reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Mimi, cieszę się, że widzisz efekty :)

Mi się talia wyostrzyła po metforminie, bo sama ta miękka część brzucha to nie zmalała, ale to ponoć ten bardziej szkodliwy tłuszcz oblepiający organy wewnętrzne jako pierwszy idzie na odstrzał [emoji1]

A ja dziś doznałam szokująco wstrząsającego odkrycia, po wczorajszym basenie woda mi zeszła z organizmu [emoji33] bo kozaki bez problemu dopięłam (a zawsze musiałam cholewkę obniżać, zapiąć zamek i dopiero podciągałam ją :/ ) i mi żyły na stopach widać. A na dodatek na wadze miałam 1,5 kg mniej [emoji33]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Extra ! Kuruj się i leć na basen [emoji3] zazdroszczę takiego wyniku na minus [emoji5]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ka A jak tam badanie krzywych?
Odstawialas metformine na kilka dni przed?

Ka A jak tam badanie krzywych?
Odstawialas metformine na kilka dni przed?

Mi nigdy nie kazali odstawiać metforminy przed krzywymi, ciekawe jak u Ka faktycznie :) jedyny przypadek, gdzie mi endo kazał odstawić, to jak miałam szykować się do laparoskopii.
Extra ! Kuruj się i leć na basen [emoji3] zazdroszczę takiego wyniku na minus [emoji5]

Ojjj tak [emoji7] jak tylko dostanę zielone światło to zamieszkam na basenie [emoji16]

Mąż mi ostatnio powiedział coś, co miało chyba być komplementem: chuda to ty nigdy nie będziesz, ale zgrabna jesteś zawsze [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] myślałam ze pęknę ze śmiechu, on czasem takie mało dyplomatyczne rzeczy walnie, że już nie umiem inaczej reagować, jak śmiechem [emoji16]

Mi nigdy nie kazali odstawiać metforminy przed krzywymi, ciekawe jak u Ka faktycznie :) jedyny przypadek, gdzie mi endo kazał odstawić, to jak miałam szykować się do laparoskopii.Ojjj tak [emoji7] jak tylko dostanę zielone światło to zamieszkam na basenie [emoji16]

Mąż mi ostatnio powiedział coś, co miało chyba być komplementem: chuda to ty nigdy nie będziesz, ale zgrabna jesteś zawsze [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] myślałam ze pęknę ze śmiechu, on czasem takie mało dyplomatyczne rzeczy walnie, że już nie umiem inaczej reagować, jak śmiechem [emoji16]

Hihi a to mezulek skonstruował komplement [emoji1]

Ja wyczytałam że trzeba odstawić metformine na 5-7dni przed badaniem

No mój mążulo tak potrafi [emoji16] kiedyś strasznie się obrażałam w takich sytuacjach [emoji14]

No ja kiedyś też czytałam, ale to trochę bez sensu :) metforminę stosuje się długofalowo, nie doraźnie, ona nie zalecza, ona reguluje. Więc jak się ją odstawi, to wyniki będą raczej gorsze. A chodzi o to, żeby zbadać, czy organizm na metforminie i na diecie dla io działa już normalnie lub chociaż do tej normalności się zbliża :)

Colorado, toż to niedowaga Ci się powiększa, brawo [emoji122][emoji122][emoji122][emoji16] i uważam, że bardzo ładny komplement od męża [emoji16]

Mimi, w końcu wszystko mi się przesunęło, bo nie mogę w sobotę zrobić badać. Jadę dopiero za tydzień, a dietetyk za dwa. Endokrynolog kazał odstawić metforminę na tydzień przed ale we wskazaniach do badania widziałam, że wystarczy 3 dni...

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ka, dziś mi 1 kg już wróciło, jestem jak gąbka, ta tarczyca mnie dobija [emoji23]
No w komplemencie można faktycznie po jakimś czasie doszukać się komplementu [emoji23][emoji23]

To co moi tacy dziwni lekarze nie mówią mi, żeby odstawiać siofor [emoji33] aż zapytam przy następnej wizycie [emoji33]

Co tam dziewczynki na obiad u was? [emoji4] Ja w końcu namoczyłam fasolę, więc kończę robić już fasolkę po bretońsku [emoji4] w wersji mojej, czyli dziwnej [emoji16]

Ka, dziś mi 1 kg już wróciło, jestem jak gąbka, ta tarczyca mnie dobija [emoji23]
No w komplemencie można faktycznie po jakimś czasie doszukać się komplementu [emoji23][emoji23]

To co moi tacy dziwni lekarze nie mówią mi, żeby odstawiać siofor [emoji33] aż zapytam przy następnej wizycie [emoji33]

Co tam dziewczynki na obiad u was? [emoji4] Ja w końcu namoczyłam fasolę, więc kończę robić już fasolkę po bretońsku [emoji4] w wersji mojej, czyli dziwnej [emoji16]

Ty też bierzesz siofor?

U mnie młode ziemniaki, kotlet z indyka i oliwki [emoji3]

reklama
Ty też bierzesz siofor?

U mnie młode ziemniaki, kotlet z indyka i oliwki [emoji3]

Tak, wcześniej glucophage brałam 2x1000, ale nowy endokrynolog zalecił mi siofor 3x1000 a teraz będzie 3x850 :)

Mimi [emoji7] dawaj adres, wpadam na ziemniaczki! [emoji16][emoji16] Ja w zeszłą niedzielę miałam młode z Cypru [emoji16], ale jakieś takie marne były... Polskie są lepsze, bo są nawet słodkawe [emoji1]

Do góry