reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

ewelinka_shn- same pyszności :-)
poccachontas- witaj :-) rozgość się
Zastanawiam się co trzyma kobiety przy takich facetach, co podnoszą rękę na swoje kobiety, dla mnie taki facet jest gorszy niż frajer, który wyładowuje złość na słabszych.
Mitemil- pomogłabym Ci wybrać drzewo , jeszcze by patelnia po łbie dostał i patrzyłybyśmy, czy równo puchnie :-D
Ja już mam "pełno w gaciach", dziś byłam u lekarza, bo ten kaszel mnie wykańcza i ledwo doszłam do przychodni, okazało się, z emam ciśnienie 85/60 :szok:
Dobra idę myć to i owo, Damiana wieziemy na noc do teściowej, bo wrócimy pewnie po 22 z Wrocławia. Niuńka mi się zaczęła kręcić po zjedzeniu spaghetti :-) chyba jej smakuje, buziaki dla Was!

reklama
Agrafka tak Ci zazdroszczę ze juz czujesz Malucha... przy pierwszej ciąży tez tak szybko czulas? Dzis mnie naszlo na jedzenie. Waga podskoczy ale trudno :-p . Co do danskuch bokserów i kobiet ktore z nimi są... sa to słabe psychicznie kobiety zapatrzone ślepo i nie mające poczucia własnej wartości.Kochana uważaj na to ciśnienie. Koniecznie je kontroluj.

Witajcie Mamusie :-)
Chciałam Was nadrobić w weekend, ale nie znalazłam wystarczająco czasu (jestem jakies 40 stron do tyłu).
Przepraszam, że się nie odzywałam, ale w międzyczasie miałam wesele siostry, dwa koncerty, kilku lekarzy no i multum pracy. Zaległości nadrobię jak najszybciej ;-)

Co u mnie słychać... Wesele się udało, chociaż trochę przeholowałam z wygłupami i później mnie brzuszek ciągnął. Niestety już nie mam tyle siły co wcześniej i powinnam się trochę ograniczać :eek:

Po weselu jeszcze miałam po drodze dwa koncerty: Black Sabbath i Aerosmith (kupiliśmy sobie bilety z mężem na święta). Na pierwszy koncert poszłam, ale było tak bardzo gorąco, że tylko czekałam na koniec koncertu. Miejsca mieliśmy na płycie, więc nawet nie było jak przyklapnąć na chwilę. Czasami czuję się jak niepełnosprawna a przecież to ciąża...
Są chwile, kiedy mam mnóstwo energii a czasem ledwo zipie :crazy:
Niestety na drugi koncert nie poszłam. Po pierwszym czułam się jakbym maraton przebiegła, więc z bólem serca puściłam M. samego.

W międzyczasie jeszcze zawitałam do mojej ginekolog (wg moich magicznych wyliczeń badanie połówkowe miało wypaść w trakcie urlopu, więc wolałam potwierdzić). Niestety p. ginekolog zabroniła mi wyjazdu na Mazury (pisałam o pomyśle żagli przez tydzień). Powód: niskie ciśnienie (95/60), omdlenie i ciąża. Eh.... I pojadę w d**pe na raki łapać szczupaki :szok:
Przez to omdlenie miałam przy okazji maraton po lekarzach: neurolog, okulista i dentysta (coś się sypię).

Z pozytywnych rzeczy: byłam wczoraj na targach Mama i Dziecko (pisałyście o tym jakieś 40stron temu - jak próbowałam Was nadrobić). Dziękuję za linka :tak: M nie był zachwycony tą yogą na ciężarnych, masażem dla ciężarnych, wykładów dla ciężarnych (za dużo dla ciężarnych a za mało dla faceta). Ale trochę poczarowałam i się zgodził pojechać. Wyjazd był fajny - wymasowali mnie i jeszcze załapałam się na darmowe USG :-D
Bobas w niedziele miał równo 16tydz0dni i już miał KRĘGOSŁUP. Jak na ten etap było już widać półkule mózgowe i waga też ok bo waży 150 gram :happy:
Chcieliśmy podejrzeć maluszka, ale wstydzioch nie chciał pokazać co ma między nóżkami :no:

ewelinka_shn na początku drżałam nad każdym gramem na plusie. Teraz odpuściłam sobie. Nie ma sensu. Skoro mam ochotę to jem. Wiadomo, że nie kilogram krówek (te z biedronki śnią mi się nocami:-D), ale parę sztuk potrafię pochłonąć przy jednym posiedzeniu. Na dzień dzisiejszy sądzę, że to moja ostatnia ciąża, więc kiedy mam sobie dogadzać jak nie teraz?

poccahontas witamy Cię. Czuj się jak u siebie.

agrafka_7 juniora czuje, ale tylko czasami. Szczególnie po słodkim. Odkąd znowu jestem na nospie, niestety ruchy jakby zanikły.

evi_dzi szkoda Twoich wakacji na Mazurach :-( Ale dzidziuś jest teraz najważniejszy! Kontroluj ciśnienie i dbaj o siebie. Fantastycznie, że załapałaś się na usg i masaże.

