reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Jeśli to miłość do naszego cudnego wnętrza, to oki! [emoji106]Ja camemberta podgrzewam w piekarniku [emoji846] daje na małą foremkę (na wszelki wypadek, jakby mi pękł [emoji41]) i na kawałek folii aluminiowej posmarowanej oliwą z oliwek. Zapieka mi się lepiej niż na patelni, ale to pewnie kwestia indywidualnych zdolności [emoji16]Ja dietę przepisaną miałam na 1800 ważąc 105 kg i nie chudłam [emoji85] ale to było przed metforminą i zdiagnozowaniem io :)

Nadmiar papryki można sobie zamrozić, jak papryka będzie po 13 zł za kilo można wyciągnąć i się rozkoszować [emoji41]
Tylko , ze to ta zolta/biala to ona mi tylko do faszerowania pasuje , a po odmrozeniu to nie wiem jak sie zachowa. A i tak mam mega ochote, ze bede jadla chocby 3 dni (pewnie na 2 nam starczy zawsze.moge jesc to samo na obiad i kolacje... tak mam jak cos uwielbiam [emoji7] )
Mi diabetolog kazala jesc 1800 dietetyk uznala ze nie bede chudnac i musze 2100. . Na razie testuje ta wersje zreszta z większośc obliczeń tak wychodzi. Jak jadlam kiedys 1600 nie chudlam;/ jeden dietetyk online.kazal mi jesc kiedys 2400 i schudłam ale chyba z 4 kg i koniec , ale nie wiedzialam o IO. Mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej ;)

reklama
Tylko , ze to ta zolta/biala to ona mi tylko do faszerowania pasuje , a po odmrozeniu to nie wiem jak sie zachowa. A i tak mam mega ochote, ze bede jadla chocby 3 dni (pewnie na 2 nam starczy zawsze.moge jesc to samo na obiad i kolacje... tak mam jak cos uwielbiam [emoji7] )
Mi diabetolog kazala jesc 1800 dietetyk uznala ze nie bede chudnac i musze 2100. . Na razie testuje ta wersje zreszta z większośc obliczeń tak wychodzi. Jak jadlam kiedys 1600 nie chudlam;/ jeden dietetyk online.kazal mi jesc kiedys 2400 i schudłam ale chyba z 4 kg i koniec , ale nie wiedzialam o IO. Mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej ;)
Lepiej chudnąć powoli, ale długo i równomiernie, a nie szybko i krótko, a potem jeszcze może jojo [emoji106]

Piekę chlebuś orkiszowy, zobaczymy co wyjdzie [emoji16]

Z tego przepisu co Oczekująca? Też muszę coś upiec skoro już mam jeść węglowodany [emoji16]

Jak się trzymam to jem ok 1600-1800, najadam się, nie potrzebuję więcej i boję się więcej jeść [emoji16] ale bardziej niż na kalorie zwracam uwagę na to co jem. A jak mam dni grzeszenia to pewnie zdarza się zjeść 3000-4000, no ale tych już coraz mniej. Oczekująca, chętnie zobaczę Twoje wskazówki, wyślę maila na priv. Ja mam rozpisane ile czego mogę zjeść dziennie, to też Ci mogę wysłać, żebyś sobie porównała [emoji4]

Mimi, polędwiczki z indyka to te małe części piersi [emoji4] robiłam z tego przepisu:
Link do: Indyk gotowany w delikatnym sosie z zielonym groszkiem

Chwilę się robi, a bardzo dobre. Oczywiście nie dodałam mąki pszennej [emoji4]

Z tego przepisu co Oczekująca? Też muszę coś upiec skoro już mam jeść węglowodany [emoji16]

Jak się trzymam to jem ok 1600-1800, najadam się, nie potrzebuję więcej i boję się więcej jeść [emoji16] ale bardziej niż na kalorie zwracam uwagę na to co jem. A jak mam dni grzeszenia to pewnie zdarza się zjeść 3000-4000, no ale tych już coraz mniej. Oczekująca, chętnie zobaczę Twoje wskazówki, wyślę maila na priv. Ja mam rozpisane ile czego mogę zjeść dziennie, to też Ci mogę wysłać, żebyś sobie porównała [emoji4]

Mimi, polędwiczki z indyka to te małe części piersi [emoji4] robiłam z tego przepisu:
Link do: Indyk gotowany w delikatnym sosie z zielonym groszkiem

Chwilę się robi, a bardzo dobre. Oczywiście nie dodałam mąki pszennej [emoji4]
Ten chlebek to tak naprawde nie z mojego przepisu , bo dostalam go od Colorado1989 , z tym , ze ja pierwsza zdecydowalam sie na testy :D

Colorado1989 daj znac czy Wam smakuje, bo Ty robisz z tej maki orkiszowej no nie ?

Ka, a ile wazysz? Nie jesz za malo ?

Ka, tak z tego przepisu [emoji846] skoro Oczekującej tak super wyszedł, to pozazdrościłam [emoji16][emoji16]

Już się studzi, zobaczymy jaki będzie po przekrojeniu, wrzucę fotkę pewnie [emoji16] póki co wygląda bajecznie [emoji7]

Oczekująca, tak z orkiszowej zrobiłam :)

Ten chlebek to tak naprawde nie z mojego przepisu , bo dostalam go od Colorado1989 , z tym , ze ja pierwsza zdecydowalam sie na testy :D

Colorado1989 daj znac czy Wam smakuje, bo Ty robisz z tej maki orkiszowej no nie ?

Ka, a ile wazysz? Nie jesz za malo ?
Nie wiem ile ważę, bo się boję wagi [emoji16] podejrzewam, że ok. 95 :)

reklama
Na mniejszej ilości kalorii schidniemy, pewnie nawet szybciej, Ale nasz metabolizm zacznie szwankowac co poskutkuje po pewnym czasie zatrzymaniem spadku wagi mimo utrzymania diety...

Do góry