reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Zuza, musisz koniecznie zażurkować [emoji6]

Co do włosów to tak sobie pomyślałam, że może przy androgenowych przyczynach dobry byłby mio inozytol (inofem, ovarin, myovarian itp), bo one regulują trochę pracę jajników, a one w części androgeny wytwarzają... ?

Ech, żeby w diecie ktoś tak mnie wspierał, jak mój kochany koteł przy pracy (bardzo intensywnej, jak widać po aktywności na forum[emoji23]) ... [emoji1]

1519412189-2f08c9705bc521e7-aaaaaa.jpeg

8une3e3kck8m6mea.png
A co to za specyfiki?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Mimi, to jakaś tam witamina z grupy B, poczytaj dokładniej jak jesteś ciekawa, ja już dobrze nie pamiętam i nie chcę kręcić. Ale brałam to, bo lekarz zalecił przy pcos i przy staraniach. Wielu dziewczynom pomagało wyregulować jajniki, a one właśnie czasem za dużo androgenów produkują. Jeszcze nadnercza produkują, ale na nie chyba nie ma już sposobu :/ poza sterydem [emoji33]

Inofem i myoviarian są w saszetkach do rozpuszczania, ovarin za to w tabletkach :)

8une3e3kck8m6mea.png

Ka pytam bo ja też zauważyłam różnicę ale nie wiem czy napewno po aloesie ;) bo zmieniłam zupełnie sposób odżywiania... Ja się załatwiam 2-3 razy dziennie teraz :o
Muszę w takim razie zrobić żurek;) A zakwas kupujecie czy robicie same? Włoszczyznę też się używa? A do krupniku jaka kasza sie najlepiej nadaje? Wiem - laik totalny;)
Kotek fajny :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ka pytam bo ja też zauważyłam różnicę ale nie wiem czy napewno po aloesie ;) bo zmieniłam zupełnie sposób odżywiania... Ja się załatwiam 2-3 razy dziennie teraz :o
Muszę w takim razie zrobić żurek;) A zakwas kupujecie czy robicie same? Włoszczyznę też się używa? A do krupniku jaka kasza sie najlepiej nadaje? Wiem - laik totalny;)
Kotek fajny :)

Kwestia błonnika pewnie, on poprawia pracę kiszek:)

Co do żurku to ja akurat kupuję, idzie trafić dobry, a najlepiej już to od babulinki na targu :)

Włoszczyzny ja nie daję :) w kwasie chyba się nie ugotuje [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

Do żurku najpierw gotuję wywar na włoszczyźnie i wędzonce np. na wędzonym udku. Daję ziemniaki i dopiero na końcu daję zakwas. A czasem to i taki z torebki dodawałam. Czasem dodam kiełbasę, czasem nie. I jeszcze jajko.

Ale tradycyjny to taki jak Colorado pisze.

Krupnik tradycyjny to na kaszy jęczmiennej. Dziecku robiłam na jaglanej. A teraz robię na kaszy owsianej i taki mi najlepiej smakuje.
Ja długo krupniku nie jadłam, to była moja znienawidzona zupa w dzieciństwie. Pierwszy raz ugotowałam dopiero dla młodszej córki i stwierdziłam, że to nawet dobre [emoji16]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Edysiek dzięki!Nawet nie wiedziałam że jest kasza owsiana! A krupnik jak się robi?! Gotuje jak jarzynową i dodaje kaszę?

Edysiek dzięki!Nawet nie wiedziałam że jest kasza owsiana! A krupnik jak się robi?! Gotuje jak jarzynową i dodaje kaszę?

Dokładnie :) jest też wiele wersji przepisów odnośnie składu warzywnego [emoji1] u mnie zawsze marchewka, korzeń pietruszki, ziemniaczek, czasem sprzeciwię się "tradycji" i dodam groszek zielony [emoji7]

Edysiek, kasza owiana! I ja jeszcze o niej nie wiedziałam! [emoji6] Muszę uderzyć na zakupy [emoji41]

Jak podskoczą ceny wszystkiego, co owsiane, to wiecie na kogo zwalić [emoji33]

8une3e3kck8m6mea.png

Witam się sobotnie :) Melduję że od Walentynek -4,5kg !Niby powinnam się cieszyć,ale liczba na wadze w dalszym ciągu dołuje...
Krupnik zrobię w tym tygodniu. Dziś robię pizzę.

Zuza, dziewczyno Ty się nie dołuj, tylko bądź z siebie dumna. Co za wynik! W takim tempie do świąt będzie minimum - 10. [emoji16] Brawo!

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry