reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Edysiek witaj:) Dużo chcesz zrzucić?
Ka.jest pyyycha:) Tylko szybko się rozpuszcza,mój syn się upaprał jak maluch;) Polecam:)Zdrowa alternatywa dla czekolady ze sklepu a można dodać wszelkie bakalie jakie lubimy:) Na dniach chce robić domowe masło orzechowe.
Dziewczyny mój starszy synek chyba ma ospę... :( Jutro rano mąż jedzie z nim do pediatry...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zuza87 10 to minimum.
Zdrówka dla synka. Jutro na pewno będziecie wiedzieć czy to ospa.
Moja młodsza córka (3,5) teraz ma Bostonkę. Uroki przedszkola.

Napisane na SM-J320F w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza, to blondi się nie przejmuj, jeszcze się "wyrobi" po drodze, jak sprzeda trochę maści na hemoroidy, grzybicę pochwy, zaburzenia erekcji :D

Ka, no właśnie to jest problem z przepisanymi dietami.... Ja miałam bezglutenową i to nie tak dawno temu, a szlag mnie trafiał, bo nie mogłam nigdzie dostać tych zamienników, a jak je dostałam, to one tak smakowały jak tektura :/

Może najlepszym, chociaż też nie najłatwiejszym rozwiązaniem jest staranie się jeść zgodnie z tymi wytycznymi przy IO i kierować się właśnie swoim samopoczuciem. Dziś zgrzeszyłam, zjadłam biały makaron ze szpinakiem, no i nie czułam się jednak za dobrze :( tak to praktycznie w 100% zamieniliśmy wszystko na pełnoziarniste.
Na ten moment określiłabym, że w 75% trzymam się wytycznych z książki :D
Niestety nie mam jeszcze wyników, będę mieć za tydzień, na androstendion długo trzeba czekać, wizytę u endo mam 8.12.

Zuza, dzięki za troskę i słowa wsparcia :*

jak tak zachwalasz czekoladę, to też będę musiała spróbować :) niedługo mam imieniny, zrobię ciasto, ale z mąki owsianej z gruszkami, takie przynajmniej będę mogła zjeść choć kawałeczek :D nie pamiętam, kiedy ostatnio coś piekłam...
Lepiej, żeby syn ospę przeszedł teraz, niż jak będzie dorosły :) jeśli to ospa to przynajmniej będziecie to mieć za sobą :)

Mimi, no składki zdrowotne to abonament szpitalny :) tylko i wyłącznie chyba... Nooo i laparoskopie mi zrobią na nfz, szał ciał :)
Jak się już rana zagoiła w miarę to fajnie, najgorzej jak jest problem z gojeniem... A z czuciem to tak jest, że znika po cesarce?

Witaj Edysiek :) grupa jest dla wszystkich, którzy są zdania, że są wagi zbyt ciężkiej :D czy to 5 kg czy 50 kg... Nie ma różnicy :)
Jesteś na jakiejś diecie, diecie zdrowotnej?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Edysiek witaj :)Powodzenia w odchudzaniu :)
Mimi brak czucia to normalny objaw ja jestem 5miesiecy po cc i do tej pory nie mam czucia. Z tego co mi lekarz mówił może tak być do pół roku a nawet dłużej.Niestety nerwy nie zawsze się zrastają i taki jest efekt.
Colorado fajnie że znów z nami jesteś :) Jeszcze trochę i byśmy poszukiwania zorganizowały jakbyś się nie odezwała ;)
Trzymam kciuki za laparoskopie będzie dobrze to tylko trzy malutkie nacięcia :) A ja w styczniu się dowiem czy podzielę Twoje losy i czy trafię pod nóż....
To prawda święta zapowiadają się ekstremalnie :p Najchętniej to bym wyjechała gdzieś i zostawiła to wszystko i ich wszystkich....
Michaś rośnie szybciutko czasami mam wrażenie że aż za bardzo... Zjada już dość dużo nowości i odpukać jest dobrze ;)Nic nie chce robić tylko siedzieć ...albo pełzac a jak coś nie idzie po jego myśli to wrzask ...charakterek po mamusi :D
A ja na antybiotyku....juz głos traciłam...dołek się pogłębia waga stoi już długo...mi brakuje sił na wszystko.. Zmęczenie daje o sobie coraz bardziej znać... Mąż od 6.3 do 19 poza domem wszystko na mojej głowie... Najchętniej bym wszystko rzuciła i wyjechała na kilka dni sama... Ale się nie da... więc pocieszam się zakupami ale nawet one nie działają co już jest złym znakiem...ale przynajmniej na allegro zamówiłam kozaki na wymiar w łydce .
Zuza im wcześniej ospa tym lepiej u mnie dopiero w zeszłym roku Kacper złapał jeszcze na święta... bałam się dodatkowo bo w ciąży już byłam.. Przepis na czekoladę fajny muszę spróbować :)

Właśnie czytałam w Internecie ze z tym brakiem czucia to normalne. Bo już się denerwowalam ze coś jest nie tak... Agunia to mąż wrócił już zza granicy?

Zuza to by Wam się trafiło z tą ospa. Ale im wcześniej tym lepiej. A może to właśnie ta bostonka. To nic groźnego. Mój starszy miał jak miał ze 2latka

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Obecnie nie stosuję żadnej diety. Jeszcze sama nie wiem jak mam się zabrać za to odchudzanie.
5 lat temu sama sobie komponowałam dietę, opierając się na liczeniu kalorii. Udało mi się schudnąć 12 kg i utrzymać wagę. Nawet w ciąży dużo nie przytyłam.
Gdzieś od dwóch lat waga mi rośnie i rośnie i musze coś z tym zrobić.

Zuza u mojej najpierw pojawiła się wysypka wokół ust, potem na stopach i dłoniach. Na szczęście już zaczyna znikać.
Przy ospie z reguły pojawia się najpierw na brzuchu i plecach potem może być wszędzie.

Mój miał piersze na uchu,przy drugim,a teraz ma dłonie,przedramiona,łokcie,pośladki,stopy ..Pojechał z tatą do lekarza.Zobaczymy

No więc Kuba ma bostonkę.Mimi i Edysiek,co lekarze zapisywali Waszym dzieciom? Kuba ma brać Groprinosin,Allertec i Calcium żeby nie swędziało. Smarowałyście czymś te chrosty?Piszą w necie że chorują na to dziecie do 10.rż a Kuba ma 9,5. Na ostatnią chwilę go dopadło...

reklama
Moja miała przepisany Pyrosal i maść cynkową do smarowania. Dodatkowo w razie czego coś przeciwbólowo czy przeciwgorączkowo.

Na to podobno nawet dorośli chorują. Ale dzisiaj juz 7 dzień to mam nadzieję, że pozostałych domowników ominie.
Mam jeszcze w domu 14 latkę.

Do góry