reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

witam sie wieczorowa pora:-)
pierwszy dzien remontu za mna. uffff byle do konca... wszedzie tylko kurz i brud.
Poczytalam co u Was ale sil na odp juz brak,wybaczcie.lece jeszcze poczytac na wizytowy i spadam spac,bo padam na twarz (niby nic nie robie przy remoncie a zmeczenie czuje jakbym mury przenosila).
do jutra Kochane Wy moje.

reklama
Jopal ja niestety nie znam tutejszych okolic. Mieszkam tu od 20maja. Rodzic pewnie bede w inie, a do gina chodze do ordynatora oddzialu polozniczoginekologicznego. Wiec mam nadzieje ze bedzie ok ;-)

Eli80 - mi nie rosną tak piersi, więc nie pomogę, choć wydaje mi się, że może skóra swędzieć i robić się rozstępy (tak jak na brzuchu).

mysza - dobrze, że na połówkowym wszystko ok.
Przykro mi z powodu pieska. Ja przechodziłam chorobę psa (też raka) ponad rok temu. Niestety dość szybko się nasza sunia zwinęła, bo 2 miesiące. Mam nadzieję, że u Was będzie lepiej i da się jeszcze ja wyratować.

agulqa - witaj u Nas :)

U nas dziś pochmurnie, pół dnia padało. Mam nadzieję, że już jutro będzie słoneczko ale nie upały.
Kuba przetrwał kolejny dzień w przedszkolu :) Na razie jest ok, choć trochę popłakuje.
Ja jutro mam wizytę u gina, ale taką zwykłą z krótkim USG.

Eli mnie tez strasznie swedza piersi tylko nie cale na okolo sutkow.
Ula juz pierwszy dzien minal to teraz z gorki.
Mysza. Oby z pieskiem wszystko dobrze sie skonczylo&&

Moja cora juz po kolacji w wyrku bajki oglada a rano jedziemy na caly dzien do tesciow,a ja mialam isc sie kapac ale dzidzia sie obudzila i tak sobie rozmawiamy:) chyba poczekam jeszcze z kapiela na meza:p

rozstępy na piersiach jak najbardziej ja mam sporo, ale mało widocznych, tzn mało je widzę bo się nie przyglądam:D Nie wiem tylko kiedy je nabyłam, pewnie w 1.szej ciąży. Ale nic nie swędziało.

A mi dziś pół dnia minęło pod znakiem czkawki małego człowieczka:) PIerwszy raz poczułam dziś po południu i do teraz co jakiś czas czkawka wraca:) Jej jak w tej ciąży szybko to wszystko leci:)

Oomamba strasznie ten czas szybko leci,dopiero pierwsza wizyta byla o potwierdzeniu ciazy a tu 22 tydzien,kiedy to zlecialo? :szok:
A czkawke jeszcze mamy przed soba:)

Ja jak zwykle jak nadrabiam to Wy juz spicie ;p

Witam się i ja

Ja oczywiście nadal nie czuję ruchów, co bardzo zdziwiło mojego lekarza, no ale w końcu stwierdził, doczeka się pani lada dzień bo dziecko ruchliwe a tu dooopa zbita, dalej nie czuje, nie wiem może nie mam czasu się na tym skupić albo po prostu za gruba jestem.

Mysle ze lada dzien poczujesz i to dosc wyraznie 19 tydz to jeszcze nie taki ostatni dzwonek na ruchy :D zwlaszcza przy przodujacym lozysku

Witajcie! Ja też dziś mam wizytę, ale u mnie będzie bez usg (dostanę skierowanie na osobny termin).
Zła jestem, wg planu miałam właśnie być w gabinecie, a tu o 8 telefon, że coś wypadło lekarzowi i wszystkie wizyty na 2h później... W pracy "szczęśliwi", ja już w nerwach, bo 1/3 biura na urlopie i chciałabym pomóc nadgonić :/ No nic na to nie poradzę :( Siedzę w domu i oglądam ciuszki na allegro ;)

Kciuki za pozostałe wizyty!

Widze ze mamy podobne zajecia ;p jak mam czas to siedze i przegldam sklepy internetowe w poszukiwaniu okazji dla maluszka i dla corki na jesien :D

Misia - witaj po dlugiej nieobecnosci. Jesli kolezanka nie chce Cie wspierac, to znaczy ze nie warto trzymac tego kontaktu. Ja sama mialam sytuacje z kolezanka w ciazy, ktorej hormony wariowaly ze naprawde ciezko bylo, ale trzymalam jezyk za zebami i dalo rade. Wg mnie dobra kolezanka zawsze z Toba bedzie, mimo ze czasami powie, a wrecz powinna powiedziec szczerze cos. A wypiecie sie na czyjes problemy zawsze oznacze ze ktos nie jest wart naszej uwagi.

Zanag - trzymam kciuki - ja jutro na wizyte, ale tak samo jak Ty bez USG - to dopiero w sobote.

