reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

U mnie jak na razie waga leci bardzo szybko. Od 19 stycznia spadła o 5,8 kg. Przez te kilka dni pobytu w szpitalu straciłam 3,3 kg. No ale nie dziwota skoro mój pierwszy posiłek to kleik ryżowy w niedzielę na śniadanie.
Tadam:
1518423553-882167566d9bd116-aaaaaa.jpeg

Na obiad zupa marchewkowa z ryżem. Nie zdążyłam zrobić zdjęcia bo czułam taki głód że musiałam od razu go zaspokoić [emoji23]. Na kolację znowu kleik ryżowy [emoji58]

Dzisiaj też kleik ryżowy na śniadanie, na drugie śniadanie spróbuję zjeść kilka sucharow. To dopiero będzie uczta[emoji23]

bl9ci09k1uie6cq5.png
Moja mama w miesiąc schudła 10kg

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
To jak to się dzieję, że tak leci? Zdradzcie sekret [emoji16]

Mimi, biorę 1x500 od 2 tygodni.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi, nie chciałabym zniechęcać/zachęcać Cię do niczego, bo to Twoja decyzja, powiem Ci tylko tyle, że jeśli masz podwyższoną insulinę, to ona źle też wpływa na jajniki, a jajniki powiązane są z m.in. z produkcją androgenów. Poza tym podwyższona insulina i cukier wprowadza taki chroniczny stan zapalny w organizmie.

Dziewczyny, wczoraj oglądałam taki film dokumentalny o cukrze w jedzeniu. Wiecie, że przeciętny nastolatek australijski we wszystkim co je zjada 40 łyżeczek cukru dziennie?! [emoji33] Ja przez tydzień tyle nie zjadam [emoji37] no i wychodzi, że fruktoza też zbyt zdrowa nie jest [emoji17] wychodzi na to, że o wiele lepiej jeść sporo tłuszczów nienasyconych, roślinnych, nawet trochę zwierzęcych, ale nie jeść cukru. Podwyższony poziom cukru postarza też cerę, robią się zmarszczki i takie czerwone plamki [emoji33]

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado ludzie nie zdają sobie sprawy, że cukier jest wszędzie. Teraz nawet chleb jest dosładzany.
Dziecko nie musi jeść słodyczy, wystarczy że będzie pić soki i napoje.

Widzę po sobie, że rezygnacja z cukru dużo mi daje.

Kasia ten spadek wagi to nagroda za Twoje cierpienia [emoji5]

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

No właśnie, realistycznie to nie da się w 100% wyeliminować cukru, ale zawsze im więcej się utnie, tym lepiej [emoji6]

W shake'u truskawkowym, pewnie z maca albo innego kfc, ponoć jest 16 łyżeczek cukru [emoji33]

8une3e3kck8m6mea.png

Moja mama w miesiąc schudła 10kg

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Łooo matko. Bardzo dużo schudła mama. A teraz jest na diecie czy je wszystko? No i jak z wagą?

To jak to się dzieję, że tak leci? Zdradzcie sekret [emoji16]

Mimi, biorę 1x500 od 2 tygodni.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ka, sekretem jest chory pecherzyk żółciowy a teraz jego brak. Tak jak Mimi pisała, same papki, posiłki lekkostrawne, dieta wątrobowa. Wolałabym już mieć ten pecherzyk i mieć te nadprogramowe kilogramy. Może za kilka miesięcy mi się zmieni. Na razie powoli wprowadzam nowości typu suchary, biszkopty czy kawa inka.

Łooo matko. Bardzo dużo schudła mama. A teraz jest na diecie czy je wszystko? No i jak z wagą?

Ka, sekretem jest chory pecherzyk żółciowy a teraz jego brak. Tak jak Mimi pisała, same papki, posiłki lekkostrawne, dieta wątrobowa. Wolałabym już mieć ten pecherzyk i mieć te nadprogramowe kilogramy. Może za kilka miesięcy mi się zmieni. Na razie powoli wprowadzam nowości typu suchary, biszkopty czy kawa inka.
Kasia, na pewno lepiej nie mieć operacji i męczyć się z jakąś dietą niż mieć operację i chudnąć na takiej mizernej cokolwiek diecie. Mam nadzieję, że wrócisz szybko do normalnego jedzenia. Pewnie potem tylko tłuste/ciężkostrawne rzeczy odpadają? Czy coś jeszcze na stałe odpada??

Muszę ogarnąć się choć minimalnie, teściowa niedługo przychodzi, bo do naszego miasta przyjeżdża do kardiologa, no to wpadnie przy okazji. A ja taka w proszku [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama

Ona miała zabieg ok 8lat temu.
A teraz je wszystko. Waga trochę wzrosła ale ona waży ok 70kg

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry