reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

ale hcv to wirus zapalenia watroby to co to ma wpolnego z rh?:)

no tak. zwracam honor. Mądra Ja wpisałambadanie HCV i wyskoczyło "Przeciwciała anty-HCV - badanie służy do wykrywania obecności przeciwciał"
nie doczytywałam dalej bo wydawało mi się, że to TO ;]

a przy różnych grupach krwi też się bada przeciwciała, ale w osoczu.

Dzięki:)

reklama
hej

Pene a glukozy nie powinno sie do 26 tyg zrobic? ja ide w pryslym tyg, a to bedzie 25 i lekarz mowil, ze ostatni dzwonek.

co do grudniowych terminow, ja mam nadzieje, ze urodze 1 stycznia, tak jak mi termin wypada, chociaz corke mialam na 1 sierpnia a 20 lipca urodzilam. moj brat jest z 30 grudnia i zawsze byl poszkodowany. tak czy siak, fajny sylwester nam sie szykuje w tym roku:-D:-D

kasiasysunia bepieczny to bedzie 38 tydzien, niech ten maluch siedzi tam jak najdluzej:tak::tak: ja w pierwszej ciazy po 32 tyg mowilam ze moge juz rodzic, ale ciesze sie ze do 38 dociagnelam, bo Milena i tak mala sie urodzila, a wczesniej to nawet nie wiedzialabym jak ja brac na rece:tak:

renia a czego uczysz?

gocha &&& za wizyte

hej
Pene a glukozy nie powinno sie do 26 tyg zrobic? ja ide w pryslym tyg, a to bedzie 25 i lekarz mowil, ze ostatni dzwonek.

wyczytałam, że
" Test obciążenia glukozą (GTC). Badanie przesiewowe, czyli test doustnego obciążenia 50 g glukozy wykonuje się w ciąży, między 24 a 28 tygodniem, w celu wykrycia ewentualnejcukrzycy ciążowej."

czyli pewnie na wizycie w piątek zaleci, żebym zrobiłą ja maksymalnie do 3 tyg.

a

Konwalijka ja od wczoraj już dobrze się czuję :-) Mała daje o sobie cały czas znać więc jestem spokojna, najfajniejsze było jak mój mąż przyłożył policzek do mojego brzucha a Tosia go trzy razy kopnęła, mąż był w szoku i przez pół wieczoru chodził po pokoju i nie wiedział co ma ze sobą zrobić, ciągle się uśmiechał i powtarzał: " jak ja to tak mocno odczułem, to faktycznie Ciebie musi boleć wszystko" :-D

hej

co do grudniowych terminow, ja mam nadzieje, ze urodze 1 stycznia, tak jak mi termin wypada, chociaz corke mialam na 1 sierpnia a 20 lipca urodzilam. moj brat jest z 30 grudnia i zawsze byl poszkodowany. tak czy siak, fajny sylwester nam sie szykuje w tym roku:-D:-D

kasiasysunia bepieczny to bedzie 38 tydzien, niech ten maluch siedzi tam jak najdluzej:tak::tak: ja w pierwszej ciazy po 32 tyg mowilam ze moge juz rodzic, ale ciesze sie ze do 38 dociagnelam, bo Milena i tak mala sie urodzila, a wczesniej to nawet nie wiedzialabym jak ja brac na rece:tak:

renia a czego uczysz?

gocha &&& za wizyte

Powiem szczerze, że ja się ogólnie obawiam brać małe dzieci na ręce, noworodka trzymałam raz w życiu. Także aż się boję na samą myśl jak to będzie... Namówiłam męża na szkołę rodzenia, żeby przynajmniej teorii wysłuchać skoro ćwiczeń raczej robić nie mogę;-)W sumie mam 2 miesięczne dziecko mojej siostry, ale nigdy nie miałam go jeszcze na ręku, bo lekarz pozwolił mi nosić tylko do 1kg :crazy: szkoda, bo mogłabym na nim "poćwiczyć" a tu d*pa :p

Pene teraz juz chyba nie ma tego 50 gram, tylko 75, kiedys to bylo 50 i chyba jakos dwa razy sie robilo

kasiasysunia jak lekarz tak zalecil to nie dzwigaj, a co do trzymania noworodkow, ja zawsze 5m od stalam, bo sie balam, a swoje to inaczej, zobaczysz :)

ja dzisiaj poszlam ziemniakow na obiad ukopac na ogrodek i wyslalam e nie wstane, tak mnie zgielo z bolu:confused:

reklama
pene - mój jest z lutego i faktycznie, fajnie bo jak miał parę miesięcy, już go otoczenie interesowało to długo można było spacerować. Więc teraz będziemy miały fajnie. Pierwsze 3 miesiące zimy, a później już coraz fajniej. I będzie można korzystać ze słońca i ciepła.

kasiasysunia - spokojnie, jak urodzisz to będziesz wiedziała jak się zając tak małym dzieckiem. Instynkt ci podpowie. Ja też styczności z dziećmi prawie nie miałam, szczególnie z tak małymi. Ale jak się Kuba urodził, to jakoś samo przyszło.

Do góry