A ja spalam tylko 4 godziny w nocy:/ poszlam spac o 22 i o 1 w nocy obudzil mnie sms kolegi z pracy ze dom rodzinny mu sie spalil i nie bedzie go w pracy. No i do 6 rano nie zasnelam juz:/ Przed ciaza bylam super-spiochem, a teraz mam ze lekki halas mnie obudzi w srodku nocy i nie zasne przynajmniej przez 2 godziny:/

Mnie tez budzi kazdy halasik drobny ale to nastapilo odkad urodzilam corke :) to chyba instynkt macierzynski gdzie slyszymy kazdy szmer z pokoju dziecka ;p

Dziewczyny ja już po wizycie. Syn na 200% i wszystko ok.
Jopal na pewno lada dzień / lada chwila poczujesz ruchy.
U mnie nadal upał, ale zapowiadają ochłodzenie od jutra. Mój mały bardzo ruchliwy, niezależnie od pory dnia i tego co robię. W nocy na razie jest spokój, ale mam problem ze spaniem na boku i budzę się często.

Gratuluje udanej wizyty :D

dobre wieści

mam pytanie :) czy jak piersi rosną w ciąży to skóra swędzi i robią się rozstępy?
wiem że to głupie pytanie jak na wieloródkę ale we wcześniejszych ciążach nie rosły mi tak piersi i nie miałam takich problemów

Mi piersi urosly z 1 rozmiar ale nic nie swedzi i rozstepow brak a kremem smaruje jak se przypomne ;p

czesc dziewczyny ja juz nie plamie było w piatek jednorazowo widocznie z przemeczenia , wczoraj byłam na połówkowym z malutką wszystko ok wazy 300 gram jest tak w srodkowych ciazowych centylach tym razem lekarz nie podał nam płci skrzyzowała nozki, ale myśle ze jak dotychczas była dziewczynka od 11 tc to chyba sie nie zmieni , i to na tyle z dobrych wiadomości .

Wczoraj dowiedziałam sie również , po rtg i usg że moja najukochańsza sunia ma raka kości biodrowej naciekającego na inne tkanki jestem załamana nie mogę się zupełnie ogarnąć , ide na konsultacje w czwartek z innym wetem moze on cos doradzi ten poki co stwierdził ze jedyne co mozemy zrobic to usmierzac bol :(((((

Dobrze ze plamien nie ma juz! Wspolczuje sytuacji z pieskiem :( 1,5 roku temu moja sunia "zasnela" miala bardzo rozleglego raka zoladka :( ale wiem ze sie nie meczy juz chociaz

witam sie wieczorowa pora:-)
pierwszy dzien remontu za mna. uffff byle do konca... wszedzie tylko kurz i brud.
Poczytalam co u Was ale sil na odp juz brak,wybaczcie.lece jeszcze poczytac na wizytowy i spadam spac,bo padam na twarz (niby nic nie robie przy remoncie a zmeczenie czuje jakbym mury przenosila).
do jutra Kochane Wy moje.

Remont nie zazdroszcze :) niedawno sama to przechodzilam ;p ale trzeba se wyobrazic jak fajnie bedzie po :)

Poza tym wrzucilam kilka fotek z mojej sesji na watek ze zdjeciami :D Ciesze sie ze sie zdecydowalam super pamiatka. Teraz sesje newborn trzeba zaklepac :D

Witajcie porannie,

lekkie zdziwienie, gdy rano zadzwonił budzik - że niby już wstać? Oczywiście w trakcie snu...
Po raz pierwszy snił mi się dziś Piotrek :D wcześniej nie miałam żadnego ciążowego snu! Mały wyglądał jak miniaturowa kopia swojego taty. Ciałko miał malucha, ale buzię poważną, jak u nastolatka. Pamiętam jedynie, że poprosił o butelkę. I dostał - z kawą :D Ewidentnie nasz synek!!

Miłego dnia! Dziś pracuję normalnie, 8h w biurze. Będzie ciężko :/ W przyszłym tygodniu wraca szefowa z urlopu, chyba zagadam o możliwość pracy np. 6h. I tak mnie rozliczają za 4h. Kwestia, co na to HR?

Hej dziewczyny,
ja wczoraj czekałam na jakis deszcz, ale nic z tego. Dobrze, że wieczorki już trochę chłodniejsze. Przyznaję, że czas bardzo szybko mija.
Uleńka remont szybko minie i będzie ślicznie w mieszkanku :-)
Mysz gratuluję dobrych wieści o córeczce. Współczuję choroby suni. Moja też ma malutkiego guza przy sutku. Ciekawe co będzie dalej. Jest z nami już 9 lat.
Zanag porozmawiaj w firmie o tej zmianie. 8 h pracy to sporo. I jeszcze poranne wstawanie. Ja w I ciąży pracowałam po 8h w godzinach 8-16 plus ponad godzinę dojazdów w jedną stronę, Wytrzymałam do 25tc. Najgorsze były pobudki, a spać szłam po 20 :-)
Miłego dnia życzę wszystkim

reklama
witam
U mnie zapowiada się że będzie chłodno co mi bardzo pasuje. Dziś w nocy śniły mi się takie bzdury że co chwile się budziłam o dziwo śniła mi się szkoła i sprawdzian z historii że się tak tym stresowałam że nie zdam.

Ula ja współczuje remontu nie lubie tego brudu który mu towarzyszy ale później można usiąść i podziwiać dobrze zrobiona robotę, my w marcu zaczęliśmy budowę domu i końca nie widać .

mysza współczuje choroby psiaka .

Do góry