reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Dla mnie to jest jak fizyka kwantowa...
Nie rozumiem. Sos przygotowuje z podsmażonej bez oleju piersi z kurczaka z przyprawą 8ccurry,dodaje czerwoną paprykę,później ananasa,kukurydzę z puszki i passate pomidorową. Podam to z ryżem brązowym i surówką z kapusty pekińskiej. Jak mam obliczyć kalorie sosu z mięsem?Gotuję dla całej rodziny. Zrobię to jednak jutro a dziś mizeria i jajka. Kosmos dla mnie.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie jest problem jak się robi dla calej rodziny. Ale oblicz kalorie wszystkich składników na sos. Potem zwaz gotowy sos i podziel kalorie na wagę sosu i wyjdzie Ci ile masz w 1g sosu . Potem zwaz swoją porcję i pomnóż przez to co Ci wyszło na 1g :)

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Z tym wrażeniem i liczeniem kalorii to rzeczywiście dużo zachodu.
Jest taka strona "Ile to waży", to można sprawdzić orientacyjnie.
Ja kilka lat wstecz ważyłam każdą rzecz osobno, wszystko zapisywałam i liczyłam kalorie. Ale teraz mi się nie chce.
Liczę na to, że zmiana nawyków żywieniowych coś da.
I chyba to działa, bo jestem o 1 kg lżejsza [emoji5]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Mimi, z doświadczenia mogę poradzić prowadzenie takiego dzienniczka z tym, co się zjadło. Zapisywanie typu: dwie kromki z tym i tamtym.
Ja wcześniej nie byłam świadoma, że tyle jem i podjadam między posiłkami. A jak zapisuje się, to nie chcesz sobie zepsuć papierów [emoji16][emoji16]

Ja dziś na obiad zrobiłam leniwe z twarogiem i poza ziemniakami to zamiast mąki pszennej dodałam - tu wszyscy będą zaskoczeni - mąki owsianej [emoji16]dość fajne wyszły, pierwsza partia oczywiście rozgotowała mi się, bo zaczęłam sprzątać blat w kuchni [emoji16] ale druga partia, która będzie do odpieczenia, wyszła już ok [emoji16]

1516394776-1e868b35fd94abbe-aaaaaa.jpeg

1516394788-a68e3de42d1b7887-aaaaaa.jpeg

8une3e3kck8m6mea.png

Mniam. Wyglądają super :)

A ja mam problem z dobiciem kalorii. Dziś ok 1600 a powinno być 1950.
Przekroczony tłuszcz i białko a wegli za mało ;)

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Aż się zaśliniłam na te leniwe :D dzienniczek to fakt, dobra sprawa. Ja prowadzę takie dzienniczki do tej psycholog i faktycznie mniej jem jeżeli wszystko zapisuję :)

Mimi, jak musisz dobić węglowodanami to wrzuć warzywa albo owoc :)

Ja dziś wizyta u dietetyka ostatniej szansy... spadł 1 kg, na wadze dziś 101,5 czyli jeszcze kilogram do wagi sprzed świąt. Założyłam, że na koniec stycznia będzie 99,9, więc trzymajcie baaaardzo mocno kciuki [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Aż się zaśliniłam na te leniwe :D dzienniczek to fakt, dobra sprawa. Ja prowadzę takie dzienniczki do tej psycholog i faktycznie mniej jem jeżeli wszystko zapisuję :)

Ja dziś wizyta u dietetyka ostatniej szansy... spadł 1 kg, na wadze dziś 101,5 czyli jeszcze kilogram do wagi sprzed świąt. Założyłam, że na koniec stycznia będzie 99,9, więc trzymajcie baaaardzo mocno kciuki [emoji16]

Dasz radę [emoji110][emoji110][emoji110]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Trzymam kciuki [emoji110][emoji110] na pewno Ci się uda [emoji8] tyle wysiłku i wytrwałości w to wkładasz, z takim uporem dobrych specjalistów szukasz, że musi się udać [emoji8]

Ja dziś podejmuję próbę odejścia od ziemniaka [emoji16] świadomość, że na obiad tylko te ziemniaki w różnych formach jadłam dobija mnie, ze względu na IG. Ciągle myślę nad tą krzywą cukrową, no zeświruję...
Dziś podejmuję wyzwanie z kaszą [emoji16] cyknę fotę i się pochwalę, jak będzie czym [emoji16]

Mimi, jak problemem może być zjedzenie więcej, no helloł! [emoji16] Kanapeczkę można dorzucić [emoji6] jabłuszko! Kubek kakao [emoji173]

A śniadanko było takie:
1516445976-7ab0bdf999fe28a6-aaaaaa.jpeg

Dla mnie motywująco działa zaśmiecanie tutaj forum tym co jadłam, wstyd wrzucić mi jakąś paść [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Dziękuję Wam za wsparcie :) Colorado, jak Ci mija dzień bez ziemniaka? U mnie fasolka z wczoraj i się objadłam :)byłam u dietetyka nr 3... i wydaje mi się, że to może być to. Kobieta wydaje się wykształcona w kierunku mojej IO, nie każe popadać w skrajności i jest mega ciepłą i miłą osobą. Przede wszystkim trzeba zrobić porządek z cukrem i insuliną a chudnięcie przy okazji. Zrobię badania znów za miesiąc i zobaczymy co tam wyjdzie. A jeszcze plus tej pani jest taki, że jej waga pokazuje ponad 1kg mniej niż moja, więc miałam miłą niespodziankę :D

Do góry