tam jest napisane że każde odstępstwo od diety kończy się efektem jojo, a jak przyjdą truskawki i czereśnie? I druga rzecz która już zupełnie mnie przeraża to fakt że do usranej (za przeproszeniem) śmierci będę musiała w czwartek jeść tylko otręby... no ale może rzeczywiście warto spróbować...

akurat otręby się je 1. by móc się ładnie wysrać ( za przeproszeniem :))
2. by dodać konsystencji niektórym potrawom

a ten czwartek to tylko przykład :) i to nie otręby tylko same proteiny. Jakby o utrzymaniu mojej idealnej wagi miał decydować jeden dzień w tygodniu i to nie o głodówce tylko samych proteinach ...to ja jestem ZA :)

JA jestem pełna nadziei - a nie mam do zrzucenia parę kilo jak Wy:no:.
Ja jestem ambitna i chcę osiągnąć wagę idealną, której chyba nigdy nie miałam, jako, że od 6 r.ż. byłam na lekach hormonalnych, powodujących tycie, a wiecie, że tłuszczyk nagromadzony w dzieciństwie trudniej zrzucić :dry:
Ta dieta jest dla mnie idealna :tak:- jest w niej wszystko co uwielbiam - mięcho, nabiał, owoce morza, warzywa. Brak mi tylko owoców, winka i serów śmierdziuchów, ale dam radę:-)
Mam do zrzucenia 15 kg i zamierzam odnieść sukces, tym bardziej, że nagrodą, oprócz super wyglądu, będzie wymiana garderoby, więc warto:-D

cristal- ja mam do wagi przedciążowej 11 kg, do idealnej 15 kg :) ojj mam co tracić. Na razie obrałam sobie cel, który MUSZĘ osiągnąć by lepiej się poczuć, bo ostateczny to on nie jest :)

właśnie zamówiłam sobie maizenę 2kg, otręby pszenne-2kg i owsiane-1kg :) - niecałe 50zł z przesyłką. Zamówiłam na allegro bo jak byłam poprzednio na tej diecie to nigdzie nie mogłam dostać maizeny ( czyli skrobi kukurydzianej), a otręby szybko mi schodziły :)

Myślałam, że masz 5 kg do zrzucenia i panikujesz;-)
A mogłabyś wrzucić link do sprzedawcy, bo ja też chce kupić maizenę, a skoro i otręby ma, to będzie za jednym zamachem;-)
Tak na marginesie, przejrzałam te przepisy i stwierdzam, że nasze dotychczasowe jedzenie jest marne w porównaniu z tym "dietetycznym" - wątróbka w sosie musztardowym, kociołek mięsny...mniam;-) a ten sernik to chyba na chrzciny zrobię:tak:

Ostatnia edycja:
a o ta grupe chodzilo ale ze mnie masa ciemna makabra .... :D

a nie myslalyscie o ziolach ojca klimuszki na odchudzanie?? ja sie zastanawiam jakby dukan mi nie pomogl

Missii - nie istnieją odchudzające zioła (stwierdzam to jako biochemik), są tylko odwadniające lub macerujące jelita (te z senesem).
Myślę, że ta dieta jest bardzo racjonalnym sposobem na zrzucenie wagi, co więcej mało wymagającym. Tylko najpierw wejdź sobie na tę stronę, co podawała mamolka i zrób indywidualny profil odchudzania dla Ciebie. Ja mam np tylko 2 dni tej pierwszej fazy, a potem II faza do 6 lipca :-)

reklama
To ja się dopisuje do grupy wparcia, Krzysia karmie 2 razy dziennie więc moge sobie juz pozwolic na dietę. Nie wiem jeszcze o co chodzi w tym Dukanie... ale warto spróbować;-) Do wagi idealnej pozostało 14 kg, do wagi z przed ciąży 9kg...

Do góry