reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Inis, cynamon reguluje poziom cukru i pozwala uniknąć napadów głodu. Ja posypuję nim nawet surowe jabłko, banana, gruszkę. Dodaję do owsianki na śniadanie [emoji4]

Ka, Mimi, na wyjściu i przy rodzinie/znajomych to chyba najtrudniej trzymać się z dietą. Mnie to szlag trafia, jak muszę się tłumaczyč, czemu nie zjem ciasta albo pierogów. Spotyka się to niestety często z niezrozumieniem i spojrzeniem z cyklu "kolejna co ma jakieś chore fanaberie" :/

Mimi, fakt, te kupne są paskudne. Ale takiej na cienkim cieście, z mozarellą a nie żółtym serem, to też bym się nie oparła

Dziś na śniadanie zrobiłam tę owsiankę:
Link do: Owsianka kokosowa z żurawiną

Pycha! Do żurawiny dodałam łyżeczkę miodu, bo kwas taki, że cytryna się chowa [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mimi - masakra jest z pogodą, aż się wychodzić nie chce. Przed chwilą grad padał! [emoji33]

Colorado - dzięki za info o cynamonie. Nie lubię jego smaku ale w tabletkach go nie czuć [emoji16]

Ja na śniadanie lubię musli z jogurtem naturalnym. Nie czuje się po tym ciężko, a np po naleśnikach z dżemem jest masakra [emoji241]

A co taki zwykły cynamon?

hchy43r8h8l5x99d.png

Pewnie chodzi o cejloński cynamon ja kupuje go na allegro za pół kg płacę 27-28zł a w sklepie za 15dag było 15zl.
Colorado ja brałam sterydy przy astmie miałam ataki duszności które tylko tak można było łagodzić .Kazda grypa w dwa dni schodziła na oskrzela i do tego utrata głosu (7-10razy w roku!) i ciągle sterydy a że zaczynałam chorować jesienią a kończyłam wiosną ,więc na okrągło je brałam.Na sterydach w ciągu tygodnia tyłam nawet 7kg to był koszmar.

Agunia, to nieźle miałaś

Ja kupuję cynamon zwykły, nie wiem czy on cejloński czy nie [emoji4]

W ogóle dużo przypraw u nas się używa [emoji4] nie umiem zjeść niedoprawionych rzeczy.

Ka, cynamon na pewno nie zaszkodzi [emoji4] przy odchudzaniu i ogarnianiu cukru i insuliny tym bardziej! Jak tak słodyczowy odwyk??

Odmówiłam dziś kokosanek, a tak smacznie wyglądały!

Inis, ja też gorzej się czuję po tego typu jedzeniu, chociaż jest ono okrutnie smaczne różnicę w samopoczuciu widzę dopiero od momentu odstawienia białej mąki w każdej postaci i cukru. Teraz po obiedzie nie muszę mieć drzemki [emoji108]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Odwyk super, już nawet ni e mam ochoty, więc ciągnę go dalej :) Dziś nawet piekłam z bratanicami ciasto marchewkowe i nie spróbowałam [emoji123] nie wiem czy już pisałam czy nie, ale pierogi z mąki orkiszowej wyszły super, więc polecam :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry