reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Hej :-)

w Gdansku w końcu chlodniej ;-)

Qraa ja biorę magnez 1 a czasem 2 tabletki.

zanag ja zauwazylam ze od kuedy biorę regularnie magnez to skurczy brak ;-)

Ja juz dzis po kluciu na ft4. Obok przychodni jest MC i nie moglam sobie odmówić frytek z sosem majonezowym mmmmm Syn zadowolony z takiego posiłku kopal :-)

Teraz siedzę i myślę co na obiad i pomysłów brak :-( a co Wy robicie?

reklama
Witam
U mnie pada od kilku godzin mi taka pogoda odpowiada nawet wysprzatalam juz mieszkanko tylko córka sie pyta co będziemy robić, macie jakieś propozycje co tu zaproponować 5-latce w deszczowa pogode?

Ja nie biore żadnych witamin bo badania mam ok a z corka w ciąży od początku mialam anemie a teraz zmienilam dietę i jak narazie duza ilosc warzyw pomaga.

A gdzie jest slonko dawno sie nie odzywala?

Ewelinka - ja wczoraj zrobilam canelloni:) A dzisiaj beda ziemniaczki z omletem ze szpinakiem.

A macie jakis pomysl na warzywny obiadek? Bo ja mam problem ze bym jadla non stop makaron z sosikami. A z warzyw to tam tylko pieczarki sie znajduja:p Albo caly czas bym jadla slodkie obiady - ryz z owocami, jablka w ciescie, nalesniki itp. A do warzyw to sie zmuszam, ale pomyslu brak...

Witam Dziewczyny,

Przepraszam, nie odzywalam sie ostatnio, ale nie było mnie w domu przez ostatnie 2 tyg. Tata mnie zabrał do rodziców do domu, coby mi złamać monotonię lezenia, zwłaszcza ze moj partner od miesiąca ma nawał w pracy i praktycznie non stop jest poza krk wiec samiutka leżę.
Przyznam sie że ostatnio nawet laptopa nie włączałam, tylko na telefonie czasem Was poczytywalam jak sie budziłam w nocy, jednak nie miałam wtedy sił na pisanie...
No nic, wczoraj wróciłam do krk bo miałam wizytę u lekarza i teraz trochę tu sobie poleżę wiec bede na bieżąco się udzielać :) na wizytowym opiszę przebieg kontrolnej.

Mam pytanie, czy macie bolesne bole w lewej pachwinie i biodrze? Ja ledwo moge nogę podnieść, bol mnie budzi w nocy, zwłaszcza jak próbuje sie przekręcić z boku na bok, staram sie to robić bardzo delikatnie, ale i tak to boli i w dodatku doszedł nieprzyjemny trzask lewego biodra :( co ciekawe ani prawa pachwina czy biodro mnie nie boli, tylko lewe rwie niemiłosiernie.
Lekarz mówi że to pewnie biodra sie przygotowują do porodu...ja spytałam czy 23 tydzien to nie za wcześnie na takie odczucia, to przyznał mi racje ze trochę wcześnie, ale tez każdy organizm jest inny i u mnie moze byc juz teraz.

Jest to dokuczliwe i zastanawiam sie czy ktos juz tez tak ma? ja przy tej mojej skracajacej sie szyjce, jak mnie tak to budzi w nocy, to wówczas nachodzą mnie myśli ze to moze zły objaw mówiący ze sie przedwczesny poród szykuje itp, jak to w nocy, czarne myśli przychodzą...w dzien staram sie myślec pozytywnie, ale wiadomo jak człowiek leży sam i sie tłucze z myślami...

Pozdrawiam wszystkie mamy i obiecuje sie poprawić, pisać regularnie i nie tylko o sobie :)

Ja już jestem po wizycie. Wszystko jest dobrze, malutka rozwija się prawidłowo; masa 480g :-)
qraa - staram się zawsze do obiadu jakies warzywo dorzucić i robię kalafior zapiekany w panierce, albo gotowany i polany masełkiem, czy na zmianę brokuły, albo faszerowaną paprykę lub kolorowe sałatki z sosem winegret :-)

hej :-) jestem i ja:-)
Magnez biore 1-2 razy dziennie ale mimo to wciaz mam skurcze lydek i w nocy sa nie do zniesienia. Moglabym czasem krzyczec z bolu. Jak teraz bede na wizycie (w pon) to pow jej o tym moze zwiekszy dawke albo przepisze cos lepszego.
Kar a moze porysujcie,pograjcie w jakas gre,albo upieczcie ciasteczka:-)
qraa a moze jakies warzywka na patelnie,fajnie przypraw do tego piers z kurczaczka i mniam obiadek
Ewelinka za tego mc to na tylek dostaniesz haha smaka mi naobilas! ale ja dzis tez mam fryteczki na obiad i dorsza z surowka . tyle ze juz bym zjadla te z mc i ten sosik mmmm.......
Dusienka takie bole ja tez mam ,nie codziennie ale czesto ,nawet tez pisalam tu kiedys o tym i pyt mojej gin ale ona twierdzi ze to normalne. a czasem to az tak boli ze wole lezec plackiem w niewygodnej pozycji niz przekladac sie z bokiu na bok i cierpiec.

Ide do kuchni szykowac obiadek powoli i do 14tej jestem z Wami bo pozniej znow mi neta odlacza z powodu remontu i do wieczora bede bez kompa az mi laskawie nie podlacza.

Ulenka, dołączam do stęskniałych za frytkami ;)
Po drodze do domu mam KFC, czuję że zajrzę...
A na lunch mam wczorajszego chińczyka :) makaron sojowy z warzywkami i kurczakiem w ciemnym sosie sojowym :D Raz na 2-3 tyg zamawiamy sobie do pracy, pycha! A porcje tak duże, że zawsze na 2 dni starcza

Ulenka,

Dziekuje za podzielenie sie Twoimi odczuciami ,zawsze to raźniej ;)

Jeśli chodzi o magnez to ja mam brać 3x2 asmag forte.

Na obiad mam zapieczona pierś indyka (została mi z wczoraj;)) i do tego pewnie wrzuce fasolkę szparagową. Zrobi sie szybko i stać przy tym za bardzo nie musze.

Na frytki akurat teraz nie mam ochoty, ale chodzi za mną taka prawdziwa włoska pizza na cieniutkimi cieście... Nicto w weekend moj partner przyjedzie to go wyślę by mi przywiózł :)

ja żelaza nie biorę , zobaczymy jak zrobię badania czy nie mam anemii

na obiadek jak co piątek rybka u mnie

frytki bym zjadła , może męża naciągnę na nie :)

reklama
Do góry