reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Zuza nie będziesz :) Ja ostatnio skróciłam troszkę i są mniej obciążone i na szczotce nie ma ich już tyle. A do tego pije codziennie pokrzywe.
Ja już nie mogę się doczekać karpika ,pierogów uszek mniam.Co do bigosu to w ciąży przy cukrzycy był bardzo polecany , wiec nie trzeba się go bać :) Jakoś spokojna jestem o te święta Michaś nie pozwoli mamie za dużo zjeść ;)Też robię u siebie Wigilię a w pierwszy dzień świąt robimy w domu chrzciny :)

reklama
Dziewczyny, byłam u psychodietetyka wczoraj. Fajnie pogadać z kimś neutralnym. Nastawiam się na dłuższą współpracę :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To była tylko rozmowa?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Tak, wywiad medyczny i o moich nawykach a w to się wplotło jeszcze kilka tematów ;)

Hej dziewczyny, przepraszam za zniknięcie bez słowa, ale po prostu na kilka dni mnie praca przywaliła, potem staranka [emoji173], a w międzyczasie jeszcze dół, jak mnie ginekolog zapisał na laparoskopię na 19 stycznia :( miałam robiony jeszcze posiew z szyjki na jakieś dziwne paskudztwa, które też mogą być przyczyną problemów z zajściem w ciążę :/ dobijają mnie finanse tego leczenia, w tym mcu poszło już równe 500 zł na gina i leki, 170 zł teraz na badania laboratoryjne do endokrynologa :/ zastanawiam się, ile jeszcze kasy wyrzucimy, może po prostu jestem tak zepsuta zdrowotnie, że nic to wszystko nie da :(

Waga minimalnie spadła chyba, odkąd tu mnie nie było, teraz jest 95 kg. A z dietą też miewam kryzysy :(

Ka, przytulam Cię mocno! Oby ten terapeuta dał Ci potrzebnej siły. Nie wiem jak Twój mążulo, ale mój to też jest takie antywsparcie, bo po prostu lubi większe babki, więc jemu się nie spieszy, żebym schudła. Jedyna nieco lepsza kumpela też jest antywsparciem, bo uważa, że po prostu trzeba "mniej wpierd***" :/

A jak jadłospis od dietetyka? Trzymasz się go w miarę, czy odstępstwa się częściej zdarzają? Bo ponoć jest zawsze taki moment kryzysowy w chudnięciu, że waga ani drgnie...

Agunia, to intensywne będziesz mieć święta :) jak dzieciątko?

Mimi, jak się masz? Jak blizna?

Zuza, babki u mnie w aptece najczęściej są tak zmęczone, że nic nie komentują, nawet spojrzeniem :D może ta była wypoczęta? Ale tak jak dziewczyny piszą, trzeba robić swoje, apteka jest dla wszystkich.

A, dziewczyny, co do włosów to teraz jest taki okres, że organizm jest osłabiony i włosy lecą po prostu. Pamiętajcie o noszeniu czapek! Fryzjerka mi kiedyś powiedziała, że można sobie wymrozić skórę głowy i wtedy też lecą :)

Buźka dla wszystkich :*

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado no wreszcie się odezwałaś!!!:* Martwiłyśmy się o Ciebie wszystkie!
Nawet nie myśl tak osobie! Musi Ci być bardzo ciężko...Przykro mi strasznie! Trzymaj się Kochana:*
A ta z apteki to blond lalunia;) Irytująca jak mało kto...
Dziewczyny właśnie zrobiłam zdrowszy odpowiednik czekolady :
100g oleju kokosowego tłoczonego na zimno
2,5 łyżki miodu
55g kakao Decomoreno
1 łyżka masła orzechowego
Posiekane migdały
Olej z miodem podgrzać w kąpieli wodnej,tylko nie przegotować. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy, wylewamy do foremki i schładzamy przez ok 2h i wtedy można spróbować. Ja właśnie czekam;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam. Znalazłam Was przez przypadek. W dodatku patrzę, że to dział ciążowy a ja raczej nie planuję. Ale pomyślałam, że może dołączę mimo to.
Chciałabym zgubić co nieco i myślę, że w grupie będzie łatwiej.
Kiedyś aktywnie udzielałam się w dziale Diety na forum i udało mi się sporo zgubić. Ale niestety tamten wątek juz dawno wymarł.
To jak przygarniecie mnie?

Napisane na SM-J320F w aplikacji Forum BabyBoom

@Colorado1989 no niestety idzie strasznie dużo pieniędzy ;/ eh... czemu to wszystko musi tyle kosztować i ja cały czas się zastanawiam po co te składki skoro wszystko załatwia się prywatnie.....
U mnie w miarę. Rana się zagoila ale jest nadal czerwona. Nadal pielęgnuje octaniseptem. No i nie mam nadal czucia w dole brzucha.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Colorado, witaj :) cieszę się, że wszystko w miarę możliwości ok. Rozumiem Twoją frustrację spowodowaną kasą, ma się wrażenie, że zarabia tylko na lekarzy. Ale może to się kiedyś odwróci. A kiedy wizyta u endo? Jak Twoje wyniki?

Mój mąż chyba nie ma jednego typu, ale nigdy nie dał mi do zrozumienia, że powinnam coś zmienić, więc też raczej nie motywuje. Jadłospis robiłam mniej więcej półtora miesiąca i rzuciłam w diabły bo mi nie podszedł, za mało mięsa (dietetyk wege...). Teraz sama się planuję tym bardziej, że dla psychologa uzupełniam dzienniczek żywienia z opisem jak się czułam itp i w niedzielę jej wysyłam, więc się pilnuję bo głupio byłoby kłamać ;) w poniedziałek idę do nowego dietetyka, która specjalizuje się m.in. w IO i ciałach otyłych. Zobaczymy co z tego będzie :)

Zuza, przepis na czekoladę brzmi obłędnie [emoji7] robiłaś już?

Edysiek, witaj :)

Do góry