Mitemil zazdroszczę podejścia, szkoda że ja nie potrafię myśleć jak Ty, nie potrafię odpuścić sobie żadnego kilograma, apetyt mam pokaźny, jem bo nie mogę się powstrzymać, a potem jestem załamana, że tyję.
Myslałam że nie obrosnę w tłuszcz, niestety tyję nawet 1kg co 2 tyg.:(

Witam sie poniedziałkowo:-)
Kurcze dziewczyny jak dobrze z Wami być!!!!:tak: Nawet nie macie pojecia jak Wasze mile slowa na mnie cudownie dzialaja:-) Normalnie Was Uwielbiam ,tak pieknie mnie zawsze przyjmujecie po dluzszej nieobecnosci,ze chyba zaczne znikac czesciej hihihih nie no zartuje:-D

Agrafko a lekarz cos pow na Twoje niskie cisnienie? bo ja teraz tez dosc czesto miewam niskie i tak sie zastanawiam czy to normalne..

Poccahontas. witaj i rozgosc sie:tak: A z okolic Poznania pochodze ja:tak:

mitemil ja tez sobie nie odmawiam niczego (zwlaszcza teraz gdy w koncu moge jesc bez mdlosci) jak mam ochote to poprostu siegam po to by z usmiechem spałaszować:-D pewnie znow przytyje z 24kg jak w poprzedniej ciazy,ale co tam,bedzie czas na zrzucenie kg po porodzie:tak::tak:

A co do damskich bokserow to bylam kiedys z takim typem...przez prawie 5 lat byl cudowny..az sie zareczylismy i poczul ze jestem jego wlasnoscia...potrafil pobic mnie na ulicy,zdarzylo sie to 2 razy i o 2 za duzo. Odeszlam. Opowiem Wam moja historie kiedys jak bede sama w domku i mezus nie zajrzy przez ramie ,bo nie lubi o tym rozmawiac,zaraz agresor na tamtego mu sie wlacza. moze jutro mi sie uda skrobnac.

A ja juz w pizamce:-):-D

Witam sie po dlugim weekendzie sprzatania I pakowania ;) Jakos nie czuje sie super, dalej mam mdlosci I zmeczenie nie odpuscza ale za to dzisiaj moglam zobaczyc dzidzie I te widoki niesamowicie poprawiaja humor :) :) Juz nie moge sie doczekac do nastepnego podgladania chyba dopiero ok 20 tygodnia.

Hej dziewczyny:-)

U mnie już chyba tradycją jest, że w poniedziałki boli mnie głowa :-( Zazwyczaj zaczyna się po południu i trwa to ze 3 dni..ehhh....

Eli czyli najpóźniej 28 mąż będzie w domku. Dasz rade :-) I tak sobie super radzisz. Ja nie znoszę jak mój mąż wyjeżdża,a co dopiero na tak długo :-/

Mitemil podziwiam Cię! Maseczka, paznokcie....ja co prawda co rano o 6 myje i układam włosy, ale już na więcej mi czasu brak :p No i ja w 2 ciąży też sądziłam, że to będzie ostatnia :-D

Evi szkoda, że musisz zrezygnować z wakacji. Z drugiej strony...za rok będą następne ;-) Uważaj na siebie!

Agrafko jak po wizycie? Pytasz o spojenie...z doświadczenia powiem, że zaczyna się niewinnie. Delikatnie pobolewaja pachwiny. Głównie po dłuższym chodzeniu. Z czasem dochodzi ból w okolicy kości lonowej. Takie jakby parcie, nie klucie, czy ciągnięcie. Dalej rozchodzi się na podbrzusze i promieniuje do krzyża. W dalszym etapie nie możliwe staje się napięcie jakichkolwiek mięśni w obrębie brzucha i pachwin, bo ból blokuje każdy ruch. Co za tym idzie, boli każdy krok, wstawanie, siadanie, a szczególnie obracanie na boki w pozycji leżącej. Ja zawsze mówię że ten ból, to takie parcie na krocze. Początkowo znośne, z czasem promieniujace i cholernie męczące :-/ Dla mnie innym mało przyjemnym bólem jest jak maluch prze na szyjkę macicy. Takie klucie gdzieś w środku,bardzo nie przyjemne.

Ewelinko ale masz zachcianki :-D Ale jedz na zdrowie ;-)

Pocahontas witaj i rozgosc się :-)

Ulenko ja z natury mam niskie ciśnienie a w ciąży szczególnie. Ostatnio 80/50. Fakt,bolała mnie wtedy głowa, ale jedyne co lekarze radzą, to po prostu kawki się napić ;-) Lepiej za niskie niż za wysokie.

Oomamba ja też nie potrafię wrzucić na luz odnośnie wagi :-( Ale może dlatego, że jak przytyłam w pierwszej ciąży ponad 30 kg a potem okazało się, że nawet karmienie piersią nie pomogło zrzucić tego, to wolę uważać. Sporo sobie odmawiam...niestety :-(

Lilli oby w końcu dolegliwości odpuścily! Ja do kolejnego usg muszę czekać jeszcze 5 tygodni. A ostatnie miałam prawie 3 tygodnie temu...długo....ale damy radę :-)

reklama
ja za tydz w srode bede miala ta przeziernosc robiona,kurcze tak sie tym denerwuje...z Antkiem jak bylam w ciazy wiedzialam ze wszystko jest ok i nie dopuszczalam innej mysli do siebie a teraz jest inaczej...czesto zastaanwaim sie czy dzidzia zdrowa czy wszystko w porzadku.

Magda a bierzesz cos na te bole?? bo 3 dni to dosc dlugo...

Do góry