reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia

Wiolcia - diata z grubsza polega na tym, że jesz ile chcesz ale tylko produkty dozwolone, czyli chude mięso, ryby, nabiał, potem warzywa - odrzucasz tłuszcz i węglowodany proste. Masz 4 fazy, zaczynasz od najbardziej restrykcyjnej ale krótkiej. Efekt - chudniesz mimo, że nie ćwiczysz intensywnie i nie głodujesz. Poza tym efektem dodatkowym jest utrata cellulitu:-) A jak już schudniesz to wystarczy, że 1 dzień w tyg. będziesz stosować dietę proteinową i utrzymasz tę wagę;-)
tu masz fajnie to wszystko opisane: Wprowadzenie | Dieta dr Pierre'a Dukana

reklama
Wiecie co w weekend mam chrzciny więc z dietą muszę troszkę zaczekać ;) Zastanawiam się nad wizytą u dietetyka, bo przez policystyczne jajniki baaardzo cięzko mi schudnąć chociaż 1 kg :/ W każdym razie przyda mi się wasza grupa wsparcia bo również mam dużo do schudnięcia.

ja to na diecie Dukana nie wyrobie-uwielbiam nabiał ale moj żółądek-wątroba by tego nie przetrwały.
ja moze zaczne od jakiejs diety 3 dniowej. Tylko jak tu sie przemóc;)

Wiecie co w weekend mam chrzciny więc z dietą muszę troszkę zaczekać ;) Zastanawiam się nad wizytą u dietetyka, bo przez policystyczne jajniki baaardzo cięzko mi schudnąć chociaż 1 kg :/ W każdym razie przyda mi się wasza grupa wsparcia bo również mam dużo do schudnięcia.

Kochana, ja też mam z tym problem, ale po leczeniu, jak miałam prawie 30kg w prezencie :-( udało mi się na Dukanie schudnąć 16kg :-)

Ja narazie karmię, więc nici z diety, ale jak przestanę, dołączę zaraz do Was :)
3mam kciuki i polecam chlebek z otrębów z mikroweli :D i pulpeciki z otrębami :D

Missiiss - to tłumaczenie z grubsza, na dole link do strony;-)
1. Państwa Imię: ………
2. Jesteście: ………(une femme) – kobieta, (un homme) – mężczyzna
3. Wasza aktualna waga w kg - na czczo i bez ubrania: ………tylko cyfry
4.
Wasz adres e-mailowy: ………
5.Ile chcielibyście ważyć: ………tylko cyfry
6.Czy przechodziliście już jakieś diety: ………(aucun - żadnej, plus - więcej niż 3)
7. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ………
8. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): ………
9. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: ……… (tylko cyfry)
10. Wasz wzrost w cm: ………(tylko cyfry, a więc np. 165, a nie 1,65),
11. Spieszno Wam rozpocząć dietę?: ……… oui (tak), non (nie)
12. Czy w Państwa rodzinie ktoś ma skłonności do tycia: ……… (oui - tak, non - nie)
13. Ile razy byłyście w ciąży: ………(aucun - ani razu, plus - więcej niż 3 razy)
14. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: ……… (facilement - łatwo, difficilement – trudno)
15. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: ……… (oui - tak, non – nie)
16. Musimy ocenić grubość Państwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku).
• drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu)
• normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają
• gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
17. Państwa wiek: ……… (wybieramy datę z okienek)
18. Proszę podać Wasz nick: ………
19. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie)
20. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com - chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!)

Strona z testem Régime Dukan Coaching minceur: Je m'inscris

Ostatnia edycja:
cristalrose dzieki kochana :) ide liczyc :):*

o wyszlo mi ze 2 dni mam byc na pierwszej a na drugiej fazie 77d ni :szok:o szok.... no nic sprobujemy :)

ale musze si epochwalic ze dzisiaj sie zwazyam i od poniedzialku waga 77 a dzisiaj 75,6 :D ale no jem 2 posilki dziennie ale malo cukru w nich jest malo weglowodanych duzo bialka ale nie dukanowa dieta poprostu patrze co kupuje i chleb na wase zamienilam... no ale poprawie suwaczek w poniedzialek po tygodniu :) od jutra jak maz se pojdzie zaazne cos cwiczyc choc troche :) moze na poczatek po 15 min... hmmm

Ostatnia edycja:
missi tyko tam sobie zmień jednostki na kilogramy bo tam w jakiś innych jest - tam jest change to kliknij i pokaże się na co chcesz zmienić i wybierz kg
ja się nie nadaję - za dużo samokontroli a wiem że truskawkom się nie oprę. Zawsze stosowałam dietę 5 dniową tak żeby ruszyć wagę i można 5 kilo zrzucić, co prawda potem wskakuje z 2,5 ale zawsze to 2,5 zysku - tyle że to trochę ciężka dieta - to jest tak o 10-ej jemy pół serka topionego Hohlandu, o 12-ej jajko na twardo, o 14-ej jabłko, o 16-ej 20 deko sra białego chudego - to ciężko przełknąć trzeba dużo wody wypić i o 20-ej lampka czerwonego wina - ogólnie zgaga murowana po winie ale da się wytrzymać 5 dni

reklama
moja kolezanka zaczeła 3 dniową potem za jakis czas znowu a potem to calkiem odstawila pieczywo i ziemniaki islodycze cwiczyla i schudła mocno-rowniez z cellulitu. No ale jadła jajka, miesko lekkie, jogurt-cos z dukana ta jej dieta miała
powodzenia laseczki:D

Do góry