reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grupa wsparcia

ja z kolei wcięcie mam ale co z tego....
zaraz wrzucę zdjęcie bo zrobiłam:shocked2:

...na razie nie wrzuce bo coś przegrac nie moge, nie wiem czemu, wieczorem więc pokaże swoją samarkę:-D

Ostatnia edycja:
reklama
łaaaaa ja to chcę :) tylko już wiem czemu ci waga stoi- na 2 szklanki ( czyli ok 250g mleka w proszku) zjadłaś co najmniej 125g węglowodanów ( tu laktoza-czyli cukier cukier cukier mimo że białka bardzo dużo bo ze 45 g :) )

+ 24 g węgli i 15g białka z mleka 1,5% :)
nie bądź okrutna hehe.........:sorry:

Mnie też;-)
Sarka, niestety mamolka ma rację - coś musi być nie tak, no bo czemu mnie kg lecą, a Tobie nie? Ja zazwyczaj tak łatwo nie chudnę - dla mnie dieta to zawsze była trauma jedzeniowa z marnym efektem. A teraz super - pożeram ile chcę, kiedy chcę i waga leci:-) Przerzuć się na ryby - łososia wędzonego na zimno nie lubisz? Ja często (hehe, codziennie) jem ryby i jajka-duuużo jaj:-) I np. robię sobie na szybko sałatkę z wędzonej makreli, jajek i cebulki (niewiele), albo łososia, jajek i cebulki.
Czasem dorzucę musztardkę do smaku, czasem ogóreczka. Dla mnie pycha.
Albo taką pastę - robiłam ją kiedyś do chlebka, tylko z tuńczykiem w oleju, a teraz bez oleju i chleba rzecz jasna :-D - ser biały 0%, tuńczyk w sosie własnym, cebulka, pieprz.

Ostatnia edycja:
ptasie mleczko to poprostu mleko ze słodzikiem i żelatyną :-) można oczywiście dowolnie modyfikować dodając cynamon, kawe, kakao...

a pizza jest z tego przepisu Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - PIZZA - PRZEPIS IDEALNY
tylko ja w cieście dałam 2 łyzki otrębów owsianych i 1 pszennych i zamiast serka homoniewiadomo jogurt naturalny...
a na wierzch rozsmarowałam łyżeczkę koncentratu z łyżeczką jogurtu i dodałam bazylię i oregano; na to wędlinka i serek wiejski:-p

staram się próbować róznorodnych potraw bo ja jakbym jechała na piersi tylko to na pewno bym zrezygnowala z tej diety... :sorry2:

Dziękuję Mamolka - dostosuję się do tego :)
Czyli jednak dietujemy ;D

Sarka sama nie wiem czy to głębsza anemia - hematokryt mam 30%, Hemoglobina 10, Krwinki czerwone 3180 000 i białe 5800. A od 3 tygodni wcinam codziennie szpinak (bo uwielbiam) buraki i mięso bo mnie do nich ciągnie więc strach pomyśleć jakie bym miała wyniki badań bez tego. No ale juz powoli do przodu niestety z kawy nie zrezygnuje bo inaczej zasypiam na stojąco.

Patrzę na wasze osiągnięcia i zazdroszczę:p Ale pochwalę się że u mnie po 2-ch dniach -1kg :D

Sarka może spróbuj innej diety bo ta najwyraźniej nie jest dla ciebie odpowiednia.

Ostatnia edycja:
Wiolcia, czy bierzesz jakieś witaminy typu Feminatal? Anemia może być nie tylko z niedoboru żelaza ale też kw. foliowego i wit B12 - zwłaszcza jak masz na wyniku - tam gdzie masz wzór odsetkowy krwinek - makrocyty albo megalocyty, albo MCV > 90fl. Krwinek białych masz w niskiej normie, a one akurat nie potrzebuję żelaza. Także pamiętaj o suplementacji i diecie. Co do szpinaku, to on wcale nie ma tak dużych ilości żelaza, jak się powszechnie sądzi, ale wiem, że Ty lubisz więc jedz na zdrowie:-)

Ostatnia edycja:
moje balkoniki i mój "ciążowy" brzuszek:shocked2:

Załączniki

• Milenka 040.jpg
    Milenka 040.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 34
  • Milenka 037.jpg
    Milenka 037.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 30
Sarka - po Twoich postach to się spodziewałam ...no jakiegoś wieloryba:-D A z Ciebie zgrabna, apetyczna kobietka ;-)
Zobaczysz, dostaniesz @ i wszystko się odblokuje, kg zaczną same spadać:tak:

reklama
Sarka - po Twoich postach to się spodziewałam ...no jakiegoś wieloryba:-D A z Ciebie zgrabna, apetyczna kobietka ;-)
Zobaczysz, dostaniesz @ i wszystko się odblokuje, kg zaczną same spadać:tak:

hehe normalnie Cię kocham:-D

kaczucha ja chlebek robiłam z tego przepisu
3 jajka
-otręby pszenne i owsiane
-trochę drożdży w mleku rozpuszczonych (opcjonalnie )
-proszku do pieczenia płaska łyżeczka
-kostka twarogu
-czosnek
-przyprawy wg uznania

Białka ubijamy, resztę składników mieszamy i gotowe.
tylko proponowałabym do mleka i drożdży dodać szczyptę słodziuku bo drożdze racują pod wpływem cukru wiec to tak aby wyrosło;)

a wczoraj robiłam kurczaka w musztardzie wg tego przepisu i poleca-był pyszny:tak:
Dowolną część kurczaka pokroić w drobne kawałeczki.
Kurczaka przełożyć do naczynia i zalać go marynatą.
Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i przełożyć do niej zamarynowanego kurczaka.
Piec w 180- 200st. C przez ok. 30 min lub więcej( w zależności od preferowanej chrupkości mięska)
ja piekłam ponad godz. bo się mi upiec nie chciało w 190st;/

MARYNATA:
musztarda
dowolne przyprawy ( ja dodaje sól czosnkową, zioła prowansalskie i przyprawę do mięsa grillowanego)
ogórek konserwowy pokrojony w drobniutką kosteczkę.

Kurczaka można podawać z cebulowymi bułeczkami Dukana
icon_e_smile.gif

Smacznego!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry