reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Jeśli to miłość do naszego cudnego wnętrza, to oki! [emoji106]Ja camemberta podgrzewam w piekarniku [emoji846] daje na małą foremkę (na wszelki wypadek, jakby mi pękł [emoji41]) i na kawałek folii aluminiowej posmarowanej oliwą z oliwek. Zapieka mi się lepiej niż na patelni, ale to pewnie kwestia indywidualnych zdolności [emoji16]Ja dietę przepisaną miałam na 1800 ważąc 105 kg i nie chudłam [emoji85] ale to było przed metforminą i zdiagnozowaniem io :)

Nadmiar papryki można sobie zamrozić, jak papryka będzie po 13 zł za kilo można wyciągnąć i się rozkoszować [emoji41]
Tylko , ze to ta zolta/biala to ona mi tylko do faszerowania pasuje , a po odmrozeniu to nie wiem jak sie zachowa. A i tak mam mega ochote, ze bede jadla chocby 3 dni (pewnie na 2 nam starczy zawsze.moge jesc to samo na obiad i kolacje... tak mam jak cos uwielbiam [emoji7] )
Mi diabetolog kazala jesc 1800 dietetyk uznala ze nie bede chudnac i musze 2100. . Na razie testuje ta wersje zreszta z większośc obliczeń tak wychodzi. Jak jadlam kiedys 1600 nie chudlam;/ jeden dietetyk online.kazal mi jesc kiedys 2400 i schudłam ale chyba z 4 kg i koniec , ale nie wiedzialam o IO. Mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej ;)

reklama
Tylko , ze to ta zolta/biala to ona mi tylko do faszerowania pasuje , a po odmrozeniu to nie wiem jak sie zachowa. A i tak mam mega ochote, ze bede jadla chocby 3 dni (pewnie na 2 nam starczy zawsze.moge jesc to samo na obiad i kolacje... tak mam jak cos uwielbiam [emoji7] )
Mi diabetolog kazala jesc 1800 dietetyk uznala ze nie bede chudnac i musze 2100. . Na razie testuje ta wersje zreszta z większośc obliczeń tak wychodzi. Jak jadlam kiedys 1600 nie chudlam;/ jeden dietetyk online.kazal mi jesc kiedys 2400 i schudłam ale chyba z 4 kg i koniec , ale nie wiedzialam o IO. Mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej ;)
Lepiej chudnąć powoli, ale długo i równomiernie, a nie szybko i krótko, a potem jeszcze może jojo [emoji106]

Piekę chlebuś orkiszowy, zobaczymy co wyjdzie [emoji16]

Z tego przepisu co Oczekująca? Też muszę coś upiec skoro już mam jeść węglowodany [emoji16]

Jak się trzymam to jem ok 1600-1800, najadam się, nie potrzebuję więcej i boję się więcej jeść [emoji16] ale bardziej niż na kalorie zwracam uwagę na to co jem. A jak mam dni grzeszenia to pewnie zdarza się zjeść 3000-4000, no ale tych już coraz mniej. Oczekująca, chętnie zobaczę Twoje wskazówki, wyślę maila na priv. Ja mam rozpisane ile czego mogę zjeść dziennie, to też Ci mogę wysłać, żebyś sobie porównała [emoji4]

Mimi, polędwiczki z indyka to te małe części piersi [emoji4] robiłam z tego przepisu:
Link do: Indyk gotowany w delikatnym sosie z zielonym groszkiem

Chwilę się robi, a bardzo dobre. Oczywiście nie dodałam mąki pszennej [emoji4]

Z tego przepisu co Oczekująca? Też muszę coś upiec skoro już mam jeść węglowodany [emoji16]

Jak się trzymam to jem ok 1600-1800, najadam się, nie potrzebuję więcej i boję się więcej jeść [emoji16] ale bardziej niż na kalorie zwracam uwagę na to co jem. A jak mam dni grzeszenia to pewnie zdarza się zjeść 3000-4000, no ale tych już coraz mniej. Oczekująca, chętnie zobaczę Twoje wskazówki, wyślę maila na priv. Ja mam rozpisane ile czego mogę zjeść dziennie, to też Ci mogę wysłać, żebyś sobie porównała [emoji4]

Mimi, polędwiczki z indyka to te małe części piersi [emoji4] robiłam z tego przepisu:
Link do: Indyk gotowany w delikatnym sosie z zielonym groszkiem

Chwilę się robi, a bardzo dobre. Oczywiście nie dodałam mąki pszennej [emoji4]
Ten chlebek to tak naprawde nie z mojego przepisu , bo dostalam go od Colorado1989 , z tym , ze ja pierwsza zdecydowalam sie na testy :D

Colorado1989 daj znac czy Wam smakuje, bo Ty robisz z tej maki orkiszowej no nie ?

Ka, a ile wazysz? Nie jesz za malo ?

Ka, tak z tego przepisu [emoji846] skoro Oczekującej tak super wyszedł, to pozazdrościłam [emoji16][emoji16]

Już się studzi, zobaczymy jaki będzie po przekrojeniu, wrzucę fotkę pewnie [emoji16] póki co wygląda bajecznie [emoji7]

Oczekująca, tak z orkiszowej zrobiłam :)

Ten chlebek to tak naprawde nie z mojego przepisu , bo dostalam go od Colorado1989 , z tym , ze ja pierwsza zdecydowalam sie na testy :D

Colorado1989 daj znac czy Wam smakuje, bo Ty robisz z tej maki orkiszowej no nie ?

Ka, a ile wazysz? Nie jesz za malo ?
Nie wiem ile ważę, bo się boję wagi [emoji16] podejrzewam, że ok. 95 :)

reklama
Na mniejszej ilości kalorii schidniemy, pewnie nawet szybciej, Ale nasz metabolizm zacznie szwankowac co poskutkuje po pewnym czasie zatrzymaniem spadku wagi mimo utrzymania diety...

Do góry