reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Mimi nie wybieram się na ip ,bo i tak trafię do tego co byłam .Szukam innego szpitala nie u nas.
Oj tak to po tacie kucharz ;) Aktualnie tata przewód pokarmowy [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].A to zdjęcie teraz pasuje do mojego męża[emoji23][emoji23][emoji23]
Screenshot_20181018-153749.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181018-153749.jpg
    Screenshot_20181018-153749.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 168
reklama
Agunia u mnie też wszystko było ok, aż nagle trafiłam z takim bólem że chodziłam na IP po krzesłach i myślałam że zemdleje. I już było ostre zapalenie trzustki. Też czekałam kilka miesięcy na wycięcie.

Przytyłam teraz.. Ważę 81kg... [emoji22]

Mimi, ja mam ten i kocham go miłością dozgonną Link do: Fitness - Rower eliptyczny E SHAPE +

Szafirek, piękna waga, marzę o takiej, ale rozumiem, że frustruje Cię wzrost kg. Jestem pewna, że niedługo zrzucisz balast.

Co u Was dziś na obiad? U mnie pierś w przyprawach orientalnych z patelni, trendy lunch z basmatti i surówka domowa [emoji4]
U mnie obiad dopiero bedzie, ale dzis serwuje kotlety z kaszy, burakow i fety do tego kapusta pekinska z orzechami wloskimi (jakis zdrowy tluszcz musi byc ;p)

Jakoś tak wszystkie te potrawy o których tu mówicie brzmią dla mnie wykwintne [emoji39] u nas dziś był kurczak z przyprawa gyros, ryż na sypko i sałata z jogurtem. Muszę jechać na zakupy po produkty o niskim indeksie. Do jutra jeszcze jem to co mam w lodówce ale bez słodyczy oczywiście czy smażonych rzeczy.

Już miałam po szpitalu 73 kg więc jestem bardzo zła na siebie! Chociaż 2 dni po wyjściu 76 więc tamte to były bez jedzenia 3 dni bez picia więc trochę odwodniona byłam.. Marzy mi się 67. Ale już 69 mnie ucieszy bardzo. Żeby nie mieć nadwagi sprzy moim wzroście musiałabym mieć max 64.

Mimi, ja mam ten i kocham go miłością dozgonną Link do: Fitness - Rower eliptyczny E SHAPE +

Szafirek, piękna waga, marzę o takiej, ale rozumiem, że frustruje Cię wzrost kg. Jestem pewna, że niedługo zrzucisz balast.

Co u Was dziś na obiad? U mnie pierś w przyprawach orientalnych z patelni, trendy lunch z basmatti i surówka domowa [emoji4]
U mnie dziś była polędwica z dorsza w sosie śmietanowo szpinakowym, z kapustą kiszoną z jabłkiem, olejem rzepakowym i pieprzem [emoji16] ależ miałam na to smaka!

Masz jakis fajny przepis na surówkę? Jestem fanką, zjem każdą [emoji7]
Jakoś tak wszystkie te potrawy o których tu mówicie brzmią dla mnie wykwintne [emoji39] u nas dziś był kurczak z przyprawa gyros, ryż na sypko i sałata z jogurtem. Muszę jechać na zakupy po produkty o niskim indeksie. Do jutra jeszcze jem to co mam w lodówce ale bez słodyczy oczywiście czy smażonych rzeczy.

Już miałam po szpitalu 73 kg więc jestem bardzo zła na siebie! Chociaż 2 dni po wyjściu 76 więc tamte to były bez jedzenia 3 dni bez picia więc trochę odwodniona byłam.. Marzy mi się 67. Ale już 69 mnie ucieszy bardzo. Żeby nie mieć nadwagi sprzy moim wzroście musiałabym mieć max 64.
Co do źródeł ig to ja kieruję się tym, co pamiętam z książki Makarowskiej, czasem tam zajrzę, czasem się tutaj doedukuję [emoji16]

Co do tracenia kg to najlepiej skupić się na zdrowym chudnięciu w dobrym tempie, i żeby to było trwałe, nie zrywowe. Kiedyś się osiągnie upragniony cel :)

Przypomnij mi, Ty masz zdiagnozowane IO albo cukrzycę??
U mnie obiad dopiero bedzie, ale dzis serwuje kotlety z kaszy, burakow i fety do tego kapusta pekinska z orzechami wloskimi (jakis zdrowy tluszcz musi byc ;p)
Przepiiiis proszę [emoji16]

Trzymajcie kciuki za mnie jutro, będę odbierać wyniki glukozy, insuliny (może będzie, może nie), tsh i ft4 [emoji85]

Colorado, zaciśnięte! A surówka z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego, marchewki, jabłka, małej cebuli i przypraw [emoji16]

Oczekująca, ja też się uśmiecham o przepis [emoji16]

reklama
Przepis wymyslony :)
Ogolnie kasza, buraki, feta i maka.
U mnie bylo tak :
100g kaszy jeczmiennej
100g kaszy gryczanej
1 op fety (270g)
500 kg burakow
Sezam 50g

Kasze ugotowac, dodac potarte buraki i wymieszac. Dodac fete, make pszenna pełnoziarnista (taka ilosc , zeby dalo sie uformować kotlety, tzn mi sie teoche rozwalaly ale obtoczylam triche w mace i na patelnie. ;) i tyle. Doprawic pieprzem i sola

Do góry