reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2019/styczeń 2020

Witam :)

Jeszcze pare dni i będę mogła się oficjalnie podzielić już tak na serio serio :) nowina ..
Prawdopodobny termin to 11-12 grudnia
Moja trzecia ciąża

Lekkich ciąż mamuśki wam życzę :)

reklama
Cześć! Możliwe, że wkrótce i ja się tu rozgoszczę. Nie będę powtarzać swoich obaw - mój post znajduje się tutaj: Link do: Proszę o pomoc - starania, objawy i test ciążowy

Czy Wy macie podobnie? Jak się czujecie? Ja dziś naprawdę fatalnie :( Okropne osłabienie i stan podgorączkowy...

Czytałam komentarz i wiele mówi na + ;)
Betę możesz zrobić..
Późniejsza owulacja to późniejsza ciąża, wiec to trzeba wziąć pod uwagę ...
Te brązowe sutki i śluz płynny to bardzo wczesne objawy ciazy i nie każda je ma ;) np ..
mierzysz może temp ?
Bóle jajników nie zawsze musza być przed owu , ja tym razem np nie miałam, gdzie wcześniej pare cykli bardzo mocne ..

Ja zaczynam sie martwic :( Dzis 1 dzien po terminie miesiaczki, bylam rano na betahcg i wieczorem bede miala wyniki. Pobolewa mnie delikatnie podbrzusze jakby na miesiaczke ale inaczej niz zwykle. Godzine temu zaczelo mi sie robic slabo w pracy i zrobilam sie rozstrzesiona. Dretwieja mi ramiona i nogi, a na papierze zostalo odrobinke jakby rozwodnionej krwi. Boje sie co sie dzieje, jestem tak rozstrzesiona ze az zbiera mi sie na placz. Czy ktoras z Was tak moze kiedys miala? Przepraszam za brak polskich znakow, ale jestem zbyt zdenerwowana :( Od godziny juz nie pojawilo sie zadne plamienie. Zmierzylam temp w srodku i 37.8, wiec chyba nie ma mowy o okresie skoro normalna temp w srodku mam w granicach 36.6? Zastanawiam sie czy to mozliwe ze zle cos poobliczalam i owulacja nastapila po 19.03. W takim razie dzisiejsze badanie betaHCG nic nie wykaze :(

Ostatnia edycja:
Ja zaczynam sie martwic :( Dzis 1 dzien po terminie miesiaczki, bylam rano na betahcg i wieczorem bede miala wyniki. Pobolewa mnie delikatnie podbrzusze jakby na miesiaczke ale inaczej niz zwykle. Godzine temu zaczelo mi sie robic slabo w pracy i zrobilam sie rozstrzesiona. Dretwieja mi ramiona i nogi, a na papierze zostalo odrobinke jakby rozwodnionej krwi. Boje sie co sie dzieje, jestem tak rozstrzesiona ze az zbiera mi sie na placz. Czy ktoras z Was tak moze kiedys miala? Przepraszam za brak polskich znakow, ale jestem zbyt zdenerwowana :( Od godziny juz nie pojawilo sie zadne plamienie. Zmierzylam temp w srodku i 37.8, wiec chyba nie ma mowy o okresie skoro normalna temp w srodku mam w granicach 36.6? Zastanawiam sie czy to mozliwe ze zle cos poobliczalam i owulacja nastapila po 19.03. W takim razie dzisiejsze badanie betaHCG nic nie wykaze :(
Trzymam kciuki za wyniki bety :) ja też czekam na wyniki bety do wieczora.

Trzymam kciuki za wyniki bety :) ja też czekam na wyniki bety do wieczora.
Dzięki! W takim razie też trzymam za Ciebie kciuki :) U mnie chyba będzie lipa z wynikami bety, bo wychodzi na to, że źle obliczyłam owulację a tym samym też termin miesiączki! Mam nieregularne cykle, więc to bardzo możliwe. Dopiero dziś doszło do plamienia implantacyjnego po 13:00 (jasnoróżowa krew na papierze, jednorazowo, temp. prawie 38 stopni). Jeżeli tak, to beta z 8:00 nie wyjdzie :( Będę powtarzała za tydzień, o ile wszystko pójdzie dobrze i nie dostanę krwawienia.

Przeraża mnie to, że to aż tydzien niepewności! Ledwo weekend przetrwałam czekając na to badanie krwi! :D

Hej!

Odebrałam właśnie wyniki betaHCG. Nic nie wyszło. Nic dziwnego, skoro dopiero dziś doszło u mnie najprawdopodobniej do plamienia implantacyjnego. Czeka mnie jeszcze przynajmniej tydzień oczekiwania co dalej :(

Czytałam komentarz i wiele mówi na + ;)
Betę możesz zrobić..
Późniejsza owulacja to późniejsza ciąża, wiec to trzeba wziąć pod uwagę ...
Te brązowe sutki i śluz płynny to bardzo wczesne objawy ciazy i nie każda je ma ;) np ..
mierzysz może temp ?
Bóle jajników nie zawsze musza być przed owu , ja tym razem np nie miałam, gdzie wcześniej pare cykli bardzo mocne ..

Mierzyłam temp od owulacji. Jest od 37-37.5. Dziś na papierze została mi jakby jasnoróżowa rozwodniona bardzo krew (o ile to można nazwać krwią). Wtedy też bardzo osłabłam i miałam odrętwiałe ręce i nogi. Plamienie już nie wróciło i nie dostałam okresu. Było to po 13:00. O 8:00 robiłam betę - wyszła negatywna, ale teraz już wiem, że musiała mi sie przesunąć owulacja. Teoretycznie dziś jest 1 dzień po terminie miesiączki a dostałam plamienie, temp. 37.8. Beta dopiero teraz zacznie narastać. Kiedy powinnam ją powtórzyć? Za tydzień?

reklama
Mierzyłam temp od owulacji. Jest od 37-37.5. Dziś na papierze została mi jakby jasnoróżowa rozwodniona bardzo krew (o ile to można nazwać krwią). Wtedy też bardzo osłabłam i miałam odrętwiałe ręce i nogi. Plamienie już nie wróciło i nie dostałam okresu. Było to po 13:00. O 8:00 robiłam betę - wyszła negatywna, ale teraz już wiem, że musiała mi sie przesunąć owulacja. Teoretycznie dziś jest 1 dzień po terminie miesiączki a dostałam plamienie, temp. 37.8. Beta dopiero teraz zacznie narastać. Kiedy powinnam ją powtórzyć? Za tydzień?
Nie nakrecaj sie to raz, bo z stresu okres moze Ci sie bardzooo przesunąć! Jezeli wiesz kiedy byla owu to licz 14 dni od owu jako termin @ i od tego mniej wiecej 7dni spoznienia zeby zrobic test tak mowil mi lekarz. I ma racje ja juz kilka razy mialam spóźnioną @ o 6-7dni i przyszla.... szkoda sie rozczarowac

Do góry