reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Evi_dzi - pracuję w banku i bardzo często osoby, które prowadza działalności decydują się na rozdzielność majątkowa i często im to pomaga. Może nie jest tak źle? Nie wiem co Ci zaproponowali, ale jeżeli chodzi o kredyt, to nawet dobrze, wrazie nieszczęścia nie zostaje malżonka z długami firmy.

Czy mogłabyś się dowiedzieć w twoim banku czy jest możliwość podpisania aneksów do istniejących kredytów, które razem podpisywaliśmy jako małżeństwo w celu wykluczenia mnie z tych kredytów PRZED podpisaniem rozdzielności majątkowej? Dowiedziałam się, że bank może takie coś podpisać i się zgodzić. Bo jeżeli podpisze teraz rozdzielność to dotyczy ona nowych kredytów a stare musiałabym spłacać w razie czego (a nie dotyczą one mnie tylko firmy).
Dziękuję Ci za odpowiedź :)

reklama
evi_dzi- jasne zapytam, ale dopiero w pon. bo jestem na zwolnioeniu, ja jestem na zwykłych gotówkowych, to nie można takiego czegoś zrobić, chyba, że 1. małżonek ma zdolność na posiadanie sam kredytu 2. kwota kredytu nie przekracza dopuszczalny limit jaki może wziaść sam jeden małżonek, ale to dotyczy zwykłych kredytów gotówkowych

Przekraczają i to są spore kredyty więc jeżeli nie podpisze aneksów z bankami to nie podpisze rozdzielności.
Smutno mi, że m zamiast mnie teraz wspierać w ciąży to wybiera ścieżkę wojenną...
Jednak niektórzy nie dorośli do rodziny :( Smutne ale prawdziwe.

Cześć kochane :)

Weszłam na wizytę a gin do mnie - Co tam? Luzak nieziemski. Więc mówię, że już chcę usg gadać będziemy potem :D Uśmiał się i poszłam na usg :)

Jest serduszko, jest śliczna fasolka i jest wszystko dobrze :) Moje szczęście ma już 1.42 cm na 0,52 cm, serduszko bije 145 na minutę i już się chowa :) Termin mam na 13 grudnia - powiedział mi, że to będzie rewolucyjne dziecię :D
Z usg wyszło na 17 ale tym mam się nie sugerować, mam patrzeć na om :) Więc Jagoda, możesz zmienić termin z 12 na 13 :)

Popłakałam się gdy usłyszałam serduszko - a mój gin mówi - nie maż się, nie mam chusteczek :D Agent do kwadratu

Pełno badań, pytał o usg genetyczne, mówię, że chcę, żeby on je zrobił a on z rozbrajającą miną, mówi, że jego kolega zrobi to lepiej i na kasę chorych :D (chodzę do swojego gina prywatnie) a poza tym on ma lepszy sprzęt i może będzie już można określić wstępnie płeć :D :D :D

Kolejna wizyta 2 czerwca, luteinę nadal mam brać i co jeszcze? Jak coś boli - to znaczy, że dobrze... organizm się przyzwyczaja, jak boli za mocno - dzwonić do niego. Jak chcę L4 dzwonić do niego.
Nadal tylko folik no i nospę doraźnie w razie potrzeby.
Pytał o internet, czy czytam, mówię, że pewnie, nawet, że zaraz go obsmaruję na babyboom - kazał podać nick :D
Test na płeć dziecka - ok 800-900 dolarów. Wynik dojdzie jak już będę wiedziała po usg w połowie ciąży, więc odpuszczam. Amniopunkcję powiedział, że mam sobie darować :) (Bardzo go lubię hihi)
I coś jeszcze? Acha... kalendarz księzycowy chiński, kapusta, soda oczyszczona i testy sikańce na płec dziecka - potwierdził - pewność po nich jest 50%

Acha - nie mam bliźniaków :D

Jestem mega szczęśliwa i cieszę się, że mój gin to pozytywny wariat, bo widząc mój stres na wejściu spowodował, że wychodząc miałam rogala na twarzy :)

Cypryda Gratulacje :happy2: A lekarz rzeczywiscie rewelacyjny tylko pozazdroscic takiego :-p Ja juz odliczam dni do wizyty i chce zeby wszytsko bylo dobrze, a im blizej tym bardzie sie denerwuje:confused:

reklama
Do góry