reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Mimi, nic dziwnego, że jesteś zdenerwowana. Ale mimo wszystko spróbuj wrzucić na luz [emoji9] stres wszystko psuje :( włosy niedługo się naprawią [emoji9]

Obiadowy meldunek:
Miała być faszerowana papryka, ale bardziej naszło nas na wypasiony żurek :) i nawet pół kabanoska zjadłam [emoji1]

1519397813-ed9ca0aa03993a02-aaaaaa.jpeg

8une3e3kck8m6mea.png
Mniam. Narobiłaś smaka [emoji4]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
A można przepisik na taki żurek?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Ależ proszę:

Na naturalnie i mocno wędzonej dobrej jakości kiełbasie i/lub kabanosach gotuję przez 30 min wywar. Wyjmuję kiełbachę, dodaję przyprawy (u mnie vegeta, pieprz i majeranek), dodaję zakwas żurkowy, ewentualnie dodaję jeszcze czosnku pokrojnego w plasterki i suszone grzyby lub po prostu pieczarki. Podgrzewam to przez jakiś kwadrans. W międzyczasie robię ziemniaczki ze smażoną cebulką oraz jajka na twardo.

Zostało mi jeszcze pół garnka [emoji1] ale z mężem lubimy sam żurek w kubkach dopijać [emoji6]

8une3e3kck8m6mea.png

Mimi, może jakiś regionalizm, ale u mnie na pograniczu śląska i małopolski to żurek bez grzybka to grzech [emoji23] tak jak i krupnik [emoji6]

8une3e3kck8m6mea.png

A ja nigdu żurku nie jadłam... Moja mama nie lubiła więc nie gotowała,tak samo jak krupniku. Ten drugi zjadłam pierwszy raz u koleżanki w wieki 23lat [emoji14]
Muszę kiedyś zrobić ;)
Kto się jutro waży? Mam stresa:/
Mimi a łykasz coś na włosy? Słyszałam że Biotebal jest dobry. Sama się do niego przymierzam bo mam prześwity :/ Na razie piję od tygodnia 2x skrzyp polny. Działa również moczopędnie.
Ka jakieś odczucia po piciu aloesu?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Colorado, muszę spróbować!

Zuza, ja za tydzień dopiero, bo zbiera mi się na okres (choć ciut za wcześnie...), więc nie ma co się stresować [emoji16]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nigdu żurku nie jadłam... Moja mama nie lubiła więc nie gotowała,tak samo jak krupniku. Ten drugi zjadłam pierwszy raz u koleżanki w wieki 23lat [emoji14]
Muszę kiedyś zrobić ;)
Kto się jutro waży? Mam stresa:/
Mimi a łykasz coś na włosy? Słyszałam że Biotebal jest dobry. Sama się do niego przymierzam bo mam prześwity :/ Na razie piję od tygodnia 2x skrzyp polny. Działa również moczopędnie.
Ka jakieś odczucia po piciu aloesu?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Zuza żurek jest pyyyyszny [emoji7]

Miesiąc bralam biotebal A teraz kupiłam vitapil z biotyna i bambusem.
Biorę jeszcze Wit d3 Wit B i omega 3-6-9

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Zuza, musisz koniecznie zażurkować [emoji6]

Co do włosów to tak sobie pomyślałam, że może przy androgenowych przyczynach dobry byłby mio inozytol (inofem, ovarin, myovarian itp), bo one regulują trochę pracę jajników, a one w części androgeny wytwarzają... ?

Ech, żeby w diecie ktoś tak mnie wspierał, jak mój kochany koteł przy pracy (bardzo intensywnej, jak widać po aktywności na forum[emoji23]) ... [emoji1]

1519412189-2f08c9705bc521e7-aaaaaa.jpeg

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry