reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Dziewczyny rposze uspokujcie mnie bo sie stresuje.
Zaczełam 20 tydzien..brzuch mam niewielki i nadal nie czuje konkretnych ruchów. Czuje czasem delikatne babelki...ale od wczoraj np. nic. Wiem ze moze panikuje ale to moje pierwsze i dlugo wyczekiwane malenstwo i niewiem co jest dobrym a z lym objawem:/

reklama
Ana86-spokojnie :-) masz jeszcze czas aby poczuć ruchy, wiele z nas na tym etapie czuło dopiero słabe ruchy.. Ja sama dopiero w 20tyg poczułam pierwszego kopniaka i od tamtej pory sa one coraz silniejsze. Daj maluchowi czas, ma jeszcze dużo miejsca w brzuchu mamusi :-)

hej dziewczyny:-)
Ale mam dzis zly dzien buuuu!!!! Antek obudzil mnie pare minut po 5tej,obudzilam sie z wielkim bolem glowy ,wzielam apap ale i tak caly czas mnie dusi. Do tego cos dzis nie czuje malenstwa i zaczynam sie denerwowac. kupilam sobie troszke slodyczy i zaraz zaczne budzic nimi dzidzie:-) byle sie ruszylo. No i z Antkiem tez mam problem bo wyszlo mu cos na dziasle i musimy do stomatologa isc,teraz do tego naszego (w poznaniu) nie pojade,musze szukac w srodzie.
dobra ide do kuchni po slodycze i zaraz wracam:-)

zjadlam ,minelo troche czasu i nic,nadal sie nie rusza...

Ostatnia edycja:
Ej dziewczyny spokojnie. To moja pierwsza ciąża ruchy były od 18 tygodnia Ale Aleks ma czasami tak że zależy od pogody ze się rusza albo przez cały dzien nic a wieczorem daje do wiwatu. Jak byłam niespokojna mąż kupił mi detektor tętna i podsluchiwalam mojego lokatora by się uspokoić :)

Ulenka moze faktycznie dzisiaj cos jest z ta pogoda ze maluchy niechca sie ruszac:/ Ja tez sie od razu stresuje:/

Misia a gdzie mozna kupic taki detektor tętna?

Ja kupiłam na allegro 100.zł z przesyłką. Skład to detektor, słuchawki i kabel jakbyś chciała nagrać na komputer bicie serca. :) tylko czasami słabo słychać bo dziecko się inaczej ułoży . Noe potrZeba też żadnych specjalnych żeli jak do usg , bo możesz słuchać na "sucho" albo z kremem

Hej

Moje Serduszko dziś od rana harcuje za to wczoraj byl spokojniejszy. A od kiedy wstalam wyczekiwalam ruchów bo takie glupoty mi się snily. Musial Tata przyłożyć ucho i kop :-D cos ten tata chyba mu nie pasuje hihi. Albo zazdrosny moj maly mężczyzna jest :-D

Ulenko kochana moze akurat spi? Bo dawal do wiwatu jak Ty spalas?

Misia ja jak jeszcze nie czułam ruchów to myślałam o detektorze ale stwierdziłam ze jakbym nie mogla znaleźć tętna to dopiero bym panikowala i odpuscilam.

co dzis serwujecie na obiad? U mnie zazyczono sobie mielonych wiec zrobie ;-) a do tego buraczki i ogorki mmmm. Musze narobić więcej by zostało na jutro bo jade odrosty farbowac ;-)

Ja też panikowalam ale Aleks niestety już pokazuje charakterek swój, ale co się dziwić po takich rodzicach :p

U mnie na obiad tortille z malosolnymi ogórkami, papryka, kuskusem i piersią z kurczaka :)

Ewelinka zazroszcze Ci fryzjera bo sama chciałam iść bo mój mąż mało co się niepoplakal ze śmiechu jak rozpuscilam moje włosy i wygladalam jak mop. :( a włosy chciałam pofarbowac i ściąć Ale ceny są takie ze z wypłaty Męża to starczy tylko chyba na bilet do fryzjera :)

reklama
Do góry