reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia

reklama
Boże jaka głodna sie zrobiłam. Będe kradła od was przepisy bo robie krucjate!! Pan i Władca tylko mięso by zarł a ja nie mam kasy na dwa obiady. Wiec stwierdziłam, że albo je to co my albo będzie głodował:-p:-p:-p:-p A co!!! A ja uwielbiam takie jedzonko o jakim piszecie. Zupa gulaszowa mmmmmmm. Odstawiłam słodycze...Ceny mnie powalaja ale czuje sie z tym dużo lepiej i nawet mnie nie ciagnie. Poza tym w to miejsce moge zjesc cos wartościowego a szło na nie kupa kasy!!

ja dziś serwuję na obiad szybkie curry z kurczaka z kluseczkami jajecznymi :-)

dobrze, że musi mi się pierś rozmrozić, bo juz bym poszła robić:-p

Bodzia to super:) tutaj tez mozna poslodkowac no nie tak jak normalnie ale jak czlowiek wygłodniały na słodycze to i jogurt nat ze słodzikiem cieszy i smakuje jak niebo w gębie:p

kaczucha a jaki to grecki masz ten jogurt bo mój z Bakomy ma 7% a z Kościana 10% !!! one maja własnie to do siebie ze sa tluste ale jak znalazłas taki chudy to jaki to? napisz! w ogóle to leca ci te kg na łeb na szyje dopiero co chyba zaczelas a juz masz taki ładny wynik:)

u mnie cos moze ruszyło, dzis 600gr mniej:)

p.s własnie jem na śniadanko sałatke - sałata lodowa, pieczona szynka w kawałkach, dwa jajka, jogurt nat. przyprawiony czosnkiem solą i pierprzem:p mniam

Ostatnia edycja:
No właśnie, 3% to jeszcze ujdzie, ale 7 to już przegięcie;-)
A znalazłyście może twaróg mielony albo serek homo 0%? Bo ja tylko 3% - dr oetker. I w sumie używam go cały czas, bo wg mnie jest lepszy do tych wszystkich naleśników, racuszków itp. nie rozwalają się tak i nie trzeba tyle maizeny dawać.
Dziewczyny a co z błonnikiem? Mam na myśli ten 90% bezsmakowy, w zasadzie czysty błonnik (100g ma 11 kcal). Chyba można stosować, wg mnie nawet lepszy niż otręby... Wiecie coś?

mnie mąż kupił dziś serek homo i ma 4%... mówił, ze w tesco z mniejsza zawartością tłuszczu nie było...

powiem szczerze, ze nie wiem jak to jest z tym błonnikiem, bo mnie osobiście odpowiadają otręby ;-)

za to ja zamiast aspartanu mam ksylitol... jakoś ten słodzik naprawde niezdrowy mi się wydaje :baffled:

wczoraj jeszcze sprobowałam zrobić ciasto czekoladowe z kubka z mikrofali i powiem Wam, ze wyszło cudne :-p z tym, ze i tak mąż zjadł, bo ja już dzienną porcję otrębów zjadłam, ale sobie ućklam troszkę :-p;-)

ja dziś twarożek miałam na śniadanie, a na obiad serwuje pstrąga z grilla :-)

Jak wam za mało spada waga, ograniczcie produkty tolerowane!!! Żadnych ciast, mąki kukurydzianej itp. Tylko proste przepisy gdzie jest ryba, kurczak.
Cristalose
mi po makreli i tuńczyku z puszki zawsze na drugi dzień leciało 0,5 kg. Przypominam mój wynik 8 kg w 2 miesiące.:-)

Kibicuję wam dziewczyny, sarka trzymaj się w końcu zastój puści.
Mi od 21 lutego bez specjalnej diety tylko wymyslonej przeze mnie poszło 2,5 kg. No ale cwiczę to też ma wpływ.

reklama
Dlatego ja właśnie nie używam greckiego - bo są za tłuste, a jeśli odtłuszczone to mają w składzie węglowodanowe zagęstniki - takie małe pułapki. Maizeny też sporadycznie używam, tak samo musztardy - bo ma cukier, otręby często czystym błonnikiem zastępuję, jeszcze bym chętnie ten twaróg 3% zamieniła na 0%, chyba zacznę ser mielić;-)
A co do ryb to ja na zmianę makrelę i łososia wędzonego wcinam, codziennie jakaś ryba jest, i jeszcze mi się nie znudziło :-) Liczę, że trochę pamięć mi się poprawi, bo niedługo wracam do pracy i trzeba się będzie wykazać;-)

Do góry