reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grupa wsparcia

sunflower dla podbudowania Cie napiszę Ci swoje wymiary...

przed dietą:
biust - 105
brzuch - 101
biodra - 107
no poprostu k*** kwadrat :wściekła/y::zawstydzona/y::-(

a dzisiaj:
biust - 95
brzuch - 88
biodra - 105

także widzisz nie jesteś sama.... a kiedyś ważyło się max 55 kg... kiedy to było...:confused2:

Kaczucha w ciągu 6 dni w brzuchu Ci spadło 13 cm?? :szok: Jak? To niemożliwe, musiałaś się źle zmierzyć.

Z tego kwadratu to się uśmiałam:-D Ja dla odmiany wyglądałam jak J.Lo. w wersji XXXXXL, brzuch 88, biodra....116:szok: W brzuchu na razie niewielki spadek 87cm, ale w biodrach 110, także idzie ku dobremu:-D

Wiolcia - ja w ogóle nie zaczynałam nawet a6w - ja robię takie swoje ćwiczonka (regularnie jak mi się przypomni, czyli raz na tydzień:-D) znacznie mniej forsujące, bo nie dość że brzuch po cc, to jeszcze coś mi siedzi w kręgosłupie od tamtego czasu - nie mogę leżeć na brzuchu, bo mnie kręgosłup i głowa bolą:dry:...w ogóle jakaś taka połamana po tej ciąży jestem :no:

Mamolka - błonnik sprawdza się świetnie, tylko trzeba na każdą łyżeczkę wypić nadprogramową szklankę wody;-) On może nawet maizenę zastępować, bo świetny z niego zagęstnik, tylko drogo by wyszło :-D (11zł za 100g).
Zanotowałam dziś kolejny spadek -0,5 kg. :-):-):-):-):-):-)
Mamolka -DZIĘKI!!!!!!!!!
Gdybyś nie trąbiła o tej diecie, to bym się chyba nią nie zainteresowała, a okazało się, że to dieta DLA MNIE, uwielbiam takie jedzenie, w ogóle się nie męczę, nawet sam twaróg mogę jeść, bo mi smakuje:-D

Ostatnia edycja:
reklama
ja właśnie po ćwiczeniach - szczerze mówiąc przy 5 musiałam trochę szybciej liczyć do trzech bo już nie mogłam. Trochę mnie kręgosłup boli ale jestem dobrej myśli.
Wiolcia szkoda że nie możesz ale lepiej nie ryzykować i poczekać...

dziewczyny, czy ja karmiąc mogę przejść na dukana? Strasznie już bym chciała, a ja jak się odchudzam to muszę robić to na 100%, a nie np ograniczyć węglowodany i nie jeść kolacji. Ja muszę robić to wg ścisłego planu i wtedy tylko wytrwam.

olcia pewnie możesz ale podobnie jak wróblik - na III fazie ewentualnie przeplatać z II:tak:

A ja dołek, po dniu samych P wzrost o 400gr, porażka, naprawdę trace motywację, widzę że ta dieta na mnie nie działa, chyba będę rezygnować bo bez sensu:-(tylko jak nie to, to co? SB nie, bo to podobna a Ducan nieco restrykcyjniesza od niej, może kppenhaska? (kiedys na niej byłam...)

edit:
po wizycie w toalecie wróciło do normy :sorry2: uff

Ostatnia edycja:
wiem ewa tylko nie zawsze o to netto tak łatwo:/// u mnie był np kilkudniowy zastój, az wczoraj sie napiłam Xenny...

ja juz po 6W :) a Wy? czuję mięśnie ..więc jednak jakieś tam pod zwałami są:shocked2:hehe

co macie dziś na obiad?

sarka - ale się uśmiałam. JA na proteinach więc ciężko jakiś sensowny obiad zrobić. Może ugotuję pierś w wodzie z dodatkiem curry i soli i wrzucę to potem do piekarnika na chwilę pod pierzynką z serka wiejskiego z sprasowanym czosnkiem, posypane papryką - może będzie dobre :)

co do załatwiania się- ja nie rezygnuję z tego powodu z otrębów ( jem z jogurtem i słodzikiem- wg twojego przepisu ) bo inaczej klapa ;/

ja juz po 6W :) a Wy? czuję mięśnie ..więc jednak jakieś tam pod zwałami są:shocked2:hehe

co macie dziś na obiad?

Buu... A ja znowu nie zaczęłam ćwiczeń. Kurde, już mnie denerwuje ta moja robota. Siedzę do nocy i nie mam już na nic siły. A jak mam okazję coś nadrobić, to dzwonią z czymś innym "na szybko" i znowu czas ucieka. Grr... Dobrze, że wczoraj chociaż 2-godzinny spacer zaliczyliśmy po górkach.

U nas na obiad pizza ;) W niedzielę zrobiliśmy zapas na trzy dni :) A jutro i pojutrze chyba ryż z jabłkami i śmietaną, a potem makaron z cebulką i serem, bo trzeba powyjadać lodówkę przed weekendem, więc nie będę nic nowego kupować.

co do załatwiania się- ja nie rezygnuję z tego powodu z otrębów ( jem z jogurtem i słodzikiem- wg twojego przepisu ) bo inaczej klapa ;/
Ja w tym celu zjadam łyżkę otrąb i łyżkę błonnika (+pół litra wody) - efekty lepsze niż na samych otrębach:-)
Sarka - coś Ci ewidentnie szkodzi, tzn. może któryś z tych produktów dopuszczalnych źle na Ciebie działa, albo jesz jakieś leki "niezgodne" z dukanem. Np Xenna - na pewno zawiera węglowodany, a błonnika tam stosunkowo niewiele, jogurty greckie - może za duzo tłuszczu, albo zaw. węglowodany. Niby nic, ale ziarnko do ziarnka...bo to dziwne, że tak się katujesz, a niewiele Ci spada. Pewnie jest jeszcze kwestia hormonów i zatrzymywania wody, ale sprawdź dokładnie skład tego, co jesz - bo fakt że coś ma "light" na etykiecie nic nie znaczy. Serki turek figura mają 5% tłuszczu, jogurty 0% są zagęszczane mączką chleba świętojańskiego, etc., etc., tych pułapek jest multum i na wszystko treba zwracać uwagę.
Dlatego ja postawiłam na ryby, bo nie ma żadnych ograniczeń:-D

reklama
p3010591.jpg
201103151498.jpg

pierwsze przed abs-em ( waga ta sama z 1 marca ale ćwiczyć zaczęłam od 4 marca) drugie po 12 dniach ( dzisiaj rano)

Ostatnia edycja:
Do